Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeparszam że w ten sposób :oops: ale proszę poszperaj na forum jest ponad 60 tematów dotyczących pierwszych kroków na ogrodzie z tego (jak sądzę) 30 tematów wyjaśni Twój problem.

Powodzenia :D

:):):)

Witam, mam działkę na której znajdują sie chwasty na wysokość 1 metra. Co powinienem po kolei wykonać aby na koniec uzyskać piękną trawkę. Dodam, że w pobliżu znajdują się gospodarstwa rolne i każdy chłop za odpowiednią opłatą mógłby mi ją zorać, ale co dalej?

tu jest świetny i obszerny wątek na ten temat - sama z niego korzystałam :)

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30634

• 2 weeks później...

Dyletant,

Moim zdaniem to możesz sprobować, ale jak się ochłodzi to będziesz dłużej czekał na wschody. Możesz sprobować siać kawalami i przykrywać włókniną wtedy wahania temperatury będą mniejsze, a i wilgoci nie powinno trawie brakować.

Pozdro

Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł... podobno.

Poczekać! W wyższych temperaturach kiełkowanie jest szybsze i bardziej równomierne. Nasienie leżące w zimnym błotku prędzej zgnije, niż skiełkuje. I kto zagwarantuje, że nie będzie już spadków temperatyry przy gruncie nawet do -10 ?

wczoraj wysiałem trawę na jakichś 20 m2, uzupełniałem miejsca po wyciętych jesienią drzewkach, jednak robiłem to na działce miejskiej (ciepła), na Jurze bym się jeszcze nie odważył i na większych powierzchniach też bym jeszcze nie wysiewał, jak mi te placki wymarzną to wysieję jeszcze raz, żadna strata a jak się uda to przy tych 12-15 stopniach jakie mamy powinna szybciutko wzejść, jak przyjdzie przymrozek to obłożę fizeliną bo mam tego chyba km2
sadzi to sie jajka :D:D

nasiona można wysiać-w skrócie trawę a jak urośnie to będzie z tego trawnik :)

sadzi to sie do pierdla takich jak Ty na długie lata .... :lol:

e tak mi sie zazartowało .. :wink:

sadzi to sie jajka :D:D

nasiona można wysiać-w skrócie trawę a jak urośnie to będzie z tego trawnik :)

Wiesz co ? Ty wez faktycznie rower i wyladuj sie w drodze na Zachod. A jak juz bedziesz w stanie rozmawiac z ludzmi bez zlosliwosci to wroc.

I bez wzgledy na to czy to sie Tobie podoba czy nie ja bede wysiewac trawnik. I pewnie nie tylko ja.

Ejjj, co jest :evil: , za oknem słońce a w ogrodach przepychanki...wyluzować proszę :D :D , bo trawnik nie wyrośnie :wink:

pozdrawiam

Edzia

pozdrowienia dla Edzi :)

mam wiosenny przypływ pozytywnej energii i tak sobie tu trochę popiszę :D OK? :)

Weyn jak nie przestaniesz się czepiać słówek i wnerwiać ludzi to długo tu nie popiszesz. :)

pozdrawiam

Edzia

pozdrowienia dla Edzi :)

mam wiosenny przypływ pozytywnej energii i tak sobie tu trochę popiszę :D OK? :)

Weyn jak nie przestaniesz się czepiać słówek i wnerwiać ludzi to długo tu nie popiszesz. :)

pozdrawiam

Edzia

a ja popieram :D