adam_mk 27.02.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam Pytanie tylko pozornie bez sensu. "Wymiana doświadczeń" wydaje mi się najwłaściwszym miejscem dla zadania tego pytania, bo wszyscy tu bywający kupują i używają narzędzi różnego rodzaju. Normalnie, jak Sęp wkurzy człowieka tak, że mu białe i czerwone płatki latają przed oczyma, a ręce same się zaciskają, to łapiemy gówniarza za gardło, zaciskamy łapy i z uczuciem satysfakcji patrzymy jak mu gały wyłażą a morda sinieje. Mogę sobie to wyobrazić, zresztą, widziałem w telewizji! Parę razy późnym wieczorem pokazali W ramach rozwiązywania problemów normalnego dnia wpadłem do hipermarketu i kupiłem ZESTAW 3 WIERTEŁ SDS DO BETONU oraz, przy okazji, TERMOMETR ELEKTRONICZNY. Na OBYDWU opakowaniach opisujących zawartość pisze - Wyprodukowano w Chinach oraz UWAGA: Chronić przed dziećmi. Ryzyko uduszenia. Istnieje taka właściwość psychiki dorosłego człowieka nazywana "fiksacją funkcjonalną". To taka "narośl" na umyśle, która powoduje, że pompką od roweru można TYLKO pompować koła, pompować piłkę, pompować materac dmuchany, pompować..... Nie wpada nam na myśl zastosowanie jej np. do mieszania betonu czy wałkowania ciasta w kuchni domowej. Artyści i dzieci tej fiksacji nie mają i dlatego tworzą rzeczy zaskakujące. Mam dzieci. Troje Sępów! Uprzedzony przez producenta o ryzyku, z zachowaniem najwyższej ostrożności, podstępnie pochwaliłem się Sępom, co kupiłem i obserwowałem ich postępowanie z dostarczonymi przedmiotami, gotów do natychmiastowej akcji ratunkowej. NIC SIĘ NIE STAŁO! Wprawdzie najmłodszy nawet polizał przedmioty, ale mu nie zaszkodziło w sposób widoczny i natychmiastowy. Wysnułem następujący wniosek: ONI (Ci w Chinach) MUSZĄ WIEDZIEĆ WIĘCEJ NA TEN TEMAT NIŻ JA! Może dlatego, że od innej małpy pochodzą? O co tu chodzi? Czy kupując młotek lub betoniarkę też mam chronić dzieci przed tymi narzędziami z powodu ryzyka uduszenia? Udusiło się komuś dziecko kielnią czy piłą do metalu? Słyszeliście o podobnym wypadku? O co tu chodzi?! Z niepokojem oczekuję wymiany doświadczeń! Przedmioty zapobiegawczo usunąłem z zasięgu Sępów! (Mam cały warsztat! Cholera!) Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabaza 27.02.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam,A nie pomyslales, ze dziecko moze taka torebke na glowe sobie zalozyc i sie udusic??? Pomyslowosc dziecka nie zna granic....PozdroTab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.02.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Tak, ale ja mam dzieci URODZONE! Niektóre już z 15 lat temu! Są dość dorodne. W torebce 5x8 cm się nie mieszczą nawet ich paluchy!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.02.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 wraz z wiekiem wzrasta niebezpieczeństwo, które około lat 13-15 zaczyna maleć. Typowa sinusoida. Młode to ciekawe, starsze - lenistwo wygrywa A produkty chińskie mają jedno tłumaczenie - widocznie to ministerstwo zatwierdziło, więc trzymaja się jak rzep psiego ogona "chronić przed dziećmi, bo grozi uduszeniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.02.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Chińczyk potrafi... no cóż, oni mają bardzo dużą skuteczność w ograniczaniu populacji, jak widać wszelkimi dostępnymi narzędziami, nawet ... termometrem elektronicznym (może do metody termiczno-objawowej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.02.2006 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ale piszą, że się dusi! Dużo umiem, ale tego nie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 W Ameryce ludzie prali koty w pralce, oblewali sobie "słabiznę" wrzątkiem z kubka kawy trzymanego między nogami podczas jazdy samochodem, raził ich prąd po wrzuceniu suszarki do wanny , i wygrywali majątek w sądzie, bo w instrukcji nie stało, że nie można . Myślę, że to pod te klimaty uwaga - nie dawać dzieciom wiertarki do zabawy, bo się może m.in. udusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.02.2006 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Kablem od wiertarki to nie tylko dziecko ale i "facofca" można udusić. To wiem. Ale wiertłem dziecko? To nadal tajemnica! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 27.02.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 hej Istnieje jeszcze ryzyko uduszenia przez połknięcie, nie daj Boże wszystkiego naraz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 27.02.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 mniej więcej tak... http://foto.onet.pl/upload/28/62/_581986_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.02.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Uduszenie może nastapic poprzez dorwanie go przez "fachofca" któremu dziecko zapodziało wiertło Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 27.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ale piszą, że się dusi! Dużo umiem, ale tego nie! Adam M. Dusi się jak coś przeskrobią! Jeszcze powinni podać instrukcję skutecznego duszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.02.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 1. Producenta chce odwrócić twoją Adam uwagę od właściwego przeznaczenia i od jakości kupionego produktu.2. Dywersja mająca na celu spowolnienie naszego narodowego postępu.3. Równie dobrze mogli napisać: "uwaga na oczy!" lu "podczas pracy zaleca się stosować wkładki dźwiękochronne umieszczone w obu kanałach słuchowych."4. Coś trzeba napisać a tlumacz nie znał chińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.02.2006 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Punkt 4 najbardziej przemawia mi do wyobraźni. Punkt 1 też. Duszenie dzieciaka za zgubienie/schowanie przedmiotu uwzględnili?!!! To oznacza, że można tę maksymę napisać na wszystkim. No, prawie wszystkim. Na Pałacu Kultury - nie. Widać go z każdej strony (jak się gdzieś bliżej podjedzie). Pozdrawiam Adam M. Jednak jest w tym element logiki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 27.02.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 mniej więcej tak... http://foto.onet.pl/upload/28/62/_581986_n.jpg Witos, a to urzšdzenie duszšce to gdzie można kupić? Ja bym chętnie wypróbowała... na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 27.02.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Jest to Uruk-haj z Władcy Pierścieni, zabójca Boromira....Czyżbyś Zosieńko miała skłonności masochistyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 27.02.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Jest to Uruk-haj z Władcy Pierścieni, zabójca Boromira.... LURTZ się zwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaszen 27.02.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Adam! Jak się dusi dzieci nie wiem, ale stare baby to najlepiej pod lód spuścić. Jak w Potopie... Dzieci to sama radocha, za to życie zatruwają nam inne paskudy. Jestem zdania, że powinien byc odstrzał planowy na tego typu szkodniki, jak np. Teściowe (wszędobylnis vulgaris). A każdy szanujący sie właściciel młyna powiniem powozić taką na kole przy większych mrozach. Albo lepiej roztopach... Bardzo zły Ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.02.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A może to chodzi o to, że jak dziecko połknie jakąś część wiertarki czy innego narzędzia, to może się zakrztusić,a w rezultacie udusić. Poza tym na wszystkich workach foliowych powinien być napis, że zabawa takim workiem przez dzieci grozi uduszeniem. Dzieciom przychodzą do głowy różne pomysły, łącznie z założeniem sobie plastiku na głowę i ja akurat nie widzę w takiej informacji nic dziwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 27.02.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Zgadza się! Dzieciaki mają przeróżne pomysły, ale przecież musielibyśmy ( my dorośli ) albo je zamknąć w pokoju bez klamek albo owinąć kołdrą puchową i nie pozwolić się ruszać. A co do napisów, to chyba coś w tym jest, że właśnie są to napisy a nie rysunki ( piktogramy?). Przecież świadczy to o tym, że skierowane nie sa do nieumiejących czytać dzieci, tylko do ich bezmózgich rodziców ( opiekunów, dziadków, itp. ) bez wyobraźni. Tymniemniej jednak musimy dać im sie wyszaleć, poznać świat, także przez pryzmat szczypiącego po zdarciu skóry kolana. pozrdrawiam! pokar- ojciec 5-letniej Księżniczki - Zbójnicy PS. Lukaszen! - załóżmy jakieś stronnictwo, albo towarzystwo! Załuje, że nie mam młyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts