Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Paweł W witamy w gronie granatowców :) Fajnie,że znalazłeś tu kilka wątków które cię zainteresowały i jestem pewna ,że i ty wniesiesz coś ciekawego do naszych pogadanek :p

Magda twój domek prezentuje się pięknie...mam nadzieję,że i ja niedługo dojdę do tego etapu :)

U mnie na razie żadnych nowych wieści...coś się tam robi, ale my nie jesteśmy na bieżąco...także czekam na wieści i nowe fotki od Was :lol:

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, po dłuższej :wink: nieobecności.

U nas tynkarz za robociznę wziął 20 zł. tynk cementowo-wapienny. Metrów wyszło około 600 - dokładnie będziemy liczyć w sobotę, przy końcowym rozliczeniu.

Zdjęć z postępów brak - a zrobione s ą u nas właśnie tynki wewnętrzne, no i ocieplony domek - po dzisiejszej ekspertyzie naszego kolegi z małymi poprawkami.

rottik ponawiam moją prośbę, jak znajdziesz czas i fakture :D to podaj ile ytonga ci poszło

nam zasypują właśnie fundamenty i na tym koniec w tym roku,na wiosnę chcemy wziąść kredyt hipoteczny tylko teraz takie problemy z bankami że boje się czy dostaniemy. pytanko - jakie banki polecacie?

pozdrowionka dla budowniczych

IZA my co prawda nie mamy parapetow klinkierowych ale wystaja nam od sciany (ocieplenie + tynk) jakies 4-5cm.... to chyba taki standard ? :roll: :wink: widzialam ostatnio domek, gdzie byly zalozone parapety za szerokie w stosunku do otworu okiennego i za bardzo odstawaly od sciany - byly za dlugie......... taki POTWOREK..... ale to wszytsko kwestia gustu :D

dzis weszlam rano na budowe i ochrzanilam naszego wykonczeniowca..... zapytalam czy on nam domek wykancza, czy NAS !! ?? :evil:

facetowi najlepiej idzie jak jest sam, npo ale teraz jest koncowka koncowki, wiec jest i elektryk do zalozenia lamp i pani ktora tam sprzata (bo ja niestety nie bardzo moge :cry: :oops: :( ) i sa panowie od kostki (NADAL !! :evil: ) i pan od pieca bywa i wlatuje ja i wlatuje moj maz.... i ciagle tam sie ktos przewija.... a on uwielbia asystowac przy wszytskim, byle tylko swojej roboty nie tykac (takie mam wrazenie)... juz mu powiedzialam, ze my wprowadzamy sie w przyszly weekend - DEFINITYWNIE !!! i to jego sprawa czy bedzie u nas siedzial po nocach... MA BYC !! KONIEC KROPKA !!

obiecal ze jutro wynosi sie z gory, gdzie ma do rozlozenia juz tylko podlogi i kilka poprawek malarskich

w sobote ma byc skonczona dolna lazienka a od poniedzialku bedzie konczyl dol... w przyszlym tygodniu drzwi i schody i koniec!!! i wszyscy fahofcy WON !! :lol: ja sie chyba za bardzo denerwuje :lol: ale ja juz tak bardzo chce sie przeprowadzic i miec to za soba :roll:

No właśnie tak nam się wydaje że około 5 cm powinno wystawać. My mamy okna z listwą podokienną i tam jeszcze dodatkowo wejdzie trochę nie wiem może 1 cm tego parapetu.

Marta, nie dziwię się że już Ciebie wkurzają ci wszyscy kręcący się po domu. Ale pomyśl sobie, że jeszcze tydzień i już, już będziecie u siebie.

A zaczynałyśmy razem ... u mnie jeszcze daaaaaleko do takiego stanu "wprowadzkowego" :)

A zaczynałyśmy razem ... u mnie jeszcze daaaaaleko do takiego stanu "wprowadzkowego" :)

my tez wprowadzalibysmy sie pewnie najwczesniej na wiosne przyszlego roku... ale troszke nas czas goni :lol: :oops: no i przy okazji wiemy ze pieniadze z kredytu rozejda sie tylko i wylacznie na budowe i wyposazenie a nie na inne przyjemnosci...

ale skoro macie juz tynki wewnetrzne to teraz juz tylko cala masa wyborow i cierpliwosci przed Wami :)

Fajnie macie dziewczyny... u nas prace posuwają się powoli do przodu... :D :D nawet nie przypuszczałam , że dziura w ziemi i powoli rosnące fundamenty mogą tak cieszyć http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f49b790ae76957c.html

no piekny poczatek :) i widze ze macie komin w saloniku w innym miejscu... zobaczysz jak pojdzie szybko teraz :) najmniej postepow widac jak wykonczeniowcy gipsuja i maluja podkladem wszytskie sciany i sufity.... przynajmniej takie bylo moje wrazenie :wink:

Izulek pisałam już wcześniej moje dziecie skończy grupę pięciolatków

w mieście a do zerówki pójdzie już tam gdzie będziemy już mieszkać

a tak spędzałabym ponad dwie godz w jedną stronę w samochodzie dowożąc ją do przedszkola

A wszysko przez moją siostrę :D :D za tydzień lub dwa powita swoje bliźniaki

moja mama pojechała do niej pomóc i wróci dopiero po nowym roku

Czy moglby mi ktos doradzic w jakim miejscu najlepiej usytuowac wejscie do piwnicy z zewn, gdyz chcemy podpisniczyc czesc budynku tj: hol, pokoj, lazienke, pomieszczenie gospodarcze?

Moze ma ktos piwnice i moze podeslac rzuty na maila: [email protected] mile widziane rowniez zdjecia z realizacji

My jestesmy an etapie zalatwiania zakupu dzialki, papierologi z adaptacja projektu (mapki do celow projektowych itp..) Te terminy i podejscie naszych kochanych urzednikow mnie zleksza wkurzaja...

Jak to u was bylo?

Są kolejne ławy pod GRANATa :D . Pytanie o izolacje na fundamencie. Na pewno jakaś papa na ławę, ale pionowo to jak robicie? Jedni mówią że jak nie ma piwnicy to w ogóle nie mam sensu ocieplać i jak nie ma drenażu i odprowadzenia wody, to nie ma sensu też folia, poza tym co od zewnątrz, co od środka??? Napiszcie proszę.