Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

większość modeli do 35* ale są też takie na 45*

Aż takiego hardcoru nie mam. Około 10-15 max. Tylko czy działkę ok 0,5 ha da radę jeden robot oblecieć? masz gdzies jakieś materiały gdzie można o tym poczytać?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż takiego hardcoru nie mam. Około 10-15 max. Tylko czy działkę ok 0,5 ha da radę jeden robot oblecieć? masz gdzies jakieś materiały gdzie można o tym poczytać?

mam. podeślij na priv e-mail to Ci prześlę. 0,5 ha to już grubsza impreza ale im większa działka tym szybciej Ci się to zwraca..

z wiatrem nie ale z wodą już tak. Po prostu rozkłada się. OK, jak będę w poniedziałek w jednym z ogrodów to pstryknę Ci fotę żebyś widział jak taki trawnik wygląda. Z daleka i z bliska też zrobię ujęcie z góry na glebę :)

OKI. Pstryknij. Chetnie zweryfikuje swoje przypuszczenia. :)

A co do wody, to u mnie ona nie odplywa z trawnika. To co spadnie, wsiaka tam gdzie spadlo.

Specjalnie dla Pyxisa:

wczoraj byłem przejazdem koło dwóch moich robotów:

pierwszy trawnik niestety tylko zza ogrodzenia bo właścicieli nie było w domu.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325435&d=1437829511

drugi do którego mam wstęp 24/h

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325436&d=1437829512

akurat trafiłem na godziny pracy robota

poniżej trawnik z trochę bliższej perspektywy

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325437&d=1437829513

i rzut z góry

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325438&d=1437829515

Jakość zdjęć z telefonu nie powala ale myślę że widać że to zadbane trawniki, gęste, zielone, a co za tym idzie produkujące sporo biomasy z którą robot mimo wszystko daje sobie radę.

No faktycznie niewiele widac.

W sumie trawnik wyglada na skoszony, a to juz dla wiekszosci klientow 99% operacji stanowiacych o jego urodzie. :)

ehhhh..... dobra niedowiarku, ładuję aparat do auta i następnym razem wrzucę Ci foty w rozdzielczości jak z Hubble'a :p choć do żeby uwierzyć, pewnie musiałbyś Niewierny, włożyć paluch w darń :D :D

Zaczynam miec wrazenie, ze nie pielegnowales zadnego trawnika w zyciu. :)

)

Przecież MAG to właściciel firmy ogrodniczej :)

Przecież MAG to właściciel firmy ogrodniczej :)

Wiem.

Jedna z technik ironicznych jest "pozorowana wątpliwość".

PS.

Jak widze Elfir, wyraznie masz jakis PROBLEM z odczytaniem tej formy wypowiedzi, albo znowu masz slabszy dzien (PMS?). ;)

(...)Trawniki z nawadnianiem, nawożone co 3-4 tygodnie i ani śladu tych twoich 8 taczek :) (...)

Sorki, że drążę temat nie trendy, ale skoro trawniki są mulczowane na pył, to po co je nawozić? Kolejny niepotrzebny wydatek?

Sorki, że drążę temat nie trendy, ale skoro trawniki są mulczowane na pył, to po co je nawozić? Kolejny niepotrzebny wydatek?

dobre pytanie :) właściwie nie mam pojęcia dlaczego to tak nie działa. Próbowaliśmy nie nawozić ale zieleń nie była dla właścicieli wystarczająco zielona ;

) Faktycznie łatwiej chyba przyswajane są mikroelementy z nawozów mineralnych. Nie mam pojęcia dlaczego.. prawdopodobnie jak to w trawnikach z nawadnianiem większość składników jest po prostu wypłukiwana w głębsze warstwy gleby i trzeba je dostarczać sztucznie i częściej bo to co spadnie z trawy nie wystarcza...

Edytowane przez M.A.G.
Jescze jest na tyle wcześnie ze spokojnie mozesz nawozem wieloskladnikowym azotowym. Moze byc azofoska, polifoska, Yara Mila Complex... dopiero koncem sierpnia wrzesien pazdziernik to przygotowanie trawnikow do zimy i nieco inne zalecenia nawozowe.

M.A.G. a mówiąc o jesieni to jakie nawozy polecacie??

Obecnie stosuje Yara Mila Complex, trawnik naprawdę nabrał barwy, jest odżywiony i pięknie rośnie.

Co polecacie na jesień i zimę???

Obecnie stosuje Yara Mila Complex, trawnik naprawdę nabrał barwy, jest odżywiony i pięknie rośnie.

Ma być dobre czy takie sobie??

Jak dobry to Multigreen Classic Autuno lub Multigreen Classic Autuno Ferro. Cena niestety nie zachęca ale ozdobne trawniki reagują fantastycznie a efekty stosowania tak naprawdę widać dopiero wiosną bo wtedy trawnik jest w o wiele lepszej kondycji niż trawniki traktowane jakimiś fruktusami i florowitami. Ja u siebie w firmie tego używam, innych nie sypię..

Moj tosamo, ale po Moczniku za 16zl/10kg ;)