Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o meblach BLACK RED WHITE (BRW) - opinie, uwagi, doświadczenia

Slawek 1719499182

Recommended Posts

AlaB napisał:
... czyli nalezy odważać się i np zrobić w kuchni meble ecru a ściany CIEMNOZIELONE????? Aż się boję tego pomysłu ale tak mnie to gnębi że chyba tak zrobię :D ... za jakieś pół roku :wink:

Wydaje mi się, że może być trochę przygnębiająco kiedy nie będzie świeciło słońce. Będzie trochę smutna. Ja bym dała część ścian w ciemnej zieleni , a część w ciepłej, pastelowej zieleni. Na tym zdjęciu też jedna ściana jest jasna. Przyjemności w projektowaniu :wink:

• Odpowiedzi 821
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eunika napisał:
  AlaB napisał:
... czyli nalezy odważać się i np zrobić w kuchni meble ecru a ściany CIEMNOZIELONE????? Aż się boję tego pomysłu ale tak mnie to gnębi że chyba tak zrobię :D ... za jakieś pół roku :wink:

Wydaje mi się, że może być trochę przygnębiająco kiedy nie będzie świeciło słońce. Będzie trochę smutna. Ja bym dała część ścian w ciemnej zieleni , a część w ciepłej, pastelowej zieleni. Na tym zdjęciu też jedna ściana jest jasna. Przyjemności w projektowaniu :wink:

wiesz, moja kuchnia jest maleńka ale całą jedną otwartą ściną połączona z jadalnią. Może byłby sens rozjaśnić jadalnię a kuchnię zrobić jednolitą bo w tak malutkim pomieszczeniu różne kolory to chyba byłoby strasznie nabałaganione.

Stojąc na granicy jadalni i kuchni mam po lewej stronie 2m bieżące ściany, po prawej 2m, a na wprost ścianę z oknem która ma 3 metry.

Co o tym myślisz?

ferdynand napisał:
ALU B POGADAMY WIECZOREM POWIEM CI CO I JAK

Ferdynand please!!!!

Pisanie na forum duzymi literami oznacza KRZYK! Poza tym bardzo niewygodnie czytać.

Ja mam meble pokojowe BRW od lat 8 (system XXI). Przeżył 4 przeprowadzki, z czego jedna do innego miasta - prawie 300 km. Służy dalej. Niektórzy nie uświadamiaja sobie pewnych rzeczy - coś za coś. Najlepiej, żeby wszystko było exclusive, w najlepszym gatunku, 0 reklamacji - ... i za psie pieniądze.

Do nowego domu chciałam mieć kuchnię BRW. Znalazłam stolarza, który zrobił identyczną za mniejsze pieniądze. I niestety tez nie obyło się bez usterek.

Teraz mam stolik re-set BRW. Niektórzy nie wiedzą, że są dwie wersje tych mebli: droższa z okleiną naturalną i tańsza - laminowaną.

I chcieliby mieć tę pierwszą za cenę tej drugiej!! :wink: :lol:

AlaB

ja też mam górne szafki ecru (wanilia) i tę środkową ścianę z oknem zrobiłam wściekle pomarańczową (karmazynowy przypływ Duluxa). Byłam zachwycona, po dwóch latach dalej mi sie podoba i wygląda bardzo fajnie - tak zdecydowanie! Nie bój sie kolorów!!!

:p

AlaB napisał:

Oj AlaB - mnie się maży podobnie tylko z taką jasną, soczystą, wiosenną zielenią. Myślałam dlatego o BRW dąb milano

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem mebli Imperium z firmy VOX. Na razie tylko lozeczko komode i szafe, a jak dziecko bedzie mialo kolo 3 latek to dokupic lozko zamiast lozeczka, pozniej biurko.

Czy ktos uzytkuje takie mebelki?

Podzielcie sie swoimi uwagami, zaletami i wadami, plusami i minusami :-)

Pozdrawiam

Problemy ze złożeniem nie wynikają z braku umiejętności, ale z powodu niepasujących do siebie elementów. Koszmar!!!!

Niedawno składaliśmy z mężem regał i stoliczki z Ikei i nie ma porównania, wszystko pasuje, chociaż te meble z Ikei duuużo tańsze i też przecież nie najwyższej jakości.

Po kilku miesiącach użytkowania Voxa, odłazi okleina, zacinają się szuflady....... :-?

ferdynand napisał:
ALU B

Przyślij mi lub napisz swój adres e-mail to przyślę ci taki przykładowy rysunek co i jak trzeba pomierzyć w kuchni aby można było zrobić projekt kuchni pod zabudowę. Mój adres jest dostępny. mogę ci przysłać też przykładowy projekt kuchni klasycznej z mebli brw.

hej

wysłałam szkic pomierzonej kuchni, daj znać czy doatrł :)

dzięki!

p.s. może coś wiadomo o tym kiedy pojawi się w sprzedaży ModernLine biały połysk?

Ile ludzi tyle opini : )

Ja półtora roku temu zakupilem sypialnie z Voxa - Romeo i Julia

Sam składałem te meble i mimo że nie jestem "złota raczką" dałem rade. Wszystko generalnie pasował dobrze. Co więcej nie było żadnych problemów z montarzem.

Jak narazie nic nie odchodzi, nie skrzypi i cały czas wyglada ładnie i estetycznie.

Decydując sie na Voxa trzeba pamiętać że nie są to meble z litego drewna np z KLOSE, więc na pewno nie będą tak wytrzymalem na ciągłe przenoszenie czy uszkodzenia mechaniczne.

Ale i ich cena jest odpowiedni nizsza. Stylistycznie sa bardzo ładne i wykonanie jest jak dla mnie ok.