Izulek 09.04.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Prześledziłam koszty budowy. Jesienią, kiedy zakończyliśmy fundamenty wydaliśmy 55 tys. W tej kwocie są oprócz materiałów: robocizna za ten etap, zakup projektu, zakup garażu blaszanego, zakup przyczepy kempingowej, mapki geodezyjne, kierownik budowy. Uzbierało się tego 20 tys. Także koszt samych materiałów to 35 tys. Niedawno pisałam o kosztach stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 09.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 dzięki za natychmiastową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 09.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 hej WASIEK masz zdjęcie tych schodów bez ścianki? na dniach wybieramy się do maszego kierownika budowy który zrobi nam adaptację, chcę pokazać mu jak wygląda takie rozwiazanie bo jak pisałam wyżej chcialabym zamiast tej ścianki mieć tam kominek. pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.04.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Moje przyszłe schody są na stronie 16 tego wątku. zamieszczam tez zdjęcie jak wyglada salon bez ściany w rzeczywistości. Zdjęcie jest juz stare ale widac na nim jak to wygląda; http://images31.fotosik.pl/70/a845636ef6a467c9med.jpg Iza, u mnie szczerze mówiąc przegapiłam te obmurówkę i dlatego teraz dałam listwę wokól drzwi ale cały czas zastanawiam sie czy czasami jej nie poszerzyć. Jeszcze zobaczę jak to bedzie..... Gosia ... niesmiało się przypominam.. łazienką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Acha, pooglądaj zdjęcia Asi i Darka, oni maja kominek może nie dokładnie tam gdzie Ty chcesz zrobić ale na tej ścianie od tarasu. Cofnij się kilka stron i popatrz jak to wygląda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulaiprzemo 10.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a jaki login ma Asia i Darek? bo juz mnie oczy bolą od tego pzreglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.04.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Taki jak napisałam Asia&Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozyra 11.04.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 hej mam pytanie czy u was w projekcie tez jest różnica w grubości pustaka na ściany między parterem a poddaszem? projektaant dzisiaj zadzwonił ze coś takiego wyczytał i sam się lekko zdziwił, jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Normalnie, wykonawca budował z takiego samego pustaka jak cały parter. Nawet tego nie wiedziałam, przyznam szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 12.04.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 U nas tez wszystkie sciany nosne sa jednej grubosci.....mimo wielokrotnego przegladania projektu oraz adaptacji dokonywanej u architekta, nikt z nas nie zauwazyl tego typu roznicy.... ale chyba zaraz przejrze projekt ponownie, zeby sie przekonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha555 12.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 musze sie Wam pochwalic mamy juz stanu surowy zamkniety !! teraz Granacik z oknami i brama garazowa wyglada zupelnie inaczej...nie jest juz taki pusty i zimny .... i taki goły... instalatorzy klada wode i ogrzewanie.....bojler juz wisi a piec kupujemy lada dzien potem juz tylko wylewki (chyba miksokret..czy jakos tak), gipsowanie scian i bedziemy sie skupiac na wykanczaniowce ocieplenie i tynkowanie pewnie bedziemy robic latem....i mam nadzieje, ze rzeczywiscie jesienia uda nam sie wprowadzic dzis idziemy na budowe sprawdzic jak "sie robi" ogrodzenie, posadzimy kilka drzewek (chyba ze znow sie rozpada...bo dzis w wielkopolsce jest bardzo szaro ponuro i mokro)... i pstrykniemy kilka fotek (w tym kilka z oknami polaciowymi ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 12.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam, chcę podziękować Ani@, że umożliwiła mi zobaczenie GRANAT-a w rzeczywistości piękny dom...wielkie dzięki ... teraz jesteśmy pewni, ze dokonaliśmy dobrego wyboru projektu i jest warto zmagać się z brutalną biurokracją i przeciwnościami losu mam nadzieję, że wszystko się ułoży i rozpoczniemy budowę we wrześniu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.04.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Agaba, pewnie, że dokonaliście bardzo dobrego wyboru.... każda/y z Nas Ci to potwierdzi Granat jest naprawdę bardzo funkcjonalnym domkiem, chociaż z drugiej strony, zalezy czego sie szuka. A jak się w nim będzie mieszkać, to zanim sami sprawdzicie to poznacie już pewnie kilka naszych relacji. Najpierw będą to relacje Anii i Gosi Prawda ??? A później każdego z nas jak sam już zamieszka. Ja na przykład wiem, że u mnie jak się już wprowadzimy, to nie będzie domek wykończony na tip top, tylko mieszkając będziemy go wykańczać. Chcę jak najszybciej zamieszkać, żeby jak najdłużej się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 13.04.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 U nas skończone gipsowanie ścian teraz wszedł hydraulik i robi centralne cieśle dokończyli dach i dlatego kolor na domku położony jest tam gdzie był trudniejszy dostęp reszta domku tynkowana będzie na koniec lata http://images30.fotosik.pl/195/b0c344148ac4b163.jpg http://images27.fotosik.pl/194/a407b97c86321404.jpg sypilania na dole (wieszaki na grzejniki już wiszą) http://images28.fotosik.pl/195/af6c3b6ef3a5e212.jpg garaż http://images29.fotosik.pl/194/68f415466f368d09.jpg wnęka na pralkę w kotłowni http://images33.fotosik.pl/215/46323ddd77b20621.jpg łazienka dolna http://images33.fotosik.pl/215/5e455a140daa11fc.jpg salon http://images31.fotosik.pl/215/83ce70158e149374.jpg Oczywiście na góre nie wlazłam....drabina i lęk wysokośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.04.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Magda, widzę, że u Ciebie kolorystyka z projektu zostanie zachowana. A ten kolor żółty jest bardzo stonowany i podoba mi sie. Zrób zdjęcie w całości domku i pokaż jak to wyglada z oddali, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 13.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Okej przy najbliższej okazji zrobie.Ja już bym chciała żeby tak cały domek już wyglądał ale te hektolitry wody użyte przy gipsowych tynkach muszą przez pare tygodni odparowywać więc teraz czekam na upały z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.04.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Teraz jestem na etapie zadawania pytań, więc wybaczcie 1. Okno w kuchni - na razie otwór mam zrobiony, tak jak w projekcie, czyli wyżej (bodajże 110 cm od gotowej podłogi). Zastanawiam się jednak czy nie zrobić tak jak jest w części jadalnianej (90 cm). Jak macie u siebie? 2. Rura doprowadzająca powietrze do kominka - w projekcie jest 160, rozmawialiśmy z kierbudem, oraz facetem od kominków i obydwaj twierdzą, że wystarczy 110. Co o tym myślicie? Misha czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Nadal nie wiem ile podnosić ściankę kolankową 1 pustak nad domem, 1 nad garażem , 1 nad domem, 2 nad garażem ... Magda śliczną będziesz miała elewację, kolorek przecudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 14.04.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, chcę podziękować Ani@, że umożliwiła mi zobaczenie GRANAT-a w rzeczywistości A ja przepraszam za swoj stroj kosmitki i "zarobienie" - ci panowie od kontenera na smieci budowlane to kwintesencja tego, co chyba kazdego czeka na budowie - mieli byc o 10 rano, a dotarli laskawie o 13 Trzymam kciuki za ekipe na wrzesien i pozdrawiam! A propos projektu naszego Granata, to wiecie, co najczesciej slysze, jak ktos go oglada? - ze jest bardzo przyjazny dla czlowieka Izulek - odnosnie okna w kuchni, to sie zastanow jakie bedziesz miala meble - aby nie bylo skuchy - np. ja mam z ikei i sa one troche wyzsze niz "standardowe" - razem z blatem maja okolo 92cm. Takze wtedy parapet wypadalby ponizej. Ja mam parapet idealnie 11,5 cm powyzej blatu. Wiem, ze 11,5, bo wszedl tam pionowo akurat 1 caly kafelek bez przycinania Kolejny minus (dla mnie) niskiego (czyli zalozmy, ze rowno z blatem) umiejscowienia okna kuchennego, to koniecznosc sprzatniecia wszystkiego, nawet najmniejszej "bzdetki", ktora stoi na blacie w momencie, kiedy chce sie otworzyc okno. Ja - wybierajac wysokosc okna - wiedzialam, ze nie chce go licowac z blatem a jego wysokosc byla dopasowana do standardowych wymiarow producenta okien (doplaty za nietypowy wymiar). Odnosnie rury doprowadzajacej powietrze, to takiej nie posiadam, bo piec kaflowy jej nie potrzebuje 2magda5 - a jak Wy macie rozwiazana dolna lazienke? - widze jakis zalom po prawej. Suepr postepy u Was, gratulacje i oby dalej w tak imponujacym tempie!!! A ja zapraszam Was na wirtualne 1 urodziny budowlane, ktore konczymy 17 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 14.04.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Aniu, dzięki za Twoją opinię. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2magda5 14.04.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Tam jest wnęka na brodzik 90x90 troche kosztem kotłowni ale tam będzie tylko pralka, piec i baniak na wodę od solaraów a suszarnie robimy nad garażem. Łazienka byłaby bardzo mała bez tej wneki brodzik, kibelek i umywalka wszytsko byłoby takie zlane a jednak ta wneka powiększyła łazienkę tylko zastanawiam się czemu te drzwi do wnek są tak koszmarnie drogie? Może któraś z was widziała takie do tysiąca? Bo ja wynajduję takie ok 1800zł Dla przypomnienia wnęka w łazience http://images33.fotosik.pl/85/6c2fd8c54403adcc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts