Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich śledzę to forum od dłuższego czasu i wstyd mi za budowniczych z podkarpacia.

Forum muratora .... a tematy jakby nie o budowaniu, wywody jedynego eksperta, wzystkowiedzącego ??

Ludzie trochę samokrytyki i skromności.

Brzoza czy nie sadzisz że to forum jakoś takim dziwnym trafem powoli zamienia się w dyskusje 2-óch ludziów :) :wink:

Te reszta tam za tymi parawanami -odezwijcie się a nie tylko czytacie :wink:

Się odzywam :evil:

Wiesz, jakby tak było cały czas o budowaniu - to nuda by zawiało.

Fajnie tak pogadać o

- jesieni (Maciejon zdjęcia boskie!!! Mam tak pięknie obok domu :D),

-o pogodzie - jak na Polaków przystało :wink: ,

- o żużlu niektórzy lubią ew o piłce nożnej

- ja zaraz o dzieciach zacznę bo mam w domu bunt dwulatka :D :D

Chłopie, a na innych forach bywasz?? Na forum dzieciowym - gadki o ubraniach i chłopach bo ilez można o pieluchach :D ?

Przecież to normalne.

Chyba miałes zły dzień. Pierwszy post i taki nie fajny :-?

A tych dwóch gadających to fajnie poczytać, chociaz pojecia czasami nie mam o czym pisza :D

Się Cieszę że Cię widzę niezmiernie :wink: :p :D

Sebo8877

Ja też sie ciszę, ze Ty sie cieszysz :D

Taaa u mnie słoneczko piękne, śliczne, kochane :D dziś rano było -1 i padły mi pelargonie na tarasie ale i tak jest cudnie.

Mąż mi wrócił z wyjazdu :D

Syn się buntuje jak na dwulatka przystało :D

Byliśmy we wtorek w rzeszowie podpisać umowe z energetyką, ale w tym roku raczej nie zdążą nam podłaczyć prądu.

A to mój mały budowniczy

http://foto.m.onet.pl/_m/f378291c173268401522047ca3127d0b,5,19,0.jpg

Sebastian: Masz rację z tą głębią ostrości. Robiąc zdjęcia chciałem by była jak największa. Niestey miałem założony nienajjaśniejszy obiektyw, nie zabrałem statywu a pod drzewami było dosc ciemnawo. I tak dzieki funkcji niwelującej drgania udało sie ustawiać przysłonę rzędu 8-11 dla czasów 1/20 sec.

Poza tym był wiatr więc i to miejscami sprawia wrażenie nieostrości.

Tyle "fotograficznego tłumaczenia się" ;)

A teraz kilka zdań do stefan z us:

Po przeczytaniu Twego postu zatkało mnie. Człowiek piszacy pierwszy post pod tym nickiem i od razu tak z "grubej rury" :-?

Ja zanim pojawiłem się na grupie długo nie mogłem chwycić jej klimatu. Napisałem nawet kiedyś, że jest to "koło wzajemnej adoracji" co zauwazył i słusznie wytknął mi Brzoza. Dotarło do mnie, że grupa to formacja pisząca nie tylko o budowaniu. Takie pogaduchy na różne tematy w bardzo serdecznym i życzliwym tonie.

Przecież wiele osób z grupy pisze na innych forach, choćby w Wymiane doświadczeń. Więc chcąc stricte trzymać sie budowania, można to robic w wielu innych miejscach.

Co Cię upoważniło do tak ostrej krytyki?

Dlaczego uważasz, że grupa na Forum "Grupy BUDUJĄCE" na pisać tylko o budowaniu? (Zerknij, a moze to wiesz i nie musisz, na inne grupy. Wcale tutaj nie jest inaczej :) ))

A może jesteś wyjadaczem forumowym (w dobrym tego słowa znaczeniu), który przybrał ten nick by incognito wyrazić troskę o poziom grupy? Jeżeli tak, to co lezy u podstaw Twojej troski?

A moze chiałeś sprowokowac "ruch"?

Jeżeli tak, to udało Ci się, chociaz niesmak pozostaje.

A sformułowanie: "wywody jedynego eksperta, wzystkowiedzącego" jest po prostu niegrzeczne!

No DaKar - jak maz wrócił to ja się nie dziwie że promeniejesz :p

Mały budowniczy - jest rewelacyjny !!!!!

O facetach to z Wami nie pogadam, ani o dzieciach - bo sie dopiero za to zabieram :oops: :)

ale o kobietach moge jak najbardziej tak, no i o budowaniu, i o pogodzie i o pierdołach też :)

Lubię ajk dajecie znac ze żyjecie :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Od dzis do niedzieli u siebie odpoczywam - robię sobie wycieczke w rodzinne strony :) Trzeba dychnąc :)

Od przyszłego tygodnia mam tydzień wolnego - zaczynam płytkować :wink: . Może dziś zdecyduje się jaka będziemy mieli kuchnię:)

Acha nie pochwaliłem sie jeszcze będę miał takie

http://www.dre.pl/drzwi/images/d_standard_40s.jpg

takie

http://www.dre.pl/drzwi/images/d_standard_50s.jpg

i takie

http://www.centurion.com.pl/image/Z2Z4L2NlbnR1cmlvbi9wbC9jZW50dXJpb25fb2ZlcnRhX3Byb2R1a3Rvd2EudjAvOTEvMQ/s2132772577.jpg

Wszystkie pokojowe i łazienkowe w mahoniu - wejściowe z ganku do korytarza w wiśni japońskiej :)

Mowa oczywiście o drzwiach wewnętrznych :) :wink:

Mówie Wam powoli zaczyna u nas robić sie domowo :) :D

Sebo8877

sebo8877 świetne te drzwi...te ostatnie szczególnie :D

ja jeszcze nie myślałam o takich rzeczach bo martwie się czym innym: przejrzałam kilka dzienników tu na forum i znalazłam np ze jeszcze jest ktoś na etapie załatwiania papierków, na wiosne chce zacząć a już ma kierownika budowy :o to jeśli ja później zacznę szukać i sie umawiać to co? nie zdążę?

sebo8877 kobiety to temat rzeka.....nigdy ich nie zrozumiesz..ja zresztą też chyba nie zawsze wiem, o co nawet koleżankom chodzi :o :p

Sebastian!

Drzwi wypasiaste - baaardzo mi się podobają!. Mam nadzieję, że kiedyś ję zobaczę na własne me oczęta :lol:

Kobiety!

Na temat buntu dwulatka się nie wypowiem, bo mnie najzwyczajniej ominął był! I to nie raz, ani nie dwa razy... Za to mam jazdę z trzecioklasistką - zaczyna wkraczać w trudny wiek czy jaka cholera??

Stefciu zza wielkiej wody!

Coż... jeżeli Ci się nie podoba temat i sposób naszych wypowiedzi to...po prostu nas nie czytaj. Zdrowszy będziesz... I my pewnie też, bo chyba niejeden/-dna z nas się z letka zirytowała Twoim postem.

A my stoimy przed dylematem wyboru bramy garażowej - wstępny typ już mamy. I znowu przyjdzie wyłożyć trochę kasiurki.

A tu drewno do kominka jeszcze nie kupione :cry:

no to rozpętałem..... rzekę postów. Tych negatywnych i pozytywnych dot. mojej osoby. Cieszy mnie to, że są takie prawdziwe.

Co do forumowiczów to czytając dzisiejsze wątki wszystkich was kocham, natomiast przez ostatnie dni to faktycznie niepłodne były i z tą ta moja krytyka.

Przepraszam dotkniętych,

A dotkiętych proszę o troszeczkę wystopowaniem, bo przesada czasem....

pozdrawiam

wielki szaczuneczek dla Brzozy !

PS ja też buduję, av czytam od conajmniej roku.

Kobieta - niewiadoma jest - to oddaje wszystko :) :wink:

Co do kierbuda:

1. Są kierownicy z jajami za których pąłcisz i onio robia swoje (tych trza rezerwowac wcześniej) może juz na pocżatku zimy lub teraz. Wtedy kierbud zakasuje rekawki i w 1-3 miesięcy możesz już zasuwać z budową, masz wszystkie papiery - Taki kierbud niestety kosztuje - ale porównując z tańszymi odmianami - warto dąć kasę :)

2. jest tez kierbu tzw proforma -i tu wszystko robisz zsama - za kierbuda a ten bieże jakąs symboliczna złotówke z papierki - to może trwać i rok :)

3. Oraz róznego rodzaju dewiacje obu tych pozycji tu termin jest nie do okreslenia

Sebo8877

no to rozpętałem..... rzekę postów. Tych negatywnych i pozytywnych dot. mojej osoby. Cieszy mnie to, że są takie prawdziwe.

Co do forumowiczów to czytając dzisiejsze wątki wszystkich was kocham, natomiast przez ostatnie dni to faktycznie niepłodne były i z tą ta moja krytyka.

Przepraszam dotkniętych,

A dotkiętych proszę o troszeczkę wystopowaniem, bo przesada czasem....

pozdrawiam

wielki szaczuneczek dla Brzozy !

PS ja też buduję, av czytam od conajmniej roku.

Stefan - wiedziałem ze swój chłop jestes :D

Kazdy z nas ma takie czy inne dni jedne łatwiejsze drugie cięższe. Jak będzies zpotrzebował pomocy czy rady a także normalnego ludzkiego wygadania sie - damy radę :) Jes tu parę specjalistów od spraw wszelakich :)

Sebo8877