Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

typy inwestorów - dopisz swojego

Churchill

Recommended Posts

Typ INWESTOR i kropka.

Inwestor z prawdziwego zdarzenia wymagający i się nie czepia

Z zasadami

Nawet gdy ma pieniądze to i tak nie zapłaci wszystkich od razu , a co tam niech wykonawca se pojeździ

NIEUCZCIWY

Biorąc fachowca nie zamierza mu płacić

Kobieta inwestor

A czy to będzie dobrze , a czy to będzie ładnie a czy to ......

??

Taki co to po skończonej robocie przyprowadza innych wykonawców by zobaczyli czy

dobrze

cdn.

Trochę humoru:

S –sprzedawca

I –inwestor

Przychodzi klient do sklepu branży sanitarnej i pyta :

I> Czy są piece c.o. ?

S> Tak a jaki chce pan kupić ?

I> Tani i dobry

S> A po co panu dwa ?

• 1 month później...

Inwestor upierdliwy:

- ciągle się o wszystko pyta i przez to wykonawca musi się tłumaczyć z fuszerki lub kombinowania,

- ciągle sprawdza i wykonawca nie może spokojnie nic spieprzyć lub podpieprzyć,

- kręci się po budowie jak by był u siebie,

- narzeka jak by za jego pieniądze budowano.

Inwestor "Maczo" - śmiało i odważnie rozpoczyna budowę, głośno krzycząc, że ma wszystkie zgody, bez pytania "inwestuje" również w sąsiadujące działki, korzysta z mediów sąsiadów (bo to jego) i nie ma ani jednego dokumentu - bo wszystko gdzieś tam leży w urzędzie, a on nie ma czasu na pierdoły.

Ania

ps

podpatrzone

[ Ta wiadomość była edytowana przez: miła dnia 2003-03-21 16:59 ]

Luśka Teska Stasiek

Czy przyjmiecie mnie również do Waszego klubu ? http://www.smilies.nl/person/pfiade.gif

Wydaje mi się , że osiągnąłem już odpowiedni stopień wtajemniczenia (upierdliwości) i moje podanie możecie rozpatrzeć pozytywnie.

Na dowód moich skromnych zasług na tym polu ośmielę się wspomnieć tylko, że wykonawca na mojej budowie musiał za swoje pieniądze i swoim staraniem kupować nowe miecze i płatew kalenicową, bo niestety nie wyszły mu najlepiej złącza ciesielskie. Oczywiście jeszcze musiał rozebrać wykonaną już więźbę aby wymienić te elementy.

Teraz przyznam się do najgorszego jednak myślę że nie zdyskwalifikuje to mojego podania do klubu - niestety odpuściłem mu kary umowne za opóźnienia zwiazane z poprawianiem więźby.

Nie odrzucajcie mnie tylko BŁAGAM

http://www.smilies.nl/cry.gif

[ Ta wiadomość była edytowana przez: inwestor dnia 2003-03-21 14:25 ]

A czy można wstąpić do Klubu jeszcze przed rozpoczęciem budowy?

(ale tak po cichu przyznam się, że mi się marzy, żeby nie musieć być inwestorem upierdliwym). Ale jak będzie trzeba - taka będę - wykonawcy - strzeżcie się.

Pozdrawiam,

gaga2

Gość Gosc123
Ja tam pytam do bólu... pytam, dręczę, wymyślam rózne wersje - niech też myślą... - jak się zmęczy nie daję za wygraną, ewentualnie krótka przerwa. Co wykonawca obieca - musi zrobic. Czasem moze i glupio tak wyciagac już potem na siłę, ale przeciez to nie ja obiecuje. Beda pamietac nastepnym razem. Ale mostow nie pale, nigdy nie wiadomo co bedzie. Przykro tylko, ze czasem potem patrza w stylu "o k..., ten znowu". Pol biedy, jak cos po prostu nie idzie. Jak mi ktos co spaprze - musi odpokutować. Taka karma.

Gość Gosc123
Myślę, że każdy jest na swój sposób upierdliwy, potem robi się po prostu kogoś żal albo macha się ręką, bo szkoda czasu. A niektórzy potrafią być niezłymi aktorami. Nie można być zawsze w nastroju słodkopierdzącym. Ops, przepraszam za kolokwializm :wink: