Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, wszyscy chyba od rana do wieczora na budowie :)

u nas też wre. jutro wieniec zalewaja i tarasy (troszkę poszerzyliśmy wejscie z przodu (schody sa szersze). w poniedziałek wchodzą panowie od dachu. blachodachówkę kupiliśmy firmy bratex (bo sie dużo dobrego naczytałam), okna dachowe facro, a wszystkie inne od takiego producenta niedaleko Kielc (firma IWBUD). Mają dobrą opinię, a przede wszystkim chyba nie zabijają ceną. nie wiem jak to wyliczylismy ale zostały nam 4 palety maxa (a nabijaliśmy się z sąsiada, ze zamówił dwa razy materiał na dom, haha), które zamierzamy spożytkować na budynek gospodarczy (na razie sobie poleżą, ale moze w przyszłym roku). zaczynam miec wizję mieszkania w tym domku i nie mogę sie doczekac!

Czy budując zgodnie z projektem natrafiacie na jakies trudnosci/błędy w projekcie? u nas kierownik budowy miała zastrzezenia do zadanego sposobu układania stropu - stąd bedziemy mieli dwie bramy garażowe. łazienka na dole, to klitka, chyba po zrobieniu łazienki na górze zamieni się w toaletę i tyle. schody bardzo wąskei (ale to przewijało sie na forum)

czy ktoś zakłada solary? co o tym sądzicie?

pozdrawiam

iza

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No my faktycznie na budowie :wink: Mamy juz ścianki na parterze, no i juz chyba wiem, że do salonu nie zmieści się nam stół :lol: stąd pytanie dla użytkowników naszego Delikatnego - udało się Wam do salonu zmieścić stół z krzesłami? U nas to może byc trochę inaczej, bo zamiast bocznego okna w salonie mamy taras.

a ja jestem załamana jednym pokojem na poddaszu. budujemy zgodnie z projektem i komin wyszedł bezpośrednio przy oknie - załamka. ja nie mam wyobraźni i jak widziałam projekt to mi to nie przeszkadzało. jak tam w ogóle karnisz przywiesić??!! jak zaraz jest ściana działowa. chyba w zwiazku z tym zrobimy przeróbkę i po jedenj stronie na gófrze będzie 1 pokój bez skosów, a ze skosów po jednej stronie zrobimy garderobę, a po drugiej schowek - w zwiazku z tym poszerzymy klatkę schodową, tak aby udało się wejście do tego schowka zropbić z klatki schodowej.

pozdrawiam!!!

izamr

p.s. już prawie mamy dach!

Hej! Izamr, my poddasze przerobilismy calkowicie i nie mamy tego komina, ale masz rację, był taki w projekcie zaraz koło okna. u nas parter prawie gotowy, w sobotę bedziemy zalewać strop.

A gdzie się podziały Marcynka i Sylkak? Dziewczyny piszcie, jak się mieszka w Delikatnym, co udało sie Wam zmieścić w salonie (troche mnie martwi jego "wielkość" :wink: ).

Pozdrowionka :D

Witam po długiej przerwie

Coś nam oklapł temat. :(

Co do salonu - gościłem kiedyś w domu Sylkak i stwierdzic musze, że salon jest całkiem, całkiem.

Dla zainteresowanych polecam wątek o bliźniaczym projekcie "Barwny".

http://forum.muratordom.pl/barwny-c132-z-muratora-nowosc-opinie,t70287-2580.htm?highlight=barwny

Wielu budowniczych "Barwnego" jest na etapie końcowym, wiec na zdjęciach naprawde duzo widac.

A u nas papierologia......

Witam,

nieśmiało chcielibyśmy z mężem dołączyć do grona Delikatnych, a nieśmiało, bo dopiero będziemy kupowali projekt w wersji II c131b. Jeszcze dłuuuuga droga przed nami, ale zawsze już jakiś początek. Jeżeli ktoś z sympatyków forum miałby jakieś porady, również info dotycz. wprowadzonych zmian właśnie tego projektu to bardzo mile widziane. A fotki to już szczyt marzeń.

Pozdrawiamy

http://images33.fotosik.pl/315/1d8ece8fef0f0f2fm.jpg

nareszcie :wink:

Nie polecam terrivy ze względu na masę i cenę, strop wraz z betonem wyniósł ok. 15 tys.:(

W ciagu tygodnia mam podjąć decyzję czy zostawić okno trójkątne czy zrobić facjatkę ( jak Marcynka) zdaję sobie sprawę, że dom straci na urodzie ale za to jaka wygoda .

Jutro wracam na pole bitwy czyli na moją budowę.

pozdrawiam Wszystkich Delikatnych wakacyjnie :)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam wszystkich ,,Delikatnych"

Właśnie zakupiłem projekt w wersji z podwójnym garażem.Mam nadzieję ,ze uda mi się rozpocząć budowę w przyszlym roku. Mam pytania do osob już budujacych - czy garaż nie jest odrobinę za wąski ? Czy ktoś z budujacych likwidował podcień przy kuchni ? Czy ilość powierzchni gospodarczej nie jest zbyt mała ?

Pozdrawiam

Witam. Owszem jest dość wąsko, a na dodatek nasza pani kierownik budowy powiedziała, że przy tak zaprojektowanym stropie mamy dołożyć słupek rozdzielający wjazd (powstały dwie bramy garazowe) - jest już zupełnie wąsko. Rzeczywiście powierzchni gospodarczej mogłoby być więcej.

Pozdrawiam

Izamr

Witajcie jakiś czas temu zakupiliśmy projekt Delikatnego jesteśmy na etapie załatwiania Pozwolenia na Budowę zamierzamy budować się w Krakowie i w związku z tym mam pytanie czy nie buduje ktoś gdzieś tego domku w okolicach. Chętnie byśmy taką osobę odwiedzili i zerknęli na domek od środka. :D

• 2 weeks później...

Bry :D

Prace na budowie posuwaja sie do przodu, jako dowód daję link ...( ciekawe czy sie otworzy ? )

przeszłam z fotkami do picasy, ponieważ w fotosiku kolejne zmiany a juz nie nadążam .

http://picasaweb.google.com/kiziul/Fundamenty#5241551895611304162

W skrócie powiem,ze jestem sfrustrowana ciemnosciami egipskimi. Nie wiem dlaczego ktos usunął mój poprzedni post właśnie z tematem ciemności, no cóż nie da sie ukryc ze dom jest niedoswietlony i dlatego radze zastosowac luksfery w pomieszczeniach graniczacych z korytarzem i schodami :)\nawet w łazience.

a teraz pozdrawiam wszystkich i idę nyny bo padam na ryjek