Redakcja 11.02.2003 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Zapraszamy do zabawy. Kto wymyśli ciekawą inną nazwę na słowa używane w procesie budowy, wygra parasol. Chodzi o słowo precyzyjnie ujmujące dane pojęcie, niekoniecznie żartobliwe. A oto te słowa:szalunek (-owanie)zbrojenieszlichtaoblicówka (szalówka)szambokróciec (krótki odcinek rury)bateria (kran)czopuch (połączenie kotła z kominem)posadzka (podłoga)wylewka (rurka, element baterii)rewizja (otwór kontrolny w kominie)stopnica (element poziomy stopnia schodu)wole oko (rodzaj okna)kociołpeszel (rura osłonowa) Jeśli masz pomysł choć na jedno słowo, dopisz się. Zapraszamy do namysłu i zabawy! [ Ta wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2003-02-12 10:29 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.02.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Proponuję dodać do listy jeszcze "rekuperator" Zanim zacząłem myśleć o budowie zobaczyłem reklamę na samochodzie. Skojarzyło mi się z ... kuprem i nijak nie mogłem wymyślić co to takiego jest, a pomysły chodziły mi po głowie obłędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.02.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Ja w kestii formalnej - chodzi o zabawny zamiennik, czy o łatwiejszy do skojarzenia z daną rzeczą? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Frankai dnia 2003-02-12 12:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.02.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 majzelszlaufwagaryskozubzabkasparog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 12.02.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Proponuję dopisać osobę wywożącą szambo - szambelan ________________WYGRAŁEŚ PARASOL - PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-12 10:40 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.02.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 wole oko (rodzaj okna) - krągła trójcaszlichta – liftingszalunek (-owanie) – łupki (łupkowanie)szambo – końcówka przewodu pokarmowegozbrojenie – żebrowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 12.02.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 szalunek -dechooptyk zbrojenie -drutowanie wylewka -wyplujka rewizja -wyczystka, sadzozbieracz stopnica -podbutnik transportujący pionowo (pamiętacie zwis meski ) wole oko -oko krokodyla kocioł -hajcownik peszel (żebrowany) - dżdżownica ______________ NAGRODA - PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2003-02-12 12:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 12.02.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 dekarz, więdźbiarz - dachołaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 12.02.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Elektryk - kablociągKominiarz - wentyl, wydech _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: musso dnia 2003-02-12 15:04 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: musso dnia 2003-02-12 20:36 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.02.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 cyrkulorka-wg. dekarza bez tego nie można przybić podbitki bo nie ma jej czym obciąć, ja mu na to, że mamy krajzyge a on na to, że to się ni nadaje.Po kilku minutach powiedział,że cyrkulorka po polsku to piła stołowa.Ja na to,że krajzyga to też piła stołowa. Aaa... to się nadaje, robimy z podbitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniash 12.02.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 miarka - odliczanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniash 12.02.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 i jeszcze takie :betoniarka - mieloniarkazaprawa - potrawadachówka - deszczoodplujkawiertarka - wierciściankakoparka - dziurkarka lub dziurkoparkałopata - kopatamłotek - stukmistrzosoba wywożaca szambo może też nazywać się tak : szambonurek NAGRODA! PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-05-09 14:36 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.02.2003 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 szalunek - foremka fundamentowa zbrojenie - klatka wbetonowa (uwaga korekta-to nie błąd "wbetonowa") szambo - pojemnik na przetrawioną żywność bateria - hydrant łazienkowy w wersji zminimalizowanej z dwoma regulatorami wypływu H2O. Uff! wylewka - zwis nadumywalkowy gięty (to dla Alanty ) czopuch - interfejs kominowy posadzka - wyrównywacz krzywizny globu (wylewka podłogowa mogła by być płaskobetonem), rewizja - a)sadzołapka, b)sadzowyjmka stopnica - a)wchodek, b) nadepnik, c) poziomy, powtarzalny łącznik międzykondygnacyjny {niepotrzebne zostawić) wole oko - zmarszczka dachowa kocioł - przetwarzacz energii peszel - drutociąg lub kablociąg (wide ropociąg) Mam nadzieję, że jeszcze jakiś parasol został. Jak nie to pocieszam się, że przynajmniej mam ten parasol ... ceramiczny nadomowy i kożuszek podparasolowy postbutelkowy. ______________ NAGRODA! PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-13 11:31 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 rewizja a ten co sprawdza rewizjoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 13.02.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Hydraulik - hydro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 14.02.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 króciec (krótki odcinek rury) - kutasik takie slowo slyszalem w odniesieniu do rzeczy typu kawalek rury, pręta itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2003 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Przypomina mi się tylko jedno: określenie inwestora - kasiarz, czyli ten co ma (zdobywa) kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.02.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 A ja nie zapomnę, jak jeden robotnik wołał za drugi żeby mu dał " wolne ramiączko". Myślałem o różnych rzeczach a to był zwykły .... wieszak na ubranie. Robotnicy byli z Krotoszyna. ___________NAGRODA! PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-14 17:04 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 15.02.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 ...a ja pójdę na łatwiznę i podam tylko jeden link skróty występujące w dokumentacji budowlanej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 16.02.2003 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Przyłączam się również do zabawy. szalunek ) ? budformazbrojenie ? szkieletszlichta ? betonglancoblicówka (szalówka) gacówkaszambo - rywingatekróciec (krótki odcinek rury) - ruraminikran - wodolejbateria - dublolejczopuch (połączenie kotła z kominem) - dymarteriaposadzka (podłoga) - podnogawylewka (rurka, element baterii) - wodoplujkarewizja (otwór kontrolny w kominie) - kominwizjerstopnica (element poziomy stopnia schodu) - naschodekwole oko (rodzaj okna) - oknobyk lub oknowalkocioł ciepłodajpeszel (rura osłonowa) - karbówka NAGRODA! PROSIMY O ADRES [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-18 16:00 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts