Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

faktycznie ze zdjęciami mam problem

po strona na której je umieszczam ma jakieś ograniczenia i jeśli zbyt dużo ludzi miesięcznie ogląda mój dziennik to po jakimś czasie przestają się wgrywać :(

na razie przerobiłam tylko kilka ostatnich zdjęć

jak będę miała więcej czasu to popracuje nad reszta

teraz zakuwam setki słówek z angielskiego :-?

mam zaliczenie w środę :wink:

Może doradzicie mi jakaś dobrą stronę do umieszczania zdjęć :)

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale się porobiło ! Po Twoim wpisie do moich komentarzy - kliknąłem na twój dziennik i okazało się, że zniknął z mojej bazy dzienników na etapie kopania piwniczki :o Nadrobiłem zaległości, ale w głowie mi jeszcze szumi. Szok - największy gdy czytałem o kosztach ! Klika razy liczyłem zera i wydaje mi się, że będę ten dziennik pokazywał znajomym którzy twierdzą, że trzeba mieć kupę kasy aby domy budować. Chyba jeszcze raz sprawdzę te zera, aby jakiejś gafy nie strzelić. Ponadto budujesz w mojej technologii: maks, wylewane poddasze i styropian pomiędzy krokwiami :D prawie nikt poza nami tak nie robi :D Podoba mi się.

Jeśli chodzi o zdjęcia to proponuję kupić najtańszy serwer na http://www.win.pl - małżonek sobie poradzi ... wszystkie kłopoty znikną natychmiast.

ged

pamiętam ze wypowiadałam sie w Twoim wątku o trumnie :wink:

u nas nawet nie zastanawialiśmy się nad tym jaki będzie drugi strop, bo od zawsze wierzyłam tylko solidnym rozwiązania a nie płytom gk

Co do kosztów

pisze ten dziennik między innymi aby udowodnić że tanio da się zbudować własny dom 8)

o ile tanio to 150tyś bo dla nas to i tak ogromna suma pieniędzy :-?

za to Twój dom robi niesamowite wrażenie śledzimy Twój dziennik od początku i zastanawiamy się skąd Ty masz tyle czasu :o aby taką rezydencje 8) zaprojektować i jeszcze uczestniczyć w robotach przy domie

Wymyśliliśmy więc z mężem ze pewnie wygrałeś w lotka jakaś kumulacje :wink: :D

witaj Beti ja również przychylam sie do zdania przedmówcy. Jestem pod bardzo duzym wrażeniem. My również staramy sie wybudowac domek w miarę naszych mozliwości jak najtańszy i choc przyznam, ze porównując z kosztami innych to nie jest źle, to wam chyba cięzko byłoby dorównać. My niestety nie mamy mozliwości budowac samodzielnie, ale staramy sie szukać atrakcyjnych ofert, tanich fachowców itp. czasami oznacza to niestety wydłużanie terminów, nerwy, ale w sumie uwazam, że warto, bo nasz domek mimo, ze teoretycznie nie stać na s było na niego, już stoi. Zatem życze powodzenia i wytrwałości w dalszym wykańczaniu.

• 2 weeks później...

BETI. Jestem pod wrażeniem. Zrobiliście kawał dobrej roboty. Ty - mózg przedsięwzięcia i cierpliwe, pracowite mróweczki - Twój mąż i Wielki (powtarzam) Wielki Twój Teść. Życząc dalszych postępów w budowie, pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mirka. Oraz sto razy SERDECZNIE pozdrawiam Twojego teścia. To są prawdziwe chłopy! Pracowite i oddane sprawie.

Twoja historia obok historii SIŁACZKI najbardziej mnie urzekła.

Pozdrawiam.

Witam i na początku muszę od razu pogratulować!!!!! Przede wszystkim Optymizmu, którego mi narazie brakuje. Przypadkowo trafiłem na Wasz post, bo jestem "komputerowe beztalencie", ale cieszę się że tak się stało. Jestem na etapie rozpoczynania budowy i chłone wszelkie dorady związane z tematem. Wprawdzie mam wielu doradców, ale ich opinie są czesto sprzeczne. Budowlańcem też nie jestem i trudno jest mi zrozumiec pewne tematy związane z prowadzeniem budowy. Podobnie jak Wy mam zamiar budować systemem gospodarczym, a najbardziej interesuje mnie I etap czyli wykonanie fundamentów i podpiwniczenia. Wprawdzie wybrany projekt nie zawiera podpiwniczenia, ale po długich konsultacjach z zoną doszliśmy do wniosku, że w naszym przypadku przydadzą się. W związku z tym mam jedno pytanie - skąd u Was taki tani beton, bo u nas jak się orientowałem kosztuje 230,- zł za kubik. Wg Waszych danych ta cena jest znacznie niższa. Na razie to mnie interesuje, bo może sie okazać, że mieszkamy niedaleko i mógłbym byc zainteresowany.

Pozdrawiam "medalową ekipę" i synka!

:oops:

Witam i dzięki za odpowiedź. Jak pisałem mamy zamiar budowac systemem gospodarczym, czyli bez konkretnej ekipy, a to ze wzgledów finansowych. Przede wszystkim ten element finansowy powoduje, że mam mniej wiary a oprócz tego to mój wiek - niestety jestem po czterdziestce i sami (2+3) utrzymujemy się. Ale Wy jesteście młodzi!!!!!

Wasz dziennik powiem szczerze przejrzałem z zaciekawieniem, a moja żona to analizowała go do północy, a może później, Domyslam się też, że ceny od tamtego czasu się zmieniły, ale wybaczcie moją wścibkość (taki mam charakter upierdliwego) ale wydają mi się dość zaniżone.

Po zdjęciach widze, żę mieszkacie na terenie podgórskim, bo my też. A działke jak chcecie wiedzieć to mamy przy trasie Brzozow - Sanok, niestety znacznie była droższa od Waszej :D

Na razie tyle - pozdrawiam!!!! Powodzenia no i szybkich wprowadzin!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

na forum muratora budują ludzie w przeróżnym wieku, i chyba przeważają tacy 35-40 latkowie

Jeśli chodzi o ceny to są jak najbardziej prawdziwe,

ale na przykład beton był kupowany bez vatu :oops:

Zawsze staramy się wyprzedzać podwyżki i szukamy dość długo okazji

np w ostatnich dwóch tygodniach kupiliśmy cement i wapno na wylewki i tynki, styropian na elewacje i wylewki, myślimy tez już o kupnie rurek pod co i grzejniki

wszystko to po to aby uniknąć podwyżek, człowiek kombinuje jak może aby było tanio a solidnie

myślałam że mieszkacie bliżej :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...