Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidszu, wybacz tak bezpośrednie pytanie, ale Twój i inne topazy oglądam tu już od dawna, bo zakochałam się najpierw w Kasjopei, potem opalu a od paru miesięcy już tylko w topazie, bo jest prawie idealny. Wracając do pytania, czy mogłabyś podać, ile kosztował Was dom w całości? Przymierzamy się powoli do budowy i musimy określić możliwości finansowe. Wstaw, proszę, jeśli możesz jakieś nowe zdjęcia, bo nie mogę się doczekać, żeby więcej zobaczyć :) Pozdrawiam serdecznie.

Ania

Lidszu, wybacz tak bezpośrednie pytanie, ale Twój i inne topazy oglądam tu już od dawna, bo zakochałam się najpierw w Kasjopei, potem opalu a od paru miesięcy już tylko w topazie, bo jest prawie idealny. Wracając do pytania, czy mogłabyś podać, ile kosztował Was dom w całości? Przymierzamy się powoli do budowy i musimy określić możliwości finansowe. Wstaw, proszę, jeśli możesz jakieś nowe zdjęcia, bo nie mogę się doczekać, żeby więcej zobaczyć :) Pozdrawiam serdecznie.

Ania

Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie dokładnie, ponieważ nie prowadziłam dokładnych rozliczeń. Myślę, że niestety musicie się nastawić na coś ok. 1 mln na całość inwestycji, bądź też nawet trochę więcej

Witam się w Twoim domku, dom doskonale znam niejednokrotnie oglądałam plany Topaza.

A propos wydatków, jak powiedziałam mężowi, że wydalismy blisko mln na naszego Słodkiego to otworzył wielkie oczy bo jemu sie wydawało, że 600 tysiecy wyda. Cha cha. Także wyceny MG Projektu to mozna od razu do kosza wrzucić. Mnie ta cena wcale nie zdziwiła, bo mniej wiecej taką założyłam jak wiedziałam ile bedzie kosztowac stan deweloperski. A nie szaleliśmy z wykonczeniem, raczej dom jest wykonany i ocieplony z najlepszych materiałów.

Dom piekny, chociaż czuję niedosyt zdjęć. Super łazienki no i kuchnia też.

Pozdrawiam

Ala

Witam się w Twoim domku, dom doskonale znam niejednokrotnie oglądałam plany Topaza.

A propos wydatków, jak powiedziałam mężowi, że wydalismy blisko mln na naszego Słodkiego to otworzył wielkie oczy bo jemu sie wydawało, że 600 tysiecy wyda. Cha cha. Także wyceny MG Projektu to mozna od razu do kosza wrzucić. Mnie ta cena wcale nie zdziwiła, bo mniej wiecej taką założyłam jak wiedziałam ile bedzie kosztowac stan deweloperski. A nie szaleliśmy z wykonczeniem, raczej dom jest wykonany i ocieplony z najlepszych materiałów.

Dom piekny, chociaż czuję niedosyt zdjęć. Super łazienki no i kuchnia też.

Pozdrawiam

Ala

cieszę się, że mój domek ci się podoba :D Zdjęć mało, bo dużo rzeczy jest jeszcze nie skończonych i nie ma się czym chwalić. Po przeprowadzce sobie wszystko odpuściłam, bo chciałam się w końcu nacieszyć samodzielnym mieszkaniem (wcześniej mieszkaliśmy, po sprzedaniu mieszkania, z moimi rodzicami) i domem. Teraz zaczynam się przygotowywać do nowych zakupów i muszę się w końcu wziąć z oświetlenie, a nie chce mi się baaardzo, bo wiem, że cokolwiek mi się spodoba, to mojemu Wynajętemu się nie spodoba. Tzn. spodoba mu się dopiero za pół roku, kiedy ja już pewnie będę mieć inną koncepcję na oświetlenie :lol2:

no to pozostaje mi tylko płakać :cry: bo nie mam i nie będę miała więcej. Dostaliśmy kosztorys na 780 chyba, i ścinaliśmy co mogliśmy (jak na razie idziemy raz niżej raz ciut wyżej od tego wyższego kosztorysu) i wciąż liczyliśmy, że się uda...

cóż nie wprowadzimy się w 2012 to może 2013 a może 2014 ...

no to pozostaje mi tylko płakać :cry: bo nie mam i nie będę miała więcej. Dostaliśmy kosztorys na 780 chyba, i ścinaliśmy co mogliśmy (jak na razie idziemy raz niżej raz ciut wyżej od tego wyższego kosztorysu) i wciąż liczyliśmy, że się uda...

cóż nie wprowadzimy się w 2012 to może 2013 a może 2014 ...

Ala, nie załamuj się. Nie musicie się przecież spinać, aby wykończyć wszystko na tip top od razu. Skoro jak na razie idziecie wg kosztorysu, to super. Może dalej też wam się uda. To wszystko zależy od tego jak będziecie chcieli wszystko wykończyć. Będzie dobrze