AGA44 13.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Aga a co tam u Ciebie słychać?. Anetko dalej walczę z budową, zaczęli tynkować, a ja już drugi miesiąc czekam na dwa okna balkonowe i nie wiem co dalej. Firma jest nie poważna część jest zamontowana, a o reszcie nic nie mogę się dowiedzieć. Nerwy mi już puszczają . Jak ich można postraszyć, żeby w końcu się wywiązali z umowy? Jak ocenić czy tynki są dobrze robione??? Pozdrówka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata77 13.04.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam NA poczatku chcialam sie przywitac, bo to moj pierwszy post tutaj. W zeszlym roku ubralam sie w stary dom z bali z 38 roku i powoli zaczynam sie rozgladac za kims kto moglby go wyremontowac. Mozecie polecic kogos sensownego ? Gdzie szukac takiej ekipy ? W internecie niestety nie da sie nic sensownego wygrzebac. Najlepiej z podkarpackiego, bo dom jest w miejscowosci Ropa kolo Grybowa. Drugie pytanie na ktore moze ktos znac odpwiedz. Czy zmiana konstrukcyjna dachu - chcemy z jednej strony zrobic taras i jaskolke nad nim wymaga zezwolenia na budowe, czy zglasza sie tylko remont ? pozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.04.2007 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Renata77 witaj Aga, jakiej firmy te okna? Nie to żebym wiedziała jak pomóc ale żebym do tej firmy w swoich poszukiwaniach nie trafiła.. Miłego i słonecznego dnia dziś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wiola, jest miły i słoneczny witaj Renata77 ...Jak ocenić czy tynki są dobrze robione??? ... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=98273 ... (swoją drogą Wy też uważacie, że peszle na kominkowym kominie bez wkładu - bruzdy w pionie i poziomie są w porządku, czy tylko ja się czepiam?) ... wieloznacznie pytanie aldio - i nie wiem czy dobrze zrozumiałem co do prowadzenia przewodów po scianach w których jest komin - jest to niedozwolone natomiast życie czasem płata figle - i ja namawiałem do łamania tego przepisu swojego elektryka bo chciałem miec gniazdko w łazience obok lustra a w kuchni gniazdko do okapu ... natomiast prowadzenie przewodów w pionie i poziome to elementarna zasada zeby kiedys wbijając gwóźdź w sciane wiedziec /bez fotografi/ jak leca przewody ... jutro szpryca pod tynki, gril na słoneczku z przyjaciółmi i dziećmi ... lubie zapach ogniska ale naleze do ssaków bardziej roslinożernych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 16.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam wszystkich serdecznie w nowym tygodniu I jak tam sezon grillowy zaczęty?? bo ja nie zdążyłam złożyć grilla Witaj Renata77, jeśli jest zmiana konstrukcji to raczej powinno pójść na pozwolenie, ale z drugiej strony nie takie rzeczy ludzie robią jako remont. W dużej mierze zależy od tego jakich masz sąsiadów. Mam pytanko, czy ktoś wie kiedy i gdzie najlepiej kupować bilety do Londynu aby było najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.04.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jak najwcześniej radzę-odnośnie biletów do Londynu. Ja leciałam tanimi, centralwings, jedyny minus że ciągle maja opóźnienia. No by było tanio płaci sie przez neta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ... jeśli jest zmiana konstrukcji to raczej powinno pójść na pozwolenie, ale z drugiej strony nie takie rzeczy ludzie robią jako remont. W dużej mierze zależy od tego jakich masz sąsiadów. j.w. - Twoje pieniadze /jakie stracisz na projekt/ jak i Twoje ryzyko /jesli bedziesz robiła bez pozwolenia/ ... Mam pytanko, czy ktoś wie kiedy i gdzie najlepiej kupować bilety do Londynu aby było najtaniej. nie wiem gdzie najlepiej kupowac bilety Anetko ale kto ma jeszcze siłe ucieka z tego kraju ... tu moze byc "gorąco" jak bracia K. zrealizuja swoje zamiary i zrobia poligon i tarcze antyrakietowa dla ameryki na Polske /w razie czego/ pojda wtedy pierwsze ataki rakietowe ... a ostatnio i marszałkowi Jurkowi zaczeło robic sie "ciasno" w tym towarzystwie ... bo ma jakies zasady ... Jacek Kurski, miesiąc temu tak okreslał priorytety: "Trzeba jasno powiedzieć, że 16 miesięcy po wygranej PiS żaden działacz czy zwolennik naszej partii (...) nie może cierpieć głodu i niedostatku. (...) Będę konsekwentny w odzyskiwaniu dla ludzi PiS urzędu po urzędzie, przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie, agendy po agendzie" http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070416/opinie_a_4.html (cyt. za "Gazetą Wyborczą") inni prą wyłacznie do złobu i koryta ... a kto nie z nimi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.04.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Hellou.Witam w tym pieknym tygodniu.Powiedzcie moi Mili,czy 15 zlotych za metr wykopania rowu na glebokosc 1.20 i zasypanie go to duzo?kopanie taka jakas mala kopareczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.04.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Hellou.Witam w tym pieknym tygodniu. Powiedzcie moi Mili,czy 15 zlotych za metr wykopania rowu na glebokosc 1.20 i zasypanie go to duzo?kopanie taka jakas mala kopareczka. Za mb to dobra cena Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Farida, Sebo prawdopodobnie bedzie najlepiej zorientowany w cenach nie znam terenu ani kształtu wykopu ale moge powiedziec ze inaczej sie ceni wykop liniowy o znacznej długości a inaczej krótkie odcinki o skomplikowanym kształcieinaczej wykop w ziemi ornej a inaczej w gruncie kamienistym itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 juz odpowiedział sorki - pisalismy prawie wraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.04.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 W zasadzie to linia prosta z 2ma zalamaniami na koncach.Tego prostego jest jakies90-100 m .Grunt gliniasty raczej.mysle,ze czlowiek z lopata mi tego w sumie taniej nie zrobi . No radzcie. Acha,jest troche drzew wiec pewnie beda korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.04.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ....Acha,jest troche drzew wiec pewnie beda korzenie. to zmienia postac rzeczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadiya 16.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witajcie, tak dawno mnie tu nie było, że nie jestem w temacie. Ale za to mój dom sie buduje i to bardzo intensywnie. W lipcu dostaje stan surowy zamkniety i wtedy bede musiała sie martwić resztą. Stąd moje pytania: 1. co sądzicie o ogrzewaniu komunkowym? 2. czy słyszeliście o kominkach z płaszczem wodnym i jaka jest wasza opinia na ten temat? 3. Czy macie amiary na tanich "speców" od instalacji c.o. i wodno-kanalizacyjnej? Uf, nie ma to jak poczucie bycia odpowiedzialną za coś. Ale przyznam, że cieszę sie, że bedę miała domek i swoje "ary" Tylko nie wiedziałam, ze aż tyle z tym pracy.. a to przecież dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Hellou.Witam w tym pieknym tygodniu. Powiedzcie moi Mili,czy 15 zlotych za metr wykopania rowu na glebokosc 1.20 i zasypanie go to duzo?kopanie taka jakas mala kopareczka. Może pod wodę? Wg mnie cena dobra. Jak robiłem przyłącz to wodociągi zażyczyły sobie 36 pln za metr (było tego ze 20 m)............wziąłem gościa do pomocy i wykopaliśmy to ręcznie w parę godzin - głębokość 1.30 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.04.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 witaj kadiyaad1 - ogrzewanie kominkowe to uzaleznienie sie od jednego rodzaju opału - drewnatrzeba wiec sobie wyobrazic w poblizu salonu wiate na to drewno .... /najlepiej na dwa sezony czyli ok 30 m przestrzennych .../ad2 - kominek z płaszczem to nic innego jak kocioł centralnego ogrzewania /tylko obudowany marmurem czy gipskartonem/ad3- wydaje sie ze "moi" robili tanio - ale to było juz dawno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 17.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Może pod wodę? Wg mnie cena dobra. Tak,pod wode.Ale czeka mnie jeszcze pod prad. Dziekuje Wsztstkim za opinie,pozdrawiam,milego dzionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.04.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Hej hej czy ktoś zna jakiegoś różdżkarza? szukam wody na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.04.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 "Izis" 017 865 76 67, 017 865 73 97 Rzeszów ul. Seniora 2/II usługi radiestezyjne i inne....nie wiem czy jeszcze aktualne, kiedys korzystałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.04.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Renia, ale wodę znaleźli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts