wjmaciejewski 10.10.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 dla zainteresowanych i tych co moga przeslac o co prosilem , podaje maila:[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 10.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Cześć, Mam do Was pytanie ile muszę przeznaczyć kaski na ten domek bardzo mam się podoba i się nad nim zastanawiamy Interesuje nas sam domek bez garażu Proszę podajcie orientacyjny koszt Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.10.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pogoda piękna elewacja skończona, barierka stoi w pokoju czeka jak ktoś się nad nią zlituje i zamontuje http://images26.fotosik.pl/283/f0da89aa722eb522.jpg http://images35.fotosik.pl/19/fab75fd4d44be52a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siates 11.10.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Magda domek prezentuje się prześlicznie!!!!U nas cisza,nic się nie dzieje,ta papierologia mnie wykańcza.Kiedy my będziemy mogli zacząć??Pozdrawiam wszystkich granatowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 11.10.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Magda dom wygłada bardzo ładnie... czy mogłabyś powiedzieć ile kosztuje założenie solarów? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 11.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 AGABA koszt samych solarów+300l zbiornik na wodę w zeszłym roku 7 tyś zakładał mi hydraulik, który całą instalację robił, jego robocizna za cały dom 7tys zrobię wam fotkę jak wygląda zbiornik po zamontowaniu i podłączeniu solarów kraniki, zaworki powiedziałam meżowi, że sam to wszytsko będzie włączał i przełączał bo on twierdzi, że to bardzo prosta instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 11.10.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 no no no MAGDA pieknie slicznie Wasz Granacik wyglada !! pokazesz tez wnetrza?? chociaz troszeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 11.10.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 u nas ciepelko.... a nawet bym powiedziala tropiki piecyk odpalony i teraz go testujemy sprawdzamy i kontrolujemy na gorze mamy jakies 27 st. jeszcze pare dni i bedziemy miec niezla saune ale dobrze - niech sie mury nagrzeja... cala wilgoc, ktora jeszcze ewentualnie pozostala, wyparuje i za 2-3 tygodnie wprowadzimy sie juz do cieplutkiego domku .... i chyba dzis fachowiec skonczyl gorna lazienke.... mam nadzieje, ze zamontowal caly sprzet, bo jak nie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 12.10.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 misha w środku bez zmian na 35 stronie są fotki na razie nic małż w środku nie robi póki jest pogoda - kopie studnie na deszczówkę i rąbie drzewo tylko kuchnie pomalował na którą nadal czekamy kolor pieczrkowa jesień z nobilesu http://images34.fotosik.pl/378/3ddcfb11836692e3.jpg a i kominek stoi musimy pozbyć się hydraulika, zgłosiłam do geodety żeby już załatwiał papiery to się nazywa jakoś inwentaryzacyjne muszę do lutego oddać dom do użytku żeby w marcu do zerówki papiery złożyć a musi być na tej wiosce zameldowana bo jak zostawię adres "miastowy" to dusza blada marne szansę na zerówke "wiejska" a nie zamierzam od 1 września 2009 spędzać w samochodzie po cztery godz dziennie URL=www.fotosik.pl]http://images27.fotosik.pl/282/4f3b75d0f5271169.jpg[/url] Wiecie co mnie normalnie zszokowało, żeby oddać dom do użytku mam 22 pkt do spełnienia starostwo powiatowe chyba powariowało a i jeszcze kolejne 1,6tys mniej w portfelu z czego geodeta weźmie 600, kier-bud 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 12.10.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 do 2magda5 Nie wiem skąd te nerwy na geodetę?Czy Ty pracujesz za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA 28 12.10.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 MAGDA Masz śliczny domek , powiedz czy pod samym dachem jest jeszcze malutki strych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia0012 12.10.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 witam ponowniemy nie kupowalismy projektu tylko poszlam do architekta i pokazalamten projekt a on nam go przerobil troche i dopasowal do naszych warunkow bo mieszkamy na slasku i zaplacilismy 6000ale zalatwia za nas tez wszystkie papiery teraz zlozyl o zezwolenie na budowew tym miesiacu powinnismy dostac zgode i chcielismy wykopac fundamenty kurcze u nas jest podmokly teren czy ktos z was tez buduje na takim terenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 13.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Cześć, Mam do Was pytanie ile muszę przeznaczyć kaski na ten domek bardzo mam się podoba i się nad nim zastanawiamy Interesuje nas sam domek bez garażu Proszę podajcie orientacyjny koszt Pozdr Nikt nie odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 13.10.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ewa stryszek jest zrobiliśmy do niego wejście chowane w suficie ale nawet tam nie zaglądałam jeszcze i nie wiem jak jest duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 13.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 SebasianieJ, ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. Każdy z nas buduje inaczej, wszystko zależy od materiałów (jakie i skąd), od robocizny (własna czy firma) i samego projektu, który ulega modyfikacjom. Zapraszam-zapoznaj się z moim dziennikiem. Stan jak w dzienniku 180tys z robocizną(firma). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 13.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 SebasianieJ, ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie..... Stan jak w dzienniku 180tys z robocizną(firma). Pozdrawiam. Dziękuję za odpowiedz ( odpowiedz jest lepsza niz brak odpowiedzi ) Rozumiem ze wydaliście 180 tys na stan surowy zamknięty ( całość prac zlecaliście firmie), a jeśli mogę zapytać to jaki budżet macie w planach na ten domek. My mamy zamiar budować w dużej części systemem gospodarczym ( domek bez garażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajan 14.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 do wjmaciejewski. Witam i przepraszam że się nie odzywałam, nie mam niestety przy sobie kosztorysu który dostalismy z projektem, ale jest to taki sam co na stronie internetowej przy projekcie. podaje adres tej strony http://www.projekty.ign.com.pl, tam gdzie jest projekt, rzuty jest tez kosztorys tylko nie wiem dlaczego przysyłaja dane z II kwartału 2007r.Jak tylko wróce do domu to przeslę to co dostalam. pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EiG 14.10.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich serdecznie.Pytanie do tych z Was, którzy już robili tynki wewnętrzne lub są w trakcie. 1. Ile metrów kwadratowych do tynkowania Wam wyszło?2. Ile Was kosztowała robocizna, a ile materiał?3. I na koniec jakie to były tynki. Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi. Nadmienię tylko, że w Szczytnie (Warmińsko-Mazurskie) życzą sobie za tynki tradycyjne (czytaj cementowo-wapienne) 15zl. za tynkowanie i 10 zł. za gładź co daje 25zł. za samą robociznę. Nie wiem ile będzie kosztował materiał ale wydaje mi się to trochę drogo, stąd moje pytanie do Was. POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.10.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Eig, ceny, które podajesz wcale nie są wysokie. Elbląg to też Warmia i Mazury a ceny są zdecydowanie większe. Za tynk cementowo-wapienny cena 20zł-18zł za metr a gładź 18- 16zł zł za metr. Więc nie zastanawiaj sie, tylko bierz tego tynkarza za tę cenę... Oczywiście najpierw sprawdź jego poprzednia robotę.....coby nie było jak u mnie ściana złamana na 2 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_W 15.10.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam wszystkich serdecznie i przyłączam się do symaptyków projektu granat. Informuje, że dopiero zaczynam przygodę z forum więc z góry przepraszam za ewentualne gafy. Wybrałem już projekt, uważam że jest naprawde fajny( ale kilka zmian jest potrzebne) i jestem na etapie załatwiania warunków zabudowy. Śledzę to forum od jakiegoś czasu i jest sporo naprawdę trafnych uwag związanych z tym projektm, na pewno część wezmę pod uwagę a i sam może okaże się w czymś pomocny. Mam jeszcze pytanko, czy buduje ktoś granata w okolicy woj świętokrzyskiego? chętnie takiego bym zobaczył - chociażby z zewnątrz. Mam nadzieję że przyjmiecie kolejnego budowniczego do tematu, pozdrowienia dla Granatowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts