Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Lidzia, masz jakieś nowe foty?

Głodnam pięknych widoków jestem :popcorn:

nie mam nowych zdjęć wnętrz.

dzisiaj pojawiły się częściowo pstryczki-elektryczki, pojawiły się również lampki przy schodach

przyjechały również moje bloczki na ogrodzenie

http://img829.imageshack.us/img829/1023/20110805125427.jpg

fajne będzie:)

Ooooo...ogrodzenie mnie zaciekawiło...

zapowiada sie fajnie :)

mam nadzieję, że wyjdzie fajnie, bo musiałam nieźle Wynajętego do nich przekonywać :lol2:

do tego pomiędzy słupkami będą takie przęsła, brama i furtki

http://www.ogrodzeniaradziszewski.pl/galeria/plog-content/thumbs/zdj__cia-ogrodze__-zainstalowanych/ogrodzenia-nowoczesne/large/285-wzor---n2b.jpg

do tego pomiędzy słupkami będą takie przęsła, brama i furtki

To mi się*bardzo podoba :yes:

Też*coś takiego zrobię i nawet mąz wie, że w tej sprawie się będę do Ciebie zgłaszać (jeśli już klepnęłaś wykonawcę) :stirthepot:

A te bloczki to jak będą wyglądały, będą jakoś wykończone? Masz gdzieś zdjęcie ogrodzenia z takowych?

Lidszu, chyba mnie wyprzedzisz z ogrodzeniem, ale będziemy miały bardzo podobne :) wyceniłaś już przęsła i bramę? masz wykonawcę? ja wyceniałam w kilku miejscach no i powiem szczerze, że rozrzut cenowy spory jest. my będziemy chyba w ostrołęce zamawiać, bo cenowo jak na razie najlepiej wyszło.

ale bloczki to jednak wzięłaś sonnblick semmelrocka? to chyba ten nowy grafitowy kolor? ja biorę ten jaśniejszy kolor - szary granit

Lidszu, chyba mnie wyprzedzisz z ogrodzeniem, ale będziemy miały bardzo podobne :) wyceniłaś już przęsła i bramę? masz wykonawcę? ja wyceniałam w kilku miejscach no i powiem szczerze, że rozrzut cenowy spory jest. my będziemy chyba w ostrołęce zamawiać, bo cenowo jak na razie najlepiej wyszło.

ale bloczki to jednak wzięłaś sonnblick semmelrocka? to chyba ten nowy grafitowy kolor? ja biorę ten jaśniejszy kolor - szary granit

jeszcze nie wyceniałam bramy i przęseł, ponieważ najpierw chcę mieć postawione słupki, aby można było wtedy dokładnie wymierzyć przęsła. Z bramą się orientowałam i 5 metrowa kosztuje około 3 tyś.

Tak bloczki są semmelrocka. Wynajęty chciał te jaśniejsze, ale do niczego by nie pasowały, więc namówiłam go na te ciemniejsze. Fajnie się zgrają (mam nadzieję) z dachem i barierkami na balkonach.

To mi się*bardzo podoba :yes:

Też*coś takiego zrobię i nawet mąz wie, że w tej sprawie się będę do Ciebie zgłaszać (jeśli już klepnęłaś wykonawcę) :stirthepot:

A te bloczki to jak będą wyglądały, będą jakoś wykończone? Masz gdzieś zdjęcie ogrodzenia z takowych?

bloczki same w sobie są już wykończone. Będą wyglądały tak, tylko, że będą grafitowe. U mnie na słupkach będą spadziste daszki, natomiast na murkach pomiędzy słupkami płaskie daszki

http://www.portalbrukarski.pl/gallery/sonnblick/e19_89.jpg

Lidzia my planowaliśmy podobny płotek tylko z elementów z Drewbetu ale ciągle się koncepcja zmienia i nie wiem czy nie skończy się na wymurowanym płotku obłożonym płytkami klinkierowymi:) za to wypełnienie z drewna;) a mocowanie barierek bezczelnie ściągnęłam z Ciebie;) ja kupiłam blachę, małż pociął i powiercił otwory, szwagier pospawał, ja pomalowałam i wespół w zespół mocowania gotowe:lol: i już się nawet balkonów trzymają;)

A brama będzie suwana w bok czy rozsuwana na środku na oba boki? 3 tys to dobra cena.

brama będzie suwana w bok

Tofee, byłam wczoraj po mój zlew i obejrzałam inne zlewy z schocka. Okazuje się, że te takie milusie w dotyku są tylko z powłoką Cristadur. Dowiedziałam się, że Schock do coraz więcej modeli wprowadza tą powłokę.

Okazuje się również, że Schock produkuje zlewy dla Teki, ale te z bardziej chropowatą powłoką