Gość 03.02.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Czy ktoś z forumowiczów wie jak się pozbyć dość głośnego szumu spowodowanego przepływem wody przez grzejniki. Mam nową instalację CO (rury PEX + grzejniki płytowe Brugman) , która nie pozwala mi zasnąć! W instrukcji pompy cyrkulacyjnej radzą by zmniejczyć przepływ i zwiększyć ciśnienie w instalacji - niestety niewiele to dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 możesz zamontować zawór upustowy pod kotłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.02.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 U nas w bloku pomaga zkręcenie zaworu głowicy na grzejniku do poz. 4. W swoim domu możesz mieć problem, bo zmniejszając przepływ w jednym grzejniku zwiększasz ciśnienie w pozostałych i powstaje błędne koło. Musisz chyba zmniejszyć ciśnienie w całym układzie, ale jak pytaj w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.02.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Wydaje mi się, że szumią zawory termostatyczne a nie grzejniki ?Może masz kiepskiej jakości zawory termostatyczne ? Napisz jakie masz zawory przy grzejnikach ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 powodem szumów w instalacji są błędnie dobrane średnice rur, za małe woda płynia za szybko i szumi, a wszystko dlatego że niebyło projektu a instalacje wykonywał "p.Henio" i średnice przyjął na oko. Zamontuj zawór upustowy może jeszcze uda się coś uratować. Jeżeli to nie pomoże to czeka cię wymiana rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 03.02.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Tu jest przedstawiony ten problem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts