wiolasz 12.08.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Polecam firmę Markus- Marek Kędzior. Robili u mnie ocieplenie ale wiem, ze wykończenia też robią. Jeśli tak samo robią jak moją elewację, to ekpia boska: konkretnie, dokładnie, od rana do późnego popołudnia, czysto, to najważniejsze. Nawet okna i parapety mi umyli :D tel. 602 22 33 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario257 17.08.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam!Jestem nowy na forum:) szukam architekta z okolic Łancut\Rzeszów, dla którego kilka zmian w gotowym projekcie nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicki09 18.08.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam też jako nowicjusz z Łańcuta1. przyłączam się do poprzednika o zapytanie o architekta oraz o wachlarz cen jakimi dysponują architekci przy adaptacji budynku bez wprowadzania zmian oraz po po ich wprowadzaniu. 2. mam pytanie odnośnie pustaków - jakie są najlepsze: Hadykówka, Harasiuki czy może Markowicze, czy też nie ma różnicy ?3. kwestia murarza - licząc na niższe koszty niż przy firmach - ile teraz kosztuje "przyjemność" w okolicy Łańcuta ? oraz o ewentualne polecenie osób takim fachem trudniących się z góry dziękuję za odp. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez nicki09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.08.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Tak czytam i czytam...to się teraz w tej grupie podkarpackiej zrobiła tablica ogłoszeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 18.08.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja z czystym sumieniem polecam rolety zewnętrzne. Szczególnie teraz w upały, zasłania się okna i super chłodno w domu. Żałuję, ze podczas budowy szkoda nam było kasy i zrobiliśmy tylko na parterze. Warto zainwestować. Mała uwaga, duże okna powinny mieć koniecznie napęd elektryczny. W zwykłych standardowych oknach mi wystarczają zwykłe ręczne napędy. Ale co do mechaniki i metod montażu niewiele mogę podpowiedzieć. Cześć rolety zewnętrzne to fajowa sprawa ale..... haha nie zakładaj rolet podtynkowych na okna szersze niż 2 metry, bo niestety okno robi się niestabilne. Mi zamontowano roletę podtynkową na oknie balkonowym które ma 3 metry i w trakcie zamykania wychyla sie całe okno o jakieś 2 centymetry - masakra !!!! Z firmą która mi to zamontowała naginam się od kwietnia w sprawie usztywnienia tej rolety i odpowiedź jaką ostatnio dostałem to ze mogę ich do sądu oddać!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Rz 19.08.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 cześć to mój pierwszy raz i od razu prośba będę wdzięczny za namiary na architekta z Rzeszowa do adaptacji projektu oraz poprowadzenia spraw związanych z projektami przyłączy oraz przygotowaniem wszystkich dokumentów potrzebnych do pozwolenia na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Rz 19.08.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 oczywiście za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Rz 19.08.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 i jeszcze jedna sprawa czy orientuje się ktoś gdzie w rzeszowie lub okolicy mogę oglądnąć dom projekt o nazwie Opałem z góry dzięki czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek Rz 19.08.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Przepraszam projekt domu to OPAŁEK a nie Opałem haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.08.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Cześć rolety zewnętrzne to fajowa sprawa ale..... haha nie zakładaj rolet podtynkowych na okna szersze niż 2 metry, bo niestety okno robi się niestabilne. Mi zamontowano roletę podtynkową na oknie balkonowym które ma 3 metry i w trakcie zamykania wychyla sie całe okno o jakieś 2 centymetry - masakra !!!! Z firmą która mi to zamontowała naginam się od kwietnia w sprawie usztywnienia tej rolety i odpowiedź jaką ostatnio dostałem to ze mogę ich do sądu oddać!!! pozdrawiam Myślę, że to nie wina systemu, tylko montażystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 20.08.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam, Znaleźć "opałek" to troszkę trudno może być, mogę przejeżdżać codziennie obok takiego domu i nie mieć pojęcia że tak się nazywa myślę ze najlepiej byłoby spróbować przez biuro projektowe i dowiedzieć czy na naszym rejonie został taki zakupiony i wtedy dopiero szukać. a co do architekta w Rzeszowie, hmm... szef się nie bawi w adaptację domków, a innych polecać to tak dziwnie, więc przemilczę, ale jak będą jakieś pytania to chętnie odpowiem z racji zaglądania tutaj. a ostatnio jest to coraz częstsze. właśnie zalali mi schody i strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicki09 20.08.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Czy ktoś może z grupy podkarpackiej buduje "nasz domek m31" ?? (miło byłoby oglądnąć na żywo taki domek w okolicy Łańcuta/Rzeszowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 20.08.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 cześć to mój pierwszy raz i od razu prośba będę wdzięczny za namiary na architekta z Rzeszowa do adaptacji projektu oraz poprowadzenia spraw związanych z projektami przyłączy oraz przygotowaniem wszystkich dokumentów potrzebnych do pozwolenia na budowe Wysyłam namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp3s 21.08.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam też jako nowicjusz z Łańcuta 1. przyłączam się do poprzednika o zapytanie o architekta oraz o wachlarz cen jakimi dysponują architekci przy adaptacji budynku bez wprowadzania zmian oraz po po ich wprowadzaniu. 2. mam pytanie odnośnie pustaków - jakie są najlepsze: Hadykówka, Harasiuki czy może Markowicze, czy też nie ma różnicy ? 3. kwestia murarza - licząc na niższe koszty niż przy firmach - ile teraz kosztuje "przyjemność" w okolicy Łańcuta ? oraz o ewentualne polecenie osób takim fachem trudniących się z góry dziękuję za odp. Ad1 2. Pustaki - Mysle, że najlepsze są z Hadykówki. Nie uzywają popiołow i mają mało uszkodzonych na palecie. Markowicze są też niezłe, ale podobno przy robieniu instalacji bardzo pękają, są kruche. O Harasiukach niewiele mi wiadomo. Ad. 3 może weź sobie ekipę co zrobią Ci całość? Ja się bałem sytauacji kiedy mi gość owie, ze poprzedni źle wymurował, ten wcześniej źle wylał itp. Mam jedną ekipę do stanu surowego i myślę, że nawet mi wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicki09 22.08.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 dot. Ad.3 Zgadzam się, że co fachowiec to inny pogląd i pewnie krytyka poprzednio wykonanej pracy - tylko zastanawiam się nad ogólnymi kosztami w porównaniu - murarz + pomocnicy a ekipa, gdzie pracownicy współpracują ze sobą od lat. Nie wiem czy przy zakładanym gospodarczym budowania będzie nas stać na budowę w jednym sezonie całego stanu surowego otwartego... ps. czytałam na forum, że koszt ekipy (w zależności od wielkości domku)przy budowie stanu surowego ok. 20-28 tyś. Czy ktoś może liczył koszt murarza z pomocnikami na całości budowy stanu surowego? ps.mp3s - jaki masz prognozowany koszt ekipy do stanu surowego i z jakiej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Ż.1719506084 23.08.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Hej My zaczęliśmy budowę na wiosnę (Dom na medal II z MGProjekt). Zdecydowaliśmy się na jednego wykonawcę, który zaczyna od fundamentu i kończy na dachu. Z tym, że również on kupuje nam wszystkie materiały. Wstępna wycena była wyższa w stosunku do fakktycznie ponoszonych kosztów. Jeśli chodzi o koszty robocizny to wyglądają tak: 6 500 fundament, 10 000 pierwsza kondygnacja, 10 000 druga kondygnacja, 35zł/m2 robocizna dachu z blachodachówki (65zł/m2 dachówki) - łącznie z więźbą dachową, blachodachówką i pełną obróbką. Dodatkowo: 4 500 zł kominy i fajermury, 4 500 zł ściany działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 24.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam!Dampel - do tynków polecam Ci firmę Rad-Bud z Jarosławia. Goście robią również wylewki. Robią naprawdę dobrze. Tylko nie wiem, jak u nich z terminami. Obecnie "szaleją" u mnie z tynkami. Może mnie pomożecie znaleźć dobrego hudraulika. Macie jakieś namiary na Lubaczów i okolice? Ciekawi mnie, czy są wśród Was inwestorzy/użytkownicy kotłów Cichewicza (Logica II).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 25.08.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Myślę, że to nie wina systemu, tylko montażystów. Cześć Wiolasz Kilka nocy poświęciłem w poszukiwaniu jakiś wskazówek co w mojej sytuacji mogę zrobić - czy system podtynkowy jest wadliwy czy montażyści źle wykonali swoją prace. Od kilu osób juz lata siedzących w roletach dowiedziałem sie że NIE MA PATENTU NA USZTYWNIENIE 3M ROLETY PODTYNKOWEJ!!!! Można próbować ale nigdy nie osiągnie się 100% sztywności okna:( szkoda tylko ze oferują takie rolety wiedząc że są potem problemy ze sztywnością. pozdrowionka Edytowane 4 Września 2010 przez mfffx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orkan73 26.08.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam,Sprzedam wełnę mineralną URSA PURE 35 RN FIT7 rolek grubości 14cm - cena 15zł/m210 rolek grubości 10cm - cena 10zł/m2Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to wiadomość na privOdbiór: okolice Jasła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekkw 27.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam mam pytanie gdzie w okolicach Rzeszowa kupie podbitkę drewnianą potrzebuję długości 50cm - 20m i 70cm - 50 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts