Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Póki co jestem okropnie zmęczona i nawet nie mam już siły myślec nad wykończeniówką. Brak mi kompletnie pomysłów :( :cry: Co chwila zmieniem koncepcje i już samam nie wiem na co się zdecydowac. A czasu coraz mniej.

Jak my wszyscy to znamy :wink:

oj tak.... święta prawda.... Mi też już wszystko wisieć zaczyna - :roll: I powiem wam, że w sumie cieszę się, że nie robimy na razie tej docelowej kuchni i górnej łazienki, bo bym się chyba nerwowo wykończyła. Naprawdę, nie jest łatwo z tą wykończeniówką :roll: Potrzebuję urlopu od budowy, a właściwie to potrzebuję tam zamieszkać, odsapnąć trochę i dopiero zacząć myśleć o reszcie.

I jeszcze dodam, że wqurza mnie ten pierd...ik wszędzie - wszędzie te kafle w pudłach, pełno narzędzi, jakieś inne bzdety leżą - kiedy to wszystko zniknie? :roll:

Jutro chcemy kupić jakiś tani stół z krzesłami w Ikei i go pomalować, i w końcu chcę złożyć meble łazienkowe, niech tam już sobie stoją.

Gratuluję postępów! 8)

Niestety ceny idą w górę w takim tempie, że strach sie teraz pytać o cene w sklepie.. :cry:

A mam do Ciebie pytanie: Jak zamirzasz wykończyć ten "pajączek" nad balkonem? bejca? A może blachą obić?

Oczywiście, że bejca. Blachy w ogóle nie brałam pod uwagę. Zresztą jak Ty to widzisz?

No właśnie ja chcę obić blachę... :oops: Kilka osób co mają takie drewniane wykończenia nie obiło i pokazali mi jak drewno jakoś zszarzało, pociemniało, zczerniało.. W każdym wypadku wyglądało OK na początku.. :( Ponadto mój pajączek jest nad małym balkonikiem. Tak więc późniejsza konserwacja byłaby trudnia. Mały balkonik, wysokość ok. 7m, .. chyba musiałbym mieć dolności llinoskoczka.. :-? [/code]

Droga Tabalugo, jestem pod wrażeniem Twojego budowania (śledzę postępy juz od dawna) oraz Twojego Dziennika. Robisz to z taką pasją i zaangażowaniem, że entuzjazm udziela sie innym. Myślę, że przed Tobą jeszcze niejeden sukces, z takim charakterem zdziałasz wiele.

My także zamierzamy budować Pistację, na razie jesteśmy na etapie papierów - zejdzie pewnie do jesieni. Twoje uwagi i komentarze bardzo mi pomagają.

Dobrze, że zaczęliście w tamtym roku, bo teraz jest kociokwik. Załamuje mnie to, ale się nie wycofam. Najwyżej budowa potrwa dłużej, a przecież czas i tak upłynie.

A propos łazienki - te jasne są cudne - po prostu MIODZIO, jak mówi mój syn (13 lat). Dekory - jeślim dom ma mieć wystrój tradycyjny, nieco romantyczny - jak najbardziej. Ale do nowoczesności chyba nieszczególnie pasują. To tak ode mnie. Pozdrawiam w piękne słoneczno-podkrakowskie popołudnie.

Tez bym nie zamawiala w Cermagu- ceny maja koszmarnie wysokie.

DO mnie osobiscie dekory nie przemawiaja- ale ja ogolnie dekorow w tym stylu nie lubie -jak i dekorow w ogole. Na caly dom kupilam 10 szt :wink: Wiec chyba nie jestem dobrym doradca w tej sprawie :wink:

A lazienki obie sa dla mnie fajne - pierwsza troche bardziej nowoczesna w wyrazie. Druga bedzie pasowac do kazdego wnetrza.

Droga Tabalugo, jestem pod wrażeniem Twojego budowania (śledzę postępy juz od dawna) oraz Twojego Dziennika. Robisz to z taką pasją i zaangażowaniem, że entuzjazm udziela sie innym. Myślę, że przed Tobą jeszcze niejeden sukces, z takim charakterem zdziałasz wiele.

My także zamierzamy budować Pistację, na razie jesteśmy na etapie papierów - zejdzie pewnie do jesieni. Twoje uwagi i komentarze bardzo mi pomagają.

Dobrze, że zaczęliście w tamtym roku, bo teraz jest kociokwik. Załamuje mnie to, ale się nie wycofam. Najwyżej budowa potrwa dłużej, a przecież czas i tak upłynie.

A propos łazienki - te jasne są cudne - po prostu MIODZIO, jak mówi mój syn (13 lat). Dekory - jeślim dom ma mieć wystrój tradycyjny, nieco romantyczny - jak najbardziej. Ale do nowoczesności chyba nieszczególnie pasują. To tak ode mnie. Pozdrawiam w piękne słoneczno-podkrakowskie popołudnie.

Cieszę się, że moje bazgroły mogą komuś pomóc.

o tej jasnej łazienki chyba jestem już na 100% przekonana. Zaraz usiądę do rozrysowywania jej.

Jeśli chodzi o dekory, chyba masz rację. Zresztą moja siostra powiedziała dokładnie tak samo. Nie będą również pasowały do kominka, jaki planujemy. A ten będzie raczej nowoczesny.

Dzięki za opinię. :p

Tabalugo - dobrze poszukaj tych płytek Metropolu, Cermag zabija cenami i to niezależnie od rabatów, które można uzyskać.

Ja znalazłam swoje antaresy Imoli taniej o 40zł :roll: w sklepie internetowym plusk.pl .

Dabell

Dzięki za namiary. Przyznam, że nie wiedziałam o tym, że cermag jest tak drogi. Zaraz wybiorę się na stronę, którą mi podałaś.