Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dzienniczka Ewy i Zygmunta WB-3388

Recommended Posts

• Odpowiedzi 245
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani,

Dziękujemy Wam Wszystkim za miłe Życzenia, te Święta są wyjątkowe szczególnie ze względu na ten otrzymany ostatnoio dokument. Wszyscy nam gratulują takiego obrotu sprawy i zachęcają do budowania, a my zaczynamy się zastanawiać czy warto zaczynać teraz w zimie, czy czekać do maja...

Sylvia1,

Myślę o tym, ale moja ekipa, którą miałem mieć na wrzesień będzie wolna dopiero koło lipca i nie wiem co teraz robić. Zdecydowaliśmy się na ściany jednowarstwowe dlatego potrzebujemy sprawdzonej sumiennej i dokładnej ekipy. Nie damy tego budować byle komu. W przyszłym tygodniu spotykamy się z majstrem na naszej działce i może uda nam się go przekonać do budowy "zimą"...

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale zależy nam na dobrej ekipie i czasie, który straciliśmy jesienią...

Ekipa jest bardzo dobra i sprawdzona, dlatego zależy nam na niej, bo widzieliśmy ich pracę, są naprawdę sumienni i pracowici.

Po spotkaniu z majstrem napiszę w dzienniku co z tego wyszło.

http://www.ee.surrey.ac.uk/Personal/L.Wood/received/e-sax-new-year/www.e-sax.com-new-year.gif

Niech strzelają korki Szampana, a Ty baw sie swietnie do białego rana. Niech taneczny lekki krok będzie z Tobą cały rok, Niech prowadzi Cię bez stresu od sukcesu do sukcesu. Zdrowia, szczęścia, pomyślności, forsy góry i miłości, mnóstwa uniesień po zmroku, Życzę Wszystkim w Nowym Roku

Dusia,

tu nie o decyzję chodziło tylko o przekonanie majstra żeby zaryzykował budować choćby od zaraz, bo pierwszy termin jaki j podał nam podał to było po wakacjach, a to ciutkę za późno...

Dlatego nam zależało aby go przekonać do wcześniejszego terminu. Trudno przewidizeć jaka bedzie wtedy pogoda, ale trudno jakos trzeba bedzie sobie radzić. Mamy nadzieje że sie uda, moze bedzie przesuniecie w terminie, ale do września nie spoób czekać... sama rozumiesz....

Tera mamy sporo załatwiania na styczeń, bo trzeba zgromadzić potrzebne materiały i załatwić zgodę na wejście ekipy i budowanie, a to wszystko troszkę będzie trwało. Ale jeden miesiąc powinien chyba wystarczyć.

Kasia64,

A czy decyzja mogła być inna...

Strach nas obleciał gdy dowiedzielismy się pomiędzy świętami, że możemy zacząć dopiero po wakacjach...

Ta ekipa była gotowa budować nasz domek już we wrześniu ubiegłego roku, ale wtedy nie wyszło, ale tym razem musi się udać, zresztą wszystko będziemy robić żeby tak właśnie było...

Musimy gonić stracony czas, Wasz domek już pod dachem, a nasz w marzeniach...

• 2 weeks później...
ja też mocnooooooo trzymam kciuki, zwłaszcza za pogodę. U mnie cały czas wiosna czego i Wam życzę z całego serca. Przy okazji dziękuję za wskazówki jak rozmnażać cisy, bo takie wtyknięte przeze mnie w ziemię w zeszłym roku to chyba nie za bardzo chociaż cały czas zielone. Bardzo uszkodziła Wam wichura rododendrony? Jak sobie radzicie z tym dojazdem do działki?