amarok 29.01.2002 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Co mam zrobić jeśli moje wieloletnie prośby składane do spółdzielni mieszkaniowej w sprawie zalewania ściany przez deszcz i spadków temperatury w pokoju do 18, nawet 17 stopni C, nie przynoszą rezultatów. Spółdzielnia nie chce ocieplić elewacji, ani wymienić okien. Do kogo mam kierować sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 30.01.2002 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Ubezpiecz mieszkanie. Po zalaniu zgłosisz do ubezpieczyciela. Jezeli będa placić często odszkodowania, to sami dojdą do tego co należy zrobić. Do Zarządu Spółdzielni należy złożyć oficjalne pismo z opisaniem historii całej sprawy i zarządać odszkodowania zgodnie załączoną kalkulacją (np. kosztorys budowlany, kopie faktur)oraz zarządać wyeliminowania przyczyny przecieków. Można też zarządać usunięcia skutków. Ważne aby mieć pokwitowania wszystkich swoich zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarok 30.01.2002 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 dokładnie tak robiłam, poza ubezpieczeniem, ale też na dniach i to zrobię, tyle, że problem ciągnie się od kilkunastu lat! Mają już w spółdzielni moją teczkę ze zgłoszeniami, kilkanaście razy usuwali "przyczynę" i nic nie dało. Dlatego teraz już chcę pominąć Zarząd Spółdzielni i pójść krok dalej, ale nie wiem do kogo. Czy jest jakiś nadzór nad spółdzielniami, czy odrazu trzeba walić do sądu? Z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.01.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Jest jeszcze nadzór budowlany, może nakazać zarządcy budynku usunięcie nieprawidłowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 30.01.2002 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2002 Jest nadzór nad spółdzielniami - Art. 259. § 1. Naczelnym organem samorządu spółdzielczego jest Krajowa Rada Spółdzielcza .Polecam lekturę Prawa spółdzielczego - tam jest wszystko - o Krajowej Radzie Spółdzielczej, o związkach spółdzielczych, o komisjach rewizyjnych. Z tego co wiem należy zorientować się czy spółdzielnia jest zrzeszona w jakimś związku. Jeśli tak to organem odwoławczym będzie komisja rewizyjna, jeśli nie to będzie to Krajowa Rada Spółdzielcza.pozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Chłopie sprzedawaj to mieszkanie i wyprowadzaj się z "socjalizmu"Poczujesz sie wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 cale to spółdzielcze towarzycho to jedna sitwa. żadne nadzory nie istnieją tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts