Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :-? w taką pogodę to nawet kawa z rana nie pomaga.

Napiszcie mi proszę jak to jest z pożyczaniem prądu do budowy od sąsiada?

Ktoś może pożyczał.....?

My też braliśmy od sąsiada, ze 120m kabla leżało wzdłuż drogi przez ok. rok. Takiego grubego - do siły. I wiecie, że go nie ukradli? A taki sam kabel, ze 3-4 razy krótszy zapierniczyli nam jak weszli do domu - jeszcze były drzwi z desek, na kłódkę zamykane.

Ale to tak btw a w temacie - płaciliśmy sąsiadu :wink: tyle. ile nam powiedział - czasem to było 30zł, czasem 70... Raz zabuliliśmy ponad półtorej stówki bo mu wysiadł jakiś bezpiecznik (chyba różnicówka o ile dobrze pamiętam, odkupił sobie, pokazał rachunek - 125zł), a ta reszta to koszt prądu.

A u mnie we wsi - kurna - ŚNIEG!!!

No to gdzie ta wiosna?!?! I znowu zima będzie na Wielkanoc??

Ehhh... pocieszający jest fakt, że okien do tej pory nie umyłam, więc się nie stresuję, że mi deszcz i śnieg opaćkają czyściutkie szyby :lol: :p

pozdrawiam z rana...

bogus33 gratulacje z powodu postepu :)

Baru ja zawsze z łezka w oku wspominam tekst januszka

który przed Wielkanoca snuł wizje (bo tak było dużo sniegu i zima nie chciała ustępowac)

ze baby z jajami w koszykach będą szły do święcenia, a przed nimi pługi wirnikowe będą odsniezac drogi ...

ja mysle ze zaglądają ...

kiedyś wspomniałem o "Agnieszczce1" dziewczynie "o ostrym języku" handlującej chyba komputerami, lubiącej jeździć szybko (chyba quadami - tak to sie pisze ?)

snującej wspaniałe wizje domu (porównałbym Ją do Julisa Verne w opisach)

...

Oj jak miło,ze ktos mnie pamieta,czytam czytam,ale juz nie komentuje.A jeżdzic lubie tylko ,że duuuzymi samochodami 4x4,i po lesie.Choc teraz las mi znalesc trudno,kierownica po innej stronie-ale w miescie sieje postrach i na parkingach.(mam na mysli moj antytalent do parkowania :) ) Bede sie musiała troche uspokoic bo potomek moj czwarty za dwa miesiące sie pojawi i nie wypada z takim wielkim brzuchem taplac sie w błocie.Mam nadzieje,ze za jakis czas ,sama za własna kase kupie drewniany dom z ogrodem,i bez pomocy i łaski niczyjej-zamienie go w oaze.I kawa na tarasie bedzie,i te dwa koty i pies-buziaki dla przyjaciół.

Oj jak miło,ze ktos mnie pamieta,czytam czytam,ale juz nie komentuje.A jeżdzic lubie tylko ,że duuuzymi samochodami 4x4,i po lesie.Choc teraz las mi znalesc trudno,kierownica po innej stronie-ale w miescie sieje postrach i na parkingach.(mam na mysli moj antytalent do parkowania :) ) Bede sie musiała troche uspokoic bo potomek moj czwarty za dwa miesiące sie pojawi i nie wypada z takim wielkim brzuchem taplac sie w błocie.Mam nadzieje,ze za jakis czas ,sama za własna kase kupie drewniany dom z ogrodem,i bez pomocy i łaski niczyjej-zamienie go w oaze.I kawa na tarasie bedzie,i te dwa koty i pies-buziaki dla przyjaciół.

pozdrawiamy zatem serdecznie dziewczyne na Zielonej Wyspie (edytowałem tekst ze względu na literówki :oops: ) i zyczymy spełnienia najskrytszych marzeń, szczęsliwego rozwiązania i zdrowego dzidziusia (pewno płci męskiej ?):)

Sluchajcie, widzialam nad lakami boćka! Wiec chyba nalezy przerwac kategorycznie dywagacje o tym czy juz,czy jeszcze nie :roll: i uznac,ze jest!!! :D .Jest boćiek jest wiosna :D .howk.

Farida ... tez chce juz wiosne :) :)

choć własnie pruszy snieg ...

RS , ładnie to napisałeś ...

i czuje sie w grupie rodzinny nastrój ...