fato 06.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć wszystkim którzy budują i dopiero zamierzają budować naszego kochanego granacika. Wasiek: wiem wiem że obiecałem ale jakoś tak wyszło i przepraszam za to. Ps. fajnie rosną wasze granaciki. A tak rośnie mój http://images34.fotosik.pl/134/ed632a352fca7a53.jpg http://images31.fotosik.pl/134/e3f88c4e49202d17.jpg http://images27.fotosik.pl/153/122ffb40b1d0492b.jpg http://images27.fotosik.pl/153/878a600dbc9c03db.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 07.02.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ani@ jestem pod wielkim wrażeniem , nam tez sie podobaja te bonie i tez chcemy zrobic Fato - no nareszcie prosiemy o wiecej zdjec , muszę powiedizec ze Twoja adaptacją GRANATA też bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 07.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ani@ jestem pod wielkim wrażeniem , nam tez sie podobaja te bonie i tez chcemy zrobic Fato - no nareszcie prosiemy o wiecej zdjec , muszę powiedizec ze Twoja adaptacją GRANATA też bardzo ciekawa Sylwia napewno będzie więcej w przyszłym tygodniu wstawie fotki z wewnątrz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No witam, witam wywoływanego do odpowiedzi..... chyba nie masz mi za złe, że tak troszkę przypominam o zobowiązaniach??? Przeprosiny przyjęte, no,no,no, prosze więcej tak nie robić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Fato, Granat inny niz wszystkie... jestem ciekawa jak wygląda w środku salon z wykuszem no i ten pokój nad salonem tez z wykuszem.... U mnie domek ma juz na jednej stronie wtopiona siatkę. Mam nadzieję, że jutro praca tez będzie tak szybko postepować jak dzisiaj. Kotłownia - na jednej scianie płytki są juz prawie do konca położone. Ani@ pisałaś, że szukacie grzejników....ja jestem już po wyborze i we wtorek maja już do mnie dotrzeć na budowę. rozpatrywałam kilka ofert ...ale przyznaję wygrała ta najlepsza cenowo. zasięgnęłam tez informacji na temat tych grzejników i nie znalazłam nic złego więc po co przepłacać za Purmo na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 07.02.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Fato, Granat inny niz wszystkie... jestem ciekawa jak wygląda w środku salon z wykuszem no i ten pokój nad salonem tez z wykuszem.... U mnie domek ma juz na jednej stronie wtopiona siatkę. Mam nadzieję, że jutro praca tez będzie tak szybko postepować jak dzisiaj. Kotłownia - na jednej scianie płytki są juz prawie do konca położone. Ani@ pisałaś, że szukacie grzejników....ja jestem już po wyborze i we wtorek maja już do mnie dotrzeć na budowę. rozpatrywałam kilka ofert ...ale przyznaję wygrała ta najlepsza cenowo. zasięgnęłam tez informacji na temat tych grzejników i nie znalazłam nic złego więc po co przepłacać za Purmo na przykład? Już niebawem będziesz oglądać fotki to ocenisz jak to wszystko wyszło a widzę że u Ciebie to dopiero postęp już grzejniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 powoli, powoli ale zawsze do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 08.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 W końcu po 13-tu miesiącach od podpisania umowy mamy najważniejszą rzecz na budowie PRĄD licznik założony można zapalać żarówki Teraz można ruszać pełną parą z wykańczaniówką Ale dopiero hydraulik wpada 25 lutego więc tylko męża musze zmusić żeby zaczął poddasze G-K okładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 08.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 No witam, witam wywoływanego do odpowiedzi..... chyba nie masz mi za złe, że tak troszkę przypominam o zobowiązaniach??? Przeprosiny przyjęte, no,no,no, prosze więcej tak nie robić..... Ufff jak mi ulżyło na duszy że przyjęte przeprosinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.02.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Magda, to cos tak jak u mnie... Ja bardzo z tego pwodu się ucieszyłam. Po podłączeniu mogliśmy juz wypić z mężem kawkę z prawdziwego prądu a nie z "budowlanego".... Chyba muszę przywołac Gosię do porządku..... Gosiu, co tam u Ciebie? Wszystko już w porządku? Czekamy cierpliwie a Ty się nie odzywasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 09.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ani@ pisałaś, że szukacie grzejników....ja jestem już po wyborze i we wtorek maja już do mnie dotrzeć na budowę. rozpatrywałam kilka ofert ...ale przyznaję wygrała ta najlepsza cenowo. zasięgnęłam tez informacji na temat tych grzejników i nie znalazłam nic złego więc po co przepłacać za Purmo na przykład? Nina, my tez juz mamy wybrane, wczoraj caly dzien jezdzilismy, negocjowalismy ceny i ostatecznie padlo na niezle podobno grzejniki Weberman (10 lat gwarancji). Dostalismy 45% rabatu i za 10 grzejnikow zaplacimy niecale 3tys Fato, przylaczam sie do prosb - wiecej fot! Magda - gratulacje z okazji mozliwosci odpalenia elektryki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ani@ my kupilismy Diamonda. U nas trochę wyszło tych grzejników bo i do domku na górę i do budynku gospodarczego razem 13 sztuk i zapłacimy 3700 z transportem. Poza tym u mnie muszą być spore te grzejniki bo i pokoje na górze mam bardzo duże. Teraz szukam alarmowców. Dostałam juz jedną wycenę ale wydaje mi sie dosyc duża, więc szukam dalej. Domek nasz szarzeje coraz bardziej aż miło patrzec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 10.02.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Nina, to u nas podobnie (bedzie w sumie 13szt), tylko pewnie moce i wymiary mniejsze - musze jeszcze dobrac trzy drabinkowe - do lazienek i do pralnio-suszarni. Udalo mi sie znalezc taki w miare plytki do tej malej lazienki - zalezalo mi, aby nie odstawal za bardzo - lazienka i tak jest malutka. A masz jakies nowe foty swojego domu? Lece do Twojego dziennika sprawdzic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.02.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Halo, halo dzisiaj byłam na budowie i tak oto wygląda mój domek. Powoli robi się na szaro. http://images32.fotosik.pl/138/e6c95ff1e938a4bamed.jpg Ani@ powiedz mi jaką szerokość mają Twoje listwy przyokienne? Bo masz rację to są listwy przyokienne A tak powoli wygląda nasza mała kotłownia.... http://images25.fotosik.pl/155/d7e4449b0e4e276bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 11.02.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nina, dzis na budowie dokladnie spisze wymiary, tak z pamieci to zdaje sie, ze grubosc 2cm, szer. 12cm. Ale to do potwierdzenia - po poludniu wpisze pewne dane Kotlownia wygada super! Czytalam w Twoim dzienniku o cenie plytek naprawde kuszaca! I tansze - za 8zl tez byly?! Ja w zyciu nie spotkalam takich plytek, a juz teraz sobie mysle, ze baaardzo bardzo szkoda Kasy ubywa w kosmicznym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 11.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nina, grubosc sie zgadza, jednak szerokosc listew to 15cm Pare postow wczesniej obiecalam - elementy dekoracji ścian zew. http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/elementy.jpg źródlo: murator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.02.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzieki Ani@, tak też myślałam ( 15cm )jak jeszcze wczoraj zdążyliśmy z mężem .......nie lubie jak kasujesz zdjęcia .. . porównać Twoje zdjęcie ze swoim. U mnie zrobili na 12cm a do tego dojdzie jeszcze listwa usztywniająca tak, że będzie to szerokość 13,5cm. Troszkę mało ale i tak wystarczy.....chcoiaż jeszcze się zastanowię czy nie ciąć styropianu szerzej. A czy możesz mi przesłać zdjęcie z tymi listwami na maila? Może masz w zbliżeniu. Proszę cię bardzo, oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 11.02.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witajcie Po dłuuugiej nieobecności mogę już napisać iż mamy POZWOLENIE Poza tym zakupilismy i cegłe i stal, folie fundamentową, membrane dachową itp itd Uffff Teraz tylko czeka mnie znowu walka z nieszczęsną energetyką Zaczynamy w kwietniu (jeśli tylko pogoda pozwoli) od garażu Już nie mogę się doczekać Aż trudno uwierzyć, że to co kiedyś było marzeniem teraz nabiera wyrazistych barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 12.02.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 AgaKuba - Gratulacje!!!! Teraz to juz z gorki Nina, nie gniewaj sie. Tak wygladaja z bardzo bliska listwy styropianowe. Maja szerokosc taka, jak pisalam, a na krawedziach zamontowane sa aluminiowe listwy - ponizej widac od lewej - okno, szeroka na 15cm listwe z zatopiona siatka i klejem, rog listwy aluminiowej, i to ciemnoszare to bok listwy przyokiennej. http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/lis1.jpg http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/lis3.jpg A u nas dzis - TARRRRAM!!!!!!!!!!!!!! http://www.nasza_norwegia.republika.pl/fotki/lis2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.02.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ani@ ja się nie gniewam... wręcz dziekuję za zdjęcia.....Fajnie, masz juz grzejniki podłączone a kiedy piec uruchomisz? A w ogóle jaki piec będziesz miała bo chyba nie pamietam.... My dopiero koniec lutego, poczatek marca chyba damy rade włączyć ogrzewanie. To wszystko jest takie czasochłonne dla jednego mojego męża...Dzisiaj przygotowywał dach do podbitki i troszkę kładł kafelki. Ocieplacze na szczęście przyszli i kleili przód domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts