Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BIAŁA LISTA

Szczerze polecam firmę TARTAK KUŚ http://www.tartak-kus.malopolska.info/

W tym roku zakończyłem stan surowy domu. Miałem do czynienia z kilkoma dostawcami materiałów budowlanych. Było różnie z terminowością, z wcześniej ustalanymi cenami, z jakością dostarczonych produktów. Ogólnie nie było łatwo żeby, towar był dowieziony w terminie, żeby nie był uszkodzony i żeby cena się nie zmieniła przy dostawie. I na koniec bardzo miłe zaskoczenie jw Tartak Kuś (pisze że na koniec ponieważ, zamówiłem u nich więźbę dachową):

- terminowość

- dostawa ustalona co do godziny

- elementy więźby idealnie proste

- bardzo szybki czas realizacji zamówienia ( 17m3 więźby wycięte w 5 dni)

-cena ustalona pół roku wcześniej nie uległa zmianie

- super komunikacja (telefon email) pozdrawiam Panią z biura

PS

Nie jestem pracownikiem tej firmy, znajomy właściciela :). Tylko po prostu po całych tych przejściach z dostawcami materiałów byłem na koniec tak miło zaskoczony że musiałem to napisać.

Napewno skorzystam z ich uług jeszcze nie raz.

Edytowane przez syjam23

Potwierdzam i również polecam - pełny profesjonalizm i terminowość, dobre ceny i drewno bardzo dobrej jakości.

BIAŁA LISTA

Szczerze polecam firmę TARTAK KUŚ http://www.tartak-kus.malopolska.info/

W tym roku zakończyłem stan surowy domu. Miałem do czynienia z kilkoma dostawcami materiałów budowlanych. Było różnie z terminowością, z wcześniej ustalanymi cenami, z jakością dostarczonych produktów. Ogólnie nie było łatwo żeby, towar był dowieziony w terminie, żeby nie był uszkodzony i żeby cena się nie zmieniła przy dostawie. I na koniec bardzo miłe zaskoczenie jw Tartak Kuś (pisze że na koniec ponieważ, zamówiłem u nich więźbę dachową):

- terminowość

- dostawa ustalona co do godziny

- elementy więźby idealnie proste

- bardzo szybki czas realizacji zamówienia ( 17m3 więźby wycięte w 5 dni)

-cena ustalona pół roku wcześniej nie uległa zmianie

- super komunikacja (telefon email) pozdrawiam Panią z biura

PS

Nie jestem pracownikiem tej firmy, znajomy właściciela :). Tylko po prostu po całych tych przejściach z dostawcami materiałów byłem na koniec tak miło zaskoczony że musiałem to napisać.

Napewno skorzystam z ich uług jeszcze nie raz.

• 3 weeks później...

Do wrzucenia na białą listę - elektryka.

serdecznie polecam firmę LanSystem Pana Krzysztofa Kucika. Konczy u mnie właśnie prace. Jeden z niewielu gości, którzy robotę u mnie zrobili/robią porządnie. Jeszcze nie skończył (nie chce zapeszyć), ale na razie jest dobrze. Zalety:

1) fachowo doradzi ,

2) zawsze jest dostępny, (mail/telefon), gdy pojawia się pytanie,

3) zamontuje „wszystko” czego sobie klient życzy lub patrz punkt 1) gdy głupota - odradzi,

4) jest „na czasie”,

5) nie ma fuszery, niedoróbek, odwlekania roboty

Żałuję jedynie, że nie miałem go od początku.

Szczerze polecam.

Namiary telefoniczne: 605 064 047.

F.P.U.H. „PERFEKT-BLACH” - absolutnie nie polecam tej firmy. Nie szanują klienta, nie wykonują zleconej im pracy, obiecują np. wywiercenie dziur w betonie na kotwy, potrzebne do przymocowania garażu do podłoża, czego oczywiście nie robią, no chyba, że dodatkowo odpłatnie - 150 zł. Ceny bardzo wysokie, lepiej skorzystać z innych firm. Czas usługi od zamówienia do zrealizowania miał trwał kilka dni, trwa już 3-tydzień.

Właściciel firmy bezczelny, mało konkretny zwodzi ludzi.

CZŁOWIEKU, KTÓRY TO CZYTASZ - SZANUJ SIEBIE I NIE KORZYSTAJ Z USŁUG TEJ FIRMY!

do tego typu wpisów - są czarne listy....

dobrze poprzeć twój wpis jakim dowodem.... szczególnie że to Twój pierwszy post

A ja odradzam zakupy w firmie GB BUDUSS w Rząska na ul. Balickiej.

Kupiłam w ich sklepie internetowym sterownik Junkers FW120 + czujnik temperatury do zasobnika. W mailach potwierdzili, że mają towar na miejscu i wyślą zaraz po zapłacie. Nie wysłali. Po upomnieniu wykręcali się problemami z kurierem. Po kolejnym upomnieniu się o przesyłkę wysłali fałszywy list przewozowy. Po następnych przestali odpowiadać. Rozłączali też rozmowy telefoniczne.

W końcu poszłam na Policję zgłosić oszustwo. Tydzień później (miesiąc po zamówieniu) towar przesłali (bez faktury i slowa przeprosin).

Tylko tak pięknie brzmi a kończy się jak u mnie 2 wyroki sądowe z nakazami zapłaty. Komornicy którzy nie mają z czego ściągnąć długu i oczywiście zaraz umarzają. Oczywiście dług + koszty sądowe + koszty komornika

Jak się postarasz do zawsze jakiś sposób na taką parchę znajdziesz.

• 2 weeks później...
Już kiedyś polecałam jako całą firmę , ale teraz chciałabym pochwalić szczególnie pana Rafała z Remont Serwis- niedawno dokonywał kilku przeróbek elektrycznych oraz położył nam alarmówkę w całym domu - fachowo doradzi , poleci gdzie taniej i przede wszystkim robi wszystko terminowo i czysto - co dla nas jest bardzo ważne ! Tel. do p. Rafała 791-987-711

• 2 weeks później...

Witam

Szukam opinii dla znajomego o firmie solar shop z Wadowic zajmującą sie instalacją pomp ciepła. Chodzi mi nie o pompy a o informacje o firmie - czy są może problemy jakieś, opóźnienia w instalacji itp czy może firma jest godna polecenia ?

Może ktoś z forumowiczów korzystal z uslug firmy solar shop z Wadowic ?

Zuza