Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż takiego hardcoru nie mam. Około 10-15 max. Tylko czy działkę ok 0,5 ha da radę jeden robot oblecieć? masz gdzies jakieś materiały gdzie można o tym poczytać?

mam. podeślij na priv e-mail to Ci prześlę. 0,5 ha to już grubsza impreza ale im większa działka tym szybciej Ci się to zwraca..

z wiatrem nie ale z wodą już tak. Po prostu rozkłada się. OK, jak będę w poniedziałek w jednym z ogrodów to pstryknę Ci fotę żebyś widział jak taki trawnik wygląda. Z daleka i z bliska też zrobię ujęcie z góry na glebę :)

OKI. Pstryknij. Chetnie zweryfikuje swoje przypuszczenia. :)

A co do wody, to u mnie ona nie odplywa z trawnika. To co spadnie, wsiaka tam gdzie spadlo.

Specjalnie dla Pyxisa:

wczoraj byłem przejazdem koło dwóch moich robotów:

pierwszy trawnik niestety tylko zza ogrodzenia bo właścicieli nie było w domu.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325435&d=1437829511

drugi do którego mam wstęp 24/h

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325436&d=1437829512

akurat trafiłem na godziny pracy robota

poniżej trawnik z trochę bliższej perspektywy

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325437&d=1437829513

i rzut z góry

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=325438&d=1437829515

Jakość zdjęć z telefonu nie powala ale myślę że widać że to zadbane trawniki, gęste, zielone, a co za tym idzie produkujące sporo biomasy z którą robot mimo wszystko daje sobie radę.

No faktycznie niewiele widac.

W sumie trawnik wyglada na skoszony, a to juz dla wiekszosci klientow 99% operacji stanowiacych o jego urodzie. :)

ehhhh..... dobra niedowiarku, ładuję aparat do auta i następnym razem wrzucę Ci foty w rozdzielczości jak z Hubble'a :p choć do żeby uwierzyć, pewnie musiałbyś Niewierny, włożyć paluch w darń :D :D

Sorki, że drążę temat nie trendy, ale skoro trawniki są mulczowane na pył, to po co je nawozić? Kolejny niepotrzebny wydatek?

dobre pytanie :) właściwie nie mam pojęcia dlaczego to tak nie działa. Próbowaliśmy nie nawozić ale zieleń nie była dla właścicieli wystarczająco zielona ;

) Faktycznie łatwiej chyba przyswajane są mikroelementy z nawozów mineralnych. Nie mam pojęcia dlaczego.. prawdopodobnie jak to w trawnikach z nawadnianiem większość składników jest po prostu wypłukiwana w głębsze warstwy gleby i trzeba je dostarczać sztucznie i częściej bo to co spadnie z trawy nie wystarcza...

Edytowane przez M.A.G.

M.A.G. a mówiąc o jesieni to jakie nawozy polecacie??

Obecnie stosuje Yara Mila Complex, trawnik naprawdę nabrał barwy, jest odżywiony i pięknie rośnie.

Co polecacie na jesień i zimę???

Ma być dobre czy takie sobie??

Jak dobry to Multigreen Classic Autuno lub Multigreen Classic Autuno Ferro. Cena niestety nie zachęca ale ozdobne trawniki reagują fantastycznie a efekty stosowania tak naprawdę widać dopiero wiosną bo wtedy trawnik jest w o wiele lepszej kondycji niż trawniki traktowane jakimiś fruktusami i florowitami. Ja u siebie w firmie tego używam, innych nie sypię..