kruszon11 27.08.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Malawa - Kielnarowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekkw 27.08.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) A masz może jakies namiary ??? albo nazwę ?? Ja na allegro znalazlem w Sieniawie k. Jarosławia ale to w sumie troche km (ok. 100) Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez witekkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.08.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 http://www.pkt.pl/s/kraczkowa/2541645/dawkar.html;jsessionid=2DADDA522E33587F8C47EE402468CBD9 Generalnie jak pojedziesz z Malawy na Kraczkową (nie Kielnarową, jak pisałem wyżej) to po drodze są ze dwa miejsca w Malawie, a w Kraczkowej tartak jest koło szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 28.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam. Poszukuje kogoś do transportu ziemi, i chciałbym się zorientować jakie są ceny transportu w okolicach Rzeszowa. A może ktoś wie za ile i gdzie można kupić ziemie wraz z transportem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 28.08.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam, potrzebujemy na naszą drogę gruzu. Czy macie jakieś namiary? Zapotrzebowanie w okolice Mielca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 28.08.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Cześć Wiolisz Kilka nocy poświęciłem w poszukiwaniu jakiś wskazówek co w mojej sytuacji mogę zrobić - czy system podtynkowy jest wadliwy czy montażyści źle wykonali swoją prace. Od kilu osób juz lata siedzących w roletach dowiedziałem sie że NIE MA PATENTU NA USZTYWNIENIE 3M ROLETY PODTYNKOWEJ!!!! Można próbować ale nigdy nie osiągnie się 100% sztywności okna:( szkoda tylko ze oferują takie rolety wiedząc że są potem problemy ze sztywnością. pozdrowionka Wiem, że Cię to nie pocieszy, ale u może coś da się jeszcze zrobić. U nas tez mieliśmy taką sytuację; od sprzedawcy (mamy okna 2,75m szerokości) dowiedzieliśmy się, że żeby było sztywno trzeba je podzielić na dwie części, (bo inaczej przy dużym wietrze będą trzaskały) ale to mało estetyczne. Nie wiem, czy będziesz miał możliwość, żeby to teraz podzielić? Tylko, to właśnie jest problem, bo pan powiedział, że jak się uprzemy to zrobią nam takie, ale gwarancji nie daje, że będzie cisza. Ja się nie upierałam, zwłaszcza, jak popatrzyłam na cenę... Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 28.08.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam też jako nowicjusz z Łańcuta 1. przyłączam się do poprzednika o zapytanie o architekta oraz o wachlarz cen jakimi dysponują architekci przy adaptacji budynku bez wprowadzania zmian oraz po po ich wprowadzaniu. 2. mam pytanie odnośnie pustaków - jakie są najlepsze: Hadykówka, Harasiuki czy może Markowicze, czy też nie ma różnicy ? 3. kwestia murarza - licząc na niższe koszty niż przy firmach - ile teraz kosztuje "przyjemność" w okolicy Łańcuta ? oraz o ewentualne polecenie osób takim fachem trudniących się z góry dziękuję za odp. Jeśli chodzi o architekta to polecam Panów z Urzędu Gminy w Żołyni (ceny przystępne, a przy okazji mogą pełnić funkcję kierownika budowy) Pan Maciej i Marian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 29.08.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Cześć Jesli miałabym polecić naprawde dobrego i konkretnego architekta to tylko p.Tadeusza Dańczaka z Łańcuta. Jesteśmy naparwde zadowoleni z jego pracy,bo budowe zaczynalismy z dużymi problemami a mimo to ruszylismy w lipcu i dziś przygotowujemy sie do dachu.Co do pustaków to najlepsze to Poroterm 25 P+W z Wienerbergera na zaprawie ciepłochronnej. Generalnie drozszy od zwykłego pustaka,ale tylko teroretycznie bo zaprawy murarskiej idzie znacznie mniej ,a o oszczedności w ogrzewaniu nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 29.08.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam,nadszedł czas na regipsy i ocieplenie poddasza wełną ... i tu problem jak zawsze ...Dach pokryty dachówka ceramiczną, krokwie 18cm, folia paro przepuszczalnaZamierzałem zakupić wełne Rockwool TOPROCK grubość 18cm pomiędzy krokwie i 5cm SUPERROCK pod płytę gips karton.Czy pomiędzy folią paro przepuszczalna a wełną powinna zostać pustka minimum 3cm czy nie ma być? Czy może w ogóle wybrać inną wełnę ? PS. wiolasz dzięki za namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 29.08.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam! Dampel - do tynków polecam Ci firmę Rad-Bud z Jarosławia. Goście robią również wylewki. Robią naprawdę dobrze. Tylko nie wiem, jak u nich z terminami. Obecnie "szaleją" u mnie z tynkami. tynki wewnetrzne wlasnie u nas tez robia, jutro maja wejsc dodatkowo goscie od wylewek (mieli za tydzien ale cos im sie przyspieszylo) i zrobic balkony i tarasy ... goscie od tynkow napewno nie beda zadowoleni ... od regipsow juz ekipa umowiona na za dwa - trzy tygodnie ... i ta sama bedzie robic docieplenie zewnetrzne i elewacje ... Mammamija hydraulika moge polecic ale gosc z drugiej strony rzeszowa ... okolice ropczyc .... a co do pieca to rozwazam Junkersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos3 30.08.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Mam pytanie do osób z okolic Leżajska lub Łańcuta. Znacie jakiego dobrego elektryka ? Możecie mi kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
so.mar 30.08.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 W wyniku zmiany ekipy od C.O. zostały mi do sprzedania szafy na rozdzielacze c.o. z kan-thetrm na 8 i 10 obwodów. Jeśli ktoś reflektuje proszę o odpowiedź na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 01.09.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Cześć Jesli miałabym polecić naprawde dobrego i konkretnego architekta to tylko p.Tadeusza Dańczaka z Łańcuta. Jesteśmy naparwde zadowoleni z jego pracy,bo budowe zaczynalismy z dużymi problemami a mimo to ruszylismy w lipcu i dziś przygotowujemy sie do dachu.Co do pustaków to najlepsze to Poroterm 25 P+W z Wienerbergera na zaprawie ciepłochronnej. Generalnie drozszy od zwykłego pustaka,ale tylko teroretycznie bo zaprawy murarskiej idzie znacznie mniej ,a o oszczedności w ogrzewaniu nie wspomne. Poroterm 25 najlepsze.... ale w czym, jeśli mogę zapytać. Jaki uzyskamy współczynnik przenikania ciepła przy Porotermie 25 ?. Materiał słaby wytrzymałościowo. Tak naprawdę jest sens robienia ściań z ciepłej ceramiki tylko przy grubej ścianie. Przy 25 cm same minusy. Przy takiej grubość ceramika lub silikat plus min. 15 cm ocieplenie ( hadykówka najdroższa ale i najlepsza ). pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 01.09.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam, nadszedł czas na regipsy i ocieplenie poddasza wełną ... i tu problem jak zawsze ... Dach pokryty dachówka ceramiczną, krokwie 18cm, folia paro przepuszczalna Zamierzałem zakupić wełne Rockwool TOPROCK grubość 18cm pomiędzy krokwie i 5cm SUPERROCK pod płytę gips karton. Czy pomiędzy folią paro przepuszczalna a wełną powinna zostać pustka minimum 3cm czy nie ma być? Czy może w ogóle wybrać inną wełnę ? PS. wiolasz dzięki za namiary Pozdrawiam Wełnę bierz z Rockwoola, jeśli inna to tylko mineralna nie szklana. Folia o wysokiej paroprzepuszczalności może leżeć na wełnie, ważne aby pomiedzy blachą/dachówka ( powyżej folii ) była pustka wentylacyjna min. 2cm, optymalnie 3cm. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 01.09.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam, macie jakąś sprawdzoną bardzo dokładna ekipę do podbitki dachowej, okolice Łańcuta.Planuję PCV Gamrata, zalezy mi aby załatwili sprawę przed zimą. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajoner 02.09.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wszystkich,gdzie w rzeszowie lub okolicy dostanę i moge obejrzec podbitke z PCV,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.09.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wszystkich, gdzie w rzeszowie lub okolicy dostanę i moge obejrzec podbitke z PCV, pozdrawiam Na pewno jest na trasie Rzeszów-Łańcut, własciwie to Łańcut, firma Gamrat czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 03.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Na pewno jest na trasie Rzeszów-Łańcut, własciwie to Łańcut, firma Gamrat czy jakoś tak. Dokładnie podbitka produkcji Gamrat sprzedaje firma Gamart w Łańcucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masllak 06.09.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam ma ktoś godnego polecenia parkieciarza Rzeszów/ okolice najprawdopodobniej będe układal parkiet gotowy. Z góry dziekuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 06.09.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Polecam firmę Markus- Marek Kędzior. Robili u mnie ocieplenie ale wiem, ze wykończenia też robią. Jeśli tak samo robią jak moją elewację, to ekpia boska: konkretnie, dokładnie, od rana do późnego popołudnia, czysto, to najważniejsze. Nawet okna i parapety mi umyli :D tel. 602 22 33 90 A z nami sie umowil, ogladnal i mial wycenic i........... nie odbiera od nas tel, olał nas po prostu...Zadzwonilem z zony tel, odebral... W związku z tym poszukujemy nadal ekipy do elewacji.... pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts