ptasia 04.02.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z projektem domu do 150 m 2 z wydzieloną komunikacją dla dwóch rodzin i to w dodatku na wąską działkę szer. 20m, z dodatkowym pokojem na dole - proszę o kontakt - [email protected] Architekci chyba zapomnieli, że czasem nawet jeżeli w domu mieszkają rodzice i starsze dzieci, to rodzice mogą życzyć sobie trochę intymności w życiu, co również tyczy się prawie dorosłych dzieci. A ponadto dzieci dojrzewają i drugie mieszkanie na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2003 Wydaje mi się,że Agrobisp ma coś takiego. A w Muratorze patrzyłaś?Tez chyba mają taką L-kę. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiedzi 10.04.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Poszukujemy gotowego projektu domu jak w tytule. Może być też trzy-rodzinny. Czyżby to Narodowe Cechy Polaków spowodowały, że takich projektów nikt nie robi? Czy ktoś taki spotkał? A może ktoś już taki zbudował? Prosimy podzielić się z nami doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 19.04.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Zobacz dom G40 z katalogu Twoje Domu, albo Familia z kwartalnika "Dom na miarę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota619 07.05.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Jeśli jeszcze szukacie to spójrzcie tu: http://www.wuwo.home.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Łojewski 21.11.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Rok temu kupiłem działke w miejscowosci Bojano nie daleko Gdyni i marzy mi sie domek 2pokoleniowy. http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=136&ver=CE Co sądzicie o tym projekcie prosze moze ktos z Was juz budowal taki dom Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 21.11.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Mimo tego iż w domu mieszczą się dwa niezależne mieszkania dom z zewnątrz wygląda bardzo ładnie i ma zachowane proporcje. Mieszkania są funkcjonalne. Ważne to że mają osobne kotłownie oraz 2 tarasy wychodzące na te same strony świata - co ma wielkie znaczenie. Do tego 2 garaże. Sypialnie są duże. Bardzo funkcjonalny dom, duży a przy tym ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.11.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Mnie też się podoba. Nawet widziałam coś podobnego w moich stronach, nie wiem czy dokładnie to samo ale robi wrażenie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 21.11.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 a ja bym sie tylko zastanowila nad tym, ze jak piszesz, dom ma sluzyc 2 pokoleniom. Dla ludzi starych w ktoryms momencie moze sie okazac niefunkcjonalny - schody, ani jednego pokoju na parterze, brak lazienki na dole... Moze pomysl nad innym podzialem tego domu - nie w pionie, ale w poziomie? albo moze znajdz jednak inny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 21.11.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Bardzo fajne rozwiązanie jak na domek 2 pokoleniowy! Powodzenia i szybkiej realizacji.Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2003 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 No tak, popieram MA. Koniecznie na parterze musi byc min. 1 syoialnia i łazienka. To chyba nie jest dom pokoleniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Łojewski 22.11.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Łazienka oczywiscie bedzie juz nad tym myslalem a co do sypialni to powiedzieli mi ze chca miec oddzielona czesc sypialna od dziennej moze faktycvznie jakis pokoj na poczadku ne koniecznie sypialny. Moze ktos z Was spodkał sie z lepszymi rozwiazaniami lecz ja nie znalazłem ciekawszego projektu. Jeszcze jedna sprawa jak to jest z kosztami ?. Czy mam polegac na kosztoryszie z katalogu czy sa one przesadzone mam taką nadzieje jeszcze raz dziekuje Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.11.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 popatrz tez, ze w tej mniejszej czesci parter ma duzo miejsca "bez przydzialu" - kolosalny hol (ten fotel przy wejsciu to dla stroza czy do wkladania kapci?), dziwi tez pomysl na przechodzenie do garazu przez caly ciag pomieszczen gospodarczych... Wyraznie widac, ze lewa czyli wieksza czesc tego domu jest faworyzowana przez projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 24.11.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 9m2 nawet w odniesieniu do holu trudno nazwać powierzchnią "kolosalną".W tym konkretnym przypadku salon i kochnia są otwarte na ten hol, więc tworzy on po prostu przestrzeń całego parteru, a nie jest "miejscem bez przydziału". A swoją drogą, to wygodny fotel do wkładania butów, to może być trafiony pomysł w przypadku mieszkania dla starszych ludzi. Pomysł przechodzenia do garażu przez ciąg pom. gosp. wcale nie jest dziwny. Jest to skuteczny sposób, by zapewnić separację od zapachów i hałasów przedostających się z garażu. Biorąc pod uwagę fakt, że ze względu na powyższe niektórzy w ogóle rezygnują z wejścia do garażu od domu i umieszczają drzwi do garażu na zew., to rozwiązanie należy uznać za komfortowe. pozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.11.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Część domu dla starszego pokolenia powinna być jednak raczej parterowa - im dalej w latach, tym bardziej jest to oczywiste. Poza tym mam generalne zastrzeżenie natury estetyczno-ekonomicznej - to bardzo skomplikowany dom z bardzo skompilkowanym dachem, uskokami ścian, ścianką po łuku itp. Przede wszystkim będzie to kosztowne, o gustach niby się nie dyskutuje, ale jednak powiem, że moim zdaniem proste jest piekne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.11.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 W razie zlamanej nogi (odpukac!) osoba stara czy mloda w takim domu ani nie ma jak sie porzadnie wymyc, ani wyspac. Moim zdaniem takie ewentualnosci trzeba brac pod uwage i dla mnie ten dom, zwlaszcza jako dwupokoleniowy, a nie dwurodzinny, odpada w przedbiegach, chociaz ladny. Chyba, ze z zalozenia osoby chore lub niepelnosprawne maja byc hospitalizowane czy wysylane do domu starcow. Pewnym rozwiazaniem bylaby tez winda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 24.11.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 WitajMam podobne zdanie jak magmi.Dach to drogi element domu i im bardziej skomplikowany tym węcej możliwości na popełnienie błędu.Ludzie starsi raczej nie lubią wędrówek po schodach, więc przydałby się dodatkowy pokoik na dole.Wygląda to raczej na dom dwurodzinny , a nie dwupokoleniowy.pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 10.03.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Zastanawiam się nad domem dwupokoleniowym. Początkowo chcieliśmy budować bliźniaka, ale po ostatnim przeliczeniu kosztów zaczęliśmy się zastanawiać nad jednym domem z dwoma niezależnymi mieszkaniami. Niestety nie mogę znaleźć zbyt wielu projektów takich domów. Może ktoś coś podobnego buduje, będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Ewentualnie napiszcie ile kosztować może taki projekt indywidualny w przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 10.03.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Niestety nie buduję, ale swego czasu zastanawiałem się nad tym projektem:http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&all=1&sid=m3f017392e1f6c&intra=0f88409fc3cc37868f60e1cb9de9f161&crc=1790807728dbb1bb71e86c681c7c499a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elnar 12.03.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Rzeczywiście trudno jest wybrać coś gotowego w domach dwupokoleniowych. My już prawie się zdecydowaliśmy na wb-3455 http://agrobisp.com.pl/cgi-bin/store. Teraz z panią architekt rozmawiamy o odbiciu lustrzanym, bo mamy działkę z wjazdem od południa.PozdrawiamEla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts