bernadetta 16.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 więc nic nie można zrobić - filips wracaj!!!!!!!!!!!!!!!myślałam że można zaznaczać na mapie miejsce zamieszkania czy budowy - klikasz na mapkę i patrzysz kto buduje się najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.01.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A może wysłać do niego maila? Odczytałam że ma taki: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 16.01.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ale ta mapka jest dla grupy krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.01.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ale ta mapka jest dla grupy krakowskiej No jest, bo ja tu jestem gościnnie, jako że dobrze się u Was czuję A w sprawie mapki i nie tylko, możesz spróbować wysłać maila do Filipsa, pod ten adres. Może się odezwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 16.01.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 16.01.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sebo lub inni znawcy tematu: Czy ogrzewanie podlogowe np. w kuchni można łączyć z tradycyjnym, gazowym+kaloryfery w sensie ? Kuba można łączyć (ale trochę domyślam się o co Ci chodzi) Jezlei chcesz zrobic podlogówke w kuchi z powrotu kaloryfera - odpuść sobie Podejrzewam ze jest ot malutka podłogówka pod płytakiam w kuchni - jeżlei ma do 15 m2 to możesz zrobic ją na zworze RTD lub RTL - jeden ogranicza zasilanie drugi powrót i zrób to na osobnej gałązce ciągniętej z pionu. Taką podłogówkę z porotu kaloryfera odradzam - bo zwsze jest tak ze albo niegrzeja kaloryfer - albo podłoga parzy w stopy. sebo8877 Ps. Czy o to Ci chodziło ??? Nie wiem jak rozwiązać sprawę kaloryfera w kuchni, bo strasznie mi on nie pasuje ? Może masz pomysł jak inaczej rozwiązać tą sprawę ? Będę naprawdę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko - wielu ludzi - tu czuło i czuje sie dobrze ... Kantor wracał myslami pisząc sztuke "Wielopole Wielopole", Roman Turek - pisząc powieść" Palacz z hrabowskiej likierni" sławił Łańcut, wytórnie likierów i ordynata Potockiego Zdzisław Beksiński - malarz - wrócił do Sanoka - niestety już po smierci ... tu kiedys zgodnie obok siebie zamieszkiwali Polacy, Ukraińcy, Żydzi, Niemcy,Ormianie a nazwisko Turek, Turczyn - jest w tych terenach bardzo popularne bo osiedlano wzietych do niewoli Turków, tu mieszały sie kultury wschodu i zachodu ... ludzie sa pewno ubożsi, ale goscinniejsi witaj i czuj sie jak w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko - wielu ludzi - tu czuło i czuje sie dobrze ... Kantor wracał myslami pisząc sztuke "Wielopole Wielopole", Roman Turek - pisząc powieść" Palacz z hrabowskiej likierni" sławił Łańcut, wytórnie likierów i ordynata Potockiego Zdzisław Beksiński - malarz - wrócił do Sanoka - niestety już po smierci ... tu kiedys zgodnie obok siebie zamieszkiwali Polacy, Ukraińcy, Żydzi, Niemcy,Ormianie a nazwisko Turek, Turczyn - jest w tych terenach bardzo popularne bo osiedlano wzietych do niewoli Turków, tu mieszały sie kultury wschodu i zachodu ... ludzie sa pewno ubożsi, ale goscinniejsi witaj i czuj sie jak w domu Pięknie to ująłeś.......jestem pod wrażeniem............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Subcarpathian 16.01.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 hej , tak jak podpowiedziała _Beti_ Cebulowo to inaczej Ropczyce a wzieło sie to chyba z tego ,że dawniej sadzono tam ogromne ilości cebuli , pozdrawiam wszystkich jeszcze z Krakowa , ale mam nadzieje , że po wakacjach już w podkarpaciu do którego czuje ogromny sentyment , a mieszkałem już w paru miejscach , zarówno w Polsce jak i poza granicami , brzoza piekny tekst , podpisuje się obiema ręcami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 stało się ! Sebo został Najlepszym doradca na tym forum dziękujemy Redakcji Sebo - najszczersze G R A T U L A C J E ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 16.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Tylu NAJ z Podkarpacia to jeszcze nigdy nie było. Już gratulowałem, teraz tylko się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 stało się ! Sebo został Najlepszym doradca na tym forum dziękujemy Redakcji Sebo - najszczersze G R A T U L A C J E ! Tytułów w naszej Grupie przybywa jak grzybów po deszczu. To chyba dobrze GRATULACJE Sebo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 16.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sebo gratuluję! Jesteś chyba nielicznym naj z psychicznych? Dziękuję za wsparcie, dopiero dziś dziś widzę, że jutro będzie lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 16.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko - wielu ludzi - tu czuło i czuje sie dobrze ... Kantor wracał myslami pisząc sztuke "Wielopole Wielopole", Roman Turek - pisząc powieść" Palacz z hrabowskiej likierni" sławił Łańcut, wytórnie likierów i ordynata Potockiego Zdzisław Beksiński - malarz - wrócił do Sanoka - niestety już po smierci ... tu kiedys zgodnie obok siebie zamieszkiwali Polacy, Ukraińcy, Żydzi, Niemcy,Ormianie a nazwisko Turek, Turczyn - jest w tych terenach bardzo popularne bo osiedlano wzietych do niewoli Turków, tu mieszały sie kultury wschodu i zachodu ... ludzie sa pewno ubożsi, ale goscinniejsi witaj i czuj sie jak w domu Pięknie to ująłeś.......jestem pod wrażeniem............ Dokładnie! Subcarpathian witaj, jest tu więcej takich, którzy się przymierzają do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko - wielu ludzi - tu czuło i czuje sie dobrze ... Kantor wracał myslami pisząc sztuke "Wielopole Wielopole", Roman Turek - pisząc powieść" Palacz z hrabowskiej likierni" sławił Łańcut, wytórnie likierów i ordynata Potockiego Zdzisław Beksiński - malarz - wrócił do Sanoka - niestety już po smierci ... tu kiedys zgodnie obok siebie zamieszkiwali Polacy, Ukraińcy, Żydzi, Niemcy,Ormianie a nazwisko Turek, Turczyn - jest w tych terenach bardzo popularne bo osiedlano wzietych do niewoli Turków, tu mieszały sie kultury wschodu i zachodu ... ludzie sa pewno ubożsi, ale goscinniejsi witaj i czuj sie jak w domu Pięknie to ująłeś.......jestem pod wrażeniem............ Dokładnie! Subcarpathian witaj, jest tu więcej takich, którzy się przymierzają do przeprowadzki a niektórzy już sie tu przeprowadzili sebo, szczere ogromniaste gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.01.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sloneczko gdzie się budujesz? Jak to, nie kliknęłaś w mapkę ZbyszkaP? )))) Mieszkamy w starym domku i budujemy na miejscu, w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 17.01.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sebo gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.01.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie liczyłem że to się stanie - jestem jakby-nie-było przecież tu świezy ale... stało się Kolejno: brzoza, maciejon, Mac Iek, aldio, wiolasz, bernadetta i wszystkim pozostałym serdecznie i bardzo, bardzo, bardzo, bardzo ciepło i wesoło dziękuje. Cieszę sie ogromnie że "Podkarpaciany" (chyba moge też tak o sobie napisać )zostali dostrzeżeni (i nie jesteśmy jak w innych dziedzinach życia w Polsce pomijani). Pokazujemy tez że wiemy sporo, sporo umiemy i sporo się u nas dzije i to dzieki Wam mamy taki wysyp Naj I tak trzymajmy. Cieszę się że jesteśćie tak serdecznymi i kochanymi ludźmi. Ze swojej strony zdaję sobie sprawę że ten tytuł to Wasza zasługa i moge obiecać że jeżeli będzie to tylko w zasięgu mojej wiedzy i możliwości postaram się pomóc. Jeszcze raz sredecznie dziękuję Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 17.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie liczyłem że to się stanie - jestem jakby-nie-było przecież tu świezy ale... stało się Kolejno: brzoza, maciejon, Mac Iek, aldio, wiolasz, bernadetta i wszystkim pozostałym serdecznie i bardzo, bardzo, bardzo, bardzo ciepło i wesoło dziękuje. Cieszę sie ogromnie że "Podkarpaciany" (chyba moge też tak o sobie napisać )zostali dostrzeżeni (i nie jesteśmy jak w innych dziedzinach życia w Polsce pomijani). Pokazujemy tez że wiemy sporo, sporo umiemy i sporo się u nas dzije i to dzieki Wam mamy taki wysyp Naj I tak trzymajmy. Cieszę się że jesteśćie tak serdecznymi i kochanymi ludźmi. Ze swojej strony zdaję sobie sprawę że ten tytuł to Wasza zasługa i moge obiecać że jeżeli będzie to tylko w zasięgu mojej wiedzy i możliwości postaram się pomóc. Jeszcze raz sredecznie dziękuję Sebo8877 Dobra, dobra, wracamy na ziemię czekam na dobre rady odnośnie pozbycia się kaloryfera w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 17.01.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kuba - sprawa jest dla mnie oczywista Pozbyc się kaloryfera można - zastapić to musisz podłogówka (na cąłej powierzchni pomieszczenia(pomiń miejsca pod szafkami)) ale uważam że błąd Kaloryfer może być czyms fajnym a i "zagospodarować" go w pomieszczenie można bardzo fajnie. Dlaczego .. Podłogówka ma b.dużą bezwładność (sporo czasu minie zanim się nagrzeje i zacznie być ciepło lae równie długo to ciepło poźniej oddaje) w tym momencie kaloryfer przydaje się gdyz - podloga jeszcze nie grzeje a kaloryfer juz nagrzał. Zakładając głowicę termostatyczny na kaloryfer - masz spawę prostą zawsze ciepło. Jak nie może podłogówka daje kalafior- jak daje podłogówka kalafior stop :)Rozsądnie zalecam Ci wykonanie takiego ukąłdu. chyba ze będziesz grząl na okrągło (gaz olej) non stop bez okresów wychłodzenia (np od 6-18 nikogo nie ma w domu a ty grzejesz) Kotły na paliwa stałe (doglądane) mają to do siebie że jak dorzucę rano o 6 to mam temp 60 C na kotle do 12 - od 12-18 kociol już wygaszony i temp powoli spada. o 18 mamy sytuacje o której pisałem powyżej. Reasumując - podlogowka tak -ale osobiście uważam że jedynie dla poczucia komfortu cieplej podlogi. Zbyt gorąca podloga - niestety to już brak komfortu. osobiście nie zdecydowałbym się jedynie na podłogowke. Moze jestem starej daty... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts