Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezsens prawny - GWARANCJA NA GRZEJNIKI C.O.

Recommended Posts

Kochani czy taka informacja jest logiczna i czy na jej podstawie mozna żadać od producenta gwarancji ???

Popatrzcie na strone 41 - wymagają aby grzejniki były zainstalowane w instacji typu zamknietego z naczyniem przeponowym - a mój kocioł bedzie na paliwo stałe z drugiej strony prawo nakazuje (ja też chcę żyć) by kocioł na paliwo stałe był montowany w instalcji otwartej ???

http://www.vnwt.com/img/Grzejniki_plytowe_kat_techn_01_2006.pdf

I tak sobie jeszcze myśle co sadzicie o tej firmie i o tych grzejnikach ???

Ma ktos takie ???

Dostałem dosyc dobrą cenę na ich produkty - czy warto dać sie wpędzić w kozi róg z ta gwarancją ???

Sebo8877

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś kręcisz. Dobrze nam znany Bogusław - producent regulusów też na początku się wypierał, że nic nie ma wspólnego z regulusami. A Ty za bardzo je polecasz. Mylisz się co do ceny, bo są drogie - materiał niestety droższy - tu nie wciskaj kitu innym. Troszkę uczciwości.

A propos grzejników panelowych w układach zamkniętych - jak myslicie jak długo przeżyje grzejnik w którym ciagle zmienia się ciśnienie?W porównaniu z takim samym gdzie się ono wcale nie zmienia...?

Taka sugestię podsunął swego czasu Janussz,a ja mu kibicuję...

A propos grzejników panelowych w układach zamkniętych - jak myslicie jak długo przeżyje grzejnik w którym ciagle zmienia się ciśnienie?W porównaniu z takim samym gdzie się ono wcale nie zmienia...?

Taka sugestię podsunął swego czasu Janussz,a ja mu kibicuję...

mały nie konfabuluj,:lol: mowa była o kotłach na paliwo stałe w układzie zamkniętym,

poza tym co to za zmiany ciśnienia o 0,3 bara

Grzesiek 13, 1950 !!

Panowie! Opamiętajcie się! Przestańcie tak warczeć!

Nie przystoi!

1950 pisze:

i te regulusy pasują do instalacji z kotłem na paliwo stałe

1950! Masz bracie swoje lata i górniczą przeszłość.... O co Ci właściwie chodzi? :roll: Ile widziałeś przyjacielu instalacji z kotłem stałopaliwowym na regulusach?

Grzesiek 13 pisze w poprzednich postach na temat, że nie miał styczności z regulusami i chętnie się na ich temat podszkoli....

Grzesiek zadaj sobie trud i porównaj ceny. :D

Bufor jest zawsze korzystny w instalacji z kotłem stałopaliwowym.

Dobrze o tym panowie wiecie. Sami o tym piszecie w innych wątkach.....

Wasza argumentacja Panowie przypomina tę z Awansu Redlińskiego:

"Sierpem lepiej i już!:

Grzegorz 13: Awansowałem u Ciebie na producenta ! Dzięki :oops:

Nie ulega wątpliwości, że grzejnik Regulus, w którym układ wodny zbudowany jest z rur miedzianych jest grzejnikiem wytrzymałym nie tylko na wysokie ciśnienie lecz również na znaczne skoki ciśnienia.

Regulusy posiadają dopuszczenie na rynek rosyjski na ciśnienie robocze 1,5 MPa czyli 15 atmosfer.

Próba zniszczeniowa Regulusów to ciśnienie 88 atmosfer.