Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i super tarasik :)

Wczoraj już w nocy tyle co wstawiłaś widziałam, szczęka mi opadła i sobie poszłam spać...

Lidzia pokaż więcej :)

Pan z polecenia.. a ja tak sobie myślę, że może Duchu? On robi na "rurach" podpory pod legary...

A co do sierpniowego ogrodu.. tzn masz już ziemię czy jeszcze? znaczy plaża nadal na działce?

Jeśli tak to kup sporo randapu i pryskaj bo chwasty wychodzą...

Jeśli tak to kup sporo randapu i pryskaj bo chwasty wychodzą...

I co potem sie robi?

Ja juz 3 razy pryskalam od zeszlego roku

Trzeba te chwasty przekopac, spalic? Czy co? No bo chyba nie wysypuje sie ziemi na takie zasuszone chwasciory?

Nie dalej jak wczoraj o tym myslalam

Randapem pryskasz.. zależy co będziesz później robić... jak masz ziemię to przekopać chyba najlepiej widłami i powyjmować chwasty... syzyfowa i ciężka robota.. ja tak nie zrobiłam i zamiast trawnika mam chyba perz... teraz bardzo tego żałuję... ale tyle wiedzy nie posiadałam...

Jak nawozisz ziemię to chyba by wystarczyło kilka razy psikać i nawieźć ziemi, wygrabić, wyrównać, no i oczywiście chwasty usunąć.. ale też poczekać aż wyjdą i z raz przynajmniej prysnąć... najlepiej kilka razy i dopiero posiać trawę.. tak koło września/października podobno najlepiej, bo mało się chodzi po ogrodzie, a deszczyk pada, i jest odpowiednio wilgotno...

Randapem pryskasz.. zależy co będziesz później robić.

No wlasnie musze nawiezc sporo ziemi, a teraz mam chwasciory jak sie patrzy (tyle ze wypryskane), chyba wsypac na to ziemi nie moge, musze stan obecny przekopac, to na pewno, ale czy z tymi chwastami cos trzeba robic czy moga zostac i je przysypie

dziękuję dziewczyny bardzo - cieszę się ogromnie, że taras się podoba :D

Tak jak moja sekretarka (buźka Monia :D) napisała - deska to bangkirai, naturalna, olejowana bezbarwnym olejem. Pan (sztuk 1 !!!) wykonał mój taras od A do Z sam, w niecałe 2,5 tygodnia :jawdrop: Pan jest rewelacyjny, dokładny i jestem naprawdę z niego bardzo zadowolona :D. A taras naprawdę niemały, bo wyszło go ponad 70 m2

Teraz to dopiero doceniam mieszkanie w domu, bo mogę sobie wyjść i posiedzieć na tarasie. Niedługo czeka mnie robienie ogródka - czyli pozbycie się chwastów, wyrównanie plaży i nawiezienie czarnoziemu, który czeka przed działką

No wlasnie musze nawiezc sporo ziemi, a teraz mam chwasciory jak sie patrzy (tyle ze wypryskane), chyba wsypac na to ziemi nie moge, musze stan obecny przekopac, to na pewno, ale czy z tymi chwastami cos trzeba robic czy moga zostac i je przysypie

Monia ja bym przy przekopywaniu wyciągała chwasty i wyrzucała do śmieci