Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Beti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 543
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

300zł nie pamiętam ile to trwało ale nie dłużej niż miesiąc

czytałam jednak kiedyś na forum o tym że tak naprawdę odrolnienie ( oczywiście do 5 arów) nie kosztuje nic trzeba tylko złożyć wniosek :o zrobiłam takie oczy ale ja już dawno byłam po odrolnieniu, więc sprawdź jak to jest naprawdę

ps nie wiem czy nie czytałam tego na mojej grupie podkarpackiej

z tego co pamiętam to na sąsiedniej działce musi stać dom, ale na 100% Ci nie powiem, musisz sprawdzić w gminie

a czy to jest już Twoja działka czy dopiero masz zamiar ją kupić ?

bo jeśli kupić to trzeba złożyć wniosek do ARiMR czy aby nie sa zainteresowani kupnem tej działki ( mają pierwszeństwo) ale nie martw sie oni prawie NIGDY nie są zainteresowani :)

no wiec mam ten kociol tylko ze jestem z pod wrocławia, a to kawałek, ja również długo się zastanawiałem nad kotłem, ale wygrał podajnik tłokowy, dlaczego? już mówię: ponoć ślimakowe są dość głośne -słychac rzęzenie, -slimakowy przetrawi max 2,5 cm, no i często się zrywa zawleczka na wale ślimaka (oczywiscie tylko wtedy kiedy wpada coś wiekszego), no i w ślimakowym nie mozna palic mialem (chyba ze sie myle), co do stalmarka, to sypie do niego wszystko, najczesciej sypie do niego mial z kawalkami wegla, dorobilem sito 4x4 cm i wszystkie wieksze kawalki sie zatrzymuja, a tak naprawde nawet jak cos wiekszego wpadnie to sie nic nie dzieje, tylko chrupnie :lol: i podajnik idzie dalej

a teraz co mi sie nie podoba: niepodoba mi sie czestotliwosc wywalania popiolu, z mialu jest go mnostwo co 3 dni trzeba wynosic, zasobnik tez nie za duzy 90kg to zdecydownie za mało, ale akurat to nie problem, bo juz mam blache na przerobienie zasobnika na 300 kg, i mam plan aby przebić się przez sciane piwnicy i sypac mial prosto z zewnatrz 8) co wy na to?