Izulek 24.08.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ani@ super fotki - wstaw jeszcze parę zdjęć U nas: dzisiaj złożyliśmy (właściwie nasz kierownik) wniosek o pozwolenie na budowę. Teraz czekamy Mamy na razie jedną wycenę: 55 000 zł za stan surowy z dachem (więźba i dachówka), czekamy na pozostałe. A, i zrobiliśmy badania geotechnicze. Wody sączą się na 1,0 m i 1,3 m. Także najpewniej zbierzemy humus i będziemy szalować ławy na gruncie. Budynek będzie wyniesiony ok 0,90 cm nad poziom terenu. Ciekawe jakie to będą koszty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 24.08.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Izulek - tak dla porownania napiszę ci jakie u nas na południiu sa kosztyTak wiec nie mamy firmy tylko murarza ktory sama sobie dopiera pomocników w miare wlasnych potrzeb - przy fundamentach bylo ich 5 a przy murowaniu scian tylko 2 ale i tak im sprawnie poszlo i jemu placimy za wszystko od ziemi do scian wyciagnietych pod wieżbe z kominami i sciankami dzialowymi 20 tys a na wieżbe i dach mamy mala firme i powiedzieli 40 zł za m2 dachu na gotowo czyli wieżba , dachówk aorynnowanie , frezowanie strzechy ( końce więźby ) czyli nic nas nie obchodzi czyli wyjdzie to ok 10 tys , co lacznmie daje 30 tys Posprawdzajcie to dobrze zeby nie dac sie naciągnąć aha my mamy dosc spory spadek terenu na dzilce w stosunku co do drogi i tez mamy domek podniesziony troche co prawda tylko 20 cm powyzej poziomu drogi jest pkt zero ale tak czy tak mamy wysoko fundamenty i bedziemy musieli sporo nadsypac- wyrównac ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 26.08.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 podbijam bo wątek upadł na drugą stronke nowe fotki w albumie milej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 27.08.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wiecie co jest wspaniałe w budowaniu , chociaż jeszcze na dobre nie zaczęliśmy? Poznaje się wspaniałych ludzi pozdrowienia dla Waśki i Jej męża i podziękowania za gościnę. Pozdrowienia dla Ewy i Artura Mamy kolejną wycenę: murarz - 29.000 pln -w tym fundament, ocieplenie fundamentu, ściany zewn, wewn., kominy, taras, schody. Doliczając cieślę, deskowanie, dekarza wychodzi 53 400 pln, czyli niewiele mniej niż poprzednia wycena. Czekamy na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna łach 28.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 witam wszyskich! Czy ktoś z Was może mi napisać jaki wyszedł kosztorys dachu naszego kochanego granacika? bardzo mi się podoba dachówka romańska, kolor grafitowy, czy ktoś zdecydował się na ten rodzaj dachówki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Coś cichutko...... No to wkleję zdjęcie z wizytacji....... Tak się bawią dzieci granatowców i nie tylko, na piasku przeznaczonym do tynków wewnętrznych..... Izulek, chyba mogę?...... Aparat właśnie wrócił z wojaży zagranicznych .... http://images13.fotosik.pl/60/16a152b385a0fcecmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 30.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 No w końcu końcu końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Budujemyyyyyyyyyyyy http://images21.fotosik.pl/392/190501da674b40aem.jpg strona d ogrodu http://images21.fotosik.pl/392/01cba24b815875bdm.jpg wejście do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 30.08.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ekipa iście burżujska zaczynają o 8 kończą około 16, chłopaki robią na godziny.Zdjęcia zrobiłam po 7 godzinach ich pracy tempo chyba dobre? Do wtorku ma być do stropu, potem tydzień przerwy i wracają strop układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Magda, jeżeli możesz to wybierz wielkość zdjęcia taki jak ja wklejam. Czyli nacisnij na to małe okienko gdzie pisze powiększ i wtedy skopiuj adres tego zdjęcia i wklej. Nie będzie wtedy takie duże.... A budowa suuuuper rosnie ci szybko... i tak trzymać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-i-pawel 31.08.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 WITAMY! WLASNIEKUPILISMY PROJEKT GRANAT I JESTESMY W TRAKCIE ROBIENIA DOKUMENTACJI. POZDRAWIAMY WSZYSTKICH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 31.08.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Magda, gratulacje, fajnie, ze ruszyliscie z kopyta Ja jestem WSCIEKŁA i niestety niedlugo zaloze oddzielny watek o Creatonie ciagle nie moge uwierzć w jaki sposob traktowani sa klienci tej firmy...masakra! Prawdopodobnie przez klopoty z reklamacja nie zdazymy polozyc dachowki do 9 wrzesnia (kiedy to wyjezdza na miesiac pan, ktory robi wiezbe, obrobki blacharskie, no i wlasnie te dachowe mial klasc ). Takze elektryk, hydraulik i firma od reku wchodza z instalacjami do domu przykrytego folia Mam nadzieje, ze u Was jest weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek i Agata 31.08.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 wreszcie znaleźliśmy krajan z okolic Wrocławia i już się umówiliśmy na oglądanie ich budowy. Dziękujemy bardzo 2magda5 za zaproszenie. A co się okazało staną dwa GRANACIKI w odległości 1,5 km od siebie. Małe zagłębie GRANACIKA . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 31.08.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Tak niesamowity zbieg okoliczności, w jakich godzinach wasi murarze budowali? Nasi dzis wpadli o 7 a o 14:30 juz sie zbierali rozpusta na całego, troche to wkurzające, że tak skaczą po tych budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 31.08.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 U nas trwa czekanie na pozwolenie na budowę. Zdecydowaliśmy się także na ekipę. W poniedziałek najpewniej umówimy się na podpisanie umowy. Cena 55 pln, ale jest szansa na upust. Wyliczyliśmy, że umawianie się osobno z murarzem, cieślą i dekarzem wychodzi porównywalnie, a odpada nam dogrywanie terminów, słuchanie jak to ktoś poprzedni coś sknocił . Na ostatnią wycenę czekamy będzie w poniedziałek, ale nie sądzę żeby było to mniej niż 55 000 pln. Ekipa, która baaaardzo nam się podobała jest niestety zbyt droga - 60 000 pln netto, z tym że nie mamy gwarancji ceny, bo "wie Pani do wiosny ... to trudno powiedzieć, wiec szacunkowo to 60 000 pln) To tyle u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 01.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 GRANATOWCY WITAM WE WRZEŚNIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby u wszystkich prace budowlane szly zgodnie z założeniami !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 01.09.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Dzisiaj jade na kontrole co po dwóch dniach murazre zrobili, fotki porobię i potem wrzuce, pochmurno, wietrznie i zimno brr jak prawie całe lato ten wrzesień się zaczynął oby nie lało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 01.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Hej, a ja przez dwa dni szukałam koparki coby mi doły pokopała na placu - pod POŚ i wodę i rury na ogrzewanie z garażu. Każdy zajęty niemiłosiernie....... No, ale w końcu dzisiaj udało się Pan koparkowy powiedział, że we wtorek lub środę przyjedzie do mnie i wykopie. Cena 75zł za godzinę ale minimum to 4 godziny.....Zobaczymy, w czwartek ma wejść hydraulik..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 01.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 No to mamy fotki dwa dni roboty murarzy wg mnie podobne widoki jak w czwartek (panowie w soboty nie murują) http://images13.fotosik.pl/63/df17fa6a0361763c.jpgpatrząc od lewej okno garaż, kotłownia i łazienka http://images25.fotosik.pl/73/79fe56e3938d9163.jpgprzesunięte okno salon-kuchnia http://images21.fotosik.pl/395/f9ee098b7fe305d5.jpgokno w kuchni reszta domku na etapie: o coś widać tylko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamelko 01.09.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Czesc Ani@ jesteśmy w trakcie budowy naszego granatu, fundamenty mamy juz zalane i zastanawiamy sie nad instalacja rekuperatora w domu. Czy macie juz go zainstalowanego i czy mozecie sie podzielic uwagami na jego temat?Jestesmy z okolic warszawy i jesli to nie jest duzy problem to chcielibysmy wpasc do Was na budowe i obejrzec ta instalacje. Z gory dziekujemy za odpowiedz Kasia i Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 01.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Hej Kamelko, u nas instalatorzy od reku wchodza w okolicach 10-15 wrzesnia, jezeli jednak chcielibyscie wpasc wczesniej - zapraszam, jezeli po zakonczeniu robot inst. - to tez wpadajcie . Odezwijcie sie na PW to ustalimy szczegoly. ps. Jak wczesniej wspominalam rekuperacje robimy z firmy LinkAir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts