maciejon 06.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 potrzebuję kupić kielnię do zapraw cienkich solbetu 42 i 24 nie tak żeby na gwałt ale na czwartek. Kielni co prawda nie mam, ale mam pewne doświadczenia w tej materii. Też kiedyś taka kupiłem. W trakcie klejenia ścian, moim fachowcom bardzo szybko okazała się ona nieprzydatna. Duzo szybciej i sprawniej rozprowadzali klej pacami metalowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 06.05.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam, jestem nowa na forum poszukuję namiarów na solidnego, konkretnego, niedrogiego i SZYBKIEGO geodetę do zrobienia mapki do pozwolenia na budowę Potrzebuję też architekta, który w miarę tanio, szybko i bez ociągania zająłby się papierami do upragnionego i oczekiwanego pozwolenia na budowę Z jakimi kosztami muszę się liczyć? Z góry, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 06.05.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 potrzebuję kupić kielnię do zapraw cienkich solbetu 42 i 24 nie tak żeby na gwałt ale na czwartek. Kielni co prawda nie mam, ale mam pewne doświadczenia w tej materii. Też kiedyś taka kupiłem. W trakcie klejenia ścian, moim fachowcom bardzo szybko okazała się ona nieprzydatna. Duzo szybciej i sprawniej rozprowadzali klej pacami metalowymi Dziekuję bardzo za cenną uwagę. Tak chyba zrobię, kupię sobie grzebień do płytek o jak najniższym zębie.... i do zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kadiyainteresuje Cie wyłacznie instalacja czy chcesz miec jednocześnie pomiary i protokoły ? Wojtek ljesli drzewa rosna w miejscu budowy domu - wypada je usunąć z korzeniami jesli poza obrysem - wystarczy wyciąć (jesli obawiasz sie zbytniego zruszenia terenu ) Tomasz mysle to samo co Maciek - lepsza jest paca lub szeroka blacha z ząbkami witaj Bansz geodeta to prawdopodobnie koszt 300 - 600 PLNarchitekt 1500 - 2500 PLN Stal znów wygrała - niesamowity jest Niki Pedersen ale i pozostali jadą równo tak trzymac panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_rzeszow 06.05.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Stal znów wygrała - niesamowity jest Niki Pedersen ale i pozostali jadą równo tak trzymac panowie ! Znowu emocje w koncowce - jednak przed TV nie takie mocne jak na stadionie. Punkty cieszą, forma niektórych zawodnikow .. niebardzo Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 07.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkich! Jeszcze nadrabiam zaległości w czytaniu Forum, ale już zapytowywuje, bo znów robi się dziwnie na naszej budowie. temat: wylewki i izolacje czy na chudziak należy kłaść papę i na to folię, styropian itd ? Bo mnie - samoukowi dowodzono, że i owszem - tak, papa jest bardzo ważna, ma być z zakładką, dobrze zagruntowana i zgrzana, taka, która nie wchodzi w reakcje ze styropianem (jest zresztą folią odpowiednio z nim przedzielona). Wczoraj ku potwierdzeniu, rozmawiałam z kolegą budowlańcem z miasta stołecznego i również papę kłaść każe. A mąż rozmawia z kolejnymi wykonawcami, kierbudem i fachowcy twierdzą że papa niepotrzebna, tylko nam wzrosną koszty i nie warto sobie nią zawracać głowy. Wystarczy folia i to jedna warstwa. Jak to jest z tą papą? Gdzie znajdę pomoc - opis, fachowca, który nam powie jak tą papę położyć jeśli jednak warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 ...Jak to jest z tą papą? Gdzie znajdę pomoc - opis, fachowca, który nam powie jak tą papę położyć jeśli jednak warto? wiesz ... zalezy jaka chcesz izolacje jesli przeciwwodna - taka na wypadek gejzerów wody pod domem - to owszem klei sie szczelnie pape i na to folia i nad styropian znów folia (ale tu radze poczytac doświadczenia powodzian z okolic Wrocławia i Oławy i dodi'ego któremu dom zalało od srodka ... i teraz wszyscy dumaja jak z pomiedzy tych warstw folii te wode wydobyc ...) jednak sporo osób doszło do wniosku ze kataklizm im nie grozi i stosuje izolacje przeciw kapilarnemu podciaganiu wilgoci z piachu czy betonui wtedy folia wystarcza moim zdaniem zdrowy rosądek przejawia zarówno Twój kierownik budowy jak i wykonawaca natomiast kolega - budowlaniec z Warszawy ... no cóż ... pewno czytuje Muratora ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.05.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam i uciekam do lekturyDobrze, że przez kable nie zarażam bo u mnie w domu mam oddział zakaźny. Najgorzej z dzieckiem bo ok. 39 na plusie...zdrówka życzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 07.05.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dzięki Brzoza, jesteś Wielki! Wiolasz - duuuuuuuuuuużo zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 07.05.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 juz sie zdawało ze cały dzień będzie padać....a tu masz słońce wstalo i na dzałke trzeba będzie jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.05.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 aldio dzięki...jakoś się trzymamy pomiędzy dawkami przeciwgorączkowego.. Cieszę sie ze nie pada, bo gdyby padało, panowie nie wjechaliby z cegłami na działke. A tak może do środy bedzie w miarę sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daw13 08.05.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 zrobiłem fundamenty i bede malował je dyperbitem s i chciałbym się zapytać czy ze wszystkich stro cz zgóry tam gdzie pujdą pustaki nie smarować zaznaczam że wprzyszłym roku bede dopiero stawiał pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witaj, na posmaruj sobie z obu stron, natomiast od góry nakryj pasem papy lub folii i na to przyłoz deski> ważne jest by nie nasiąkały wilgocią szczególnie od górty co jest zabójcze szczególnie po przymrozkach. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 10.05.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 czy ma ktoś może kontakt do bernadetty, jest mi pilnie potrzebna w sprawie tego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 11.05.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Beti zaglądam na forum jedynie podczas pracy - wówczas mam dostęp do netu. niestety tak się złożyło że nie było mnie kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanya 11.05.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam przepraszam że tak sie wrzucam nie w temat, ale jestem początkująca i ciągle właże nie tam gdzie trzeba A potrzebuje Waszej pomocy Planuje budowe (pewnie już nie zdaże w tym roku... ale zawsze jest nadzieja) i poszukuje ekipy do budowy w systemie ytong w okolicach Rzeszowa.Jeślibyście mieli taką ekipe rzetelną a w miare niedrogą byłabym wdzięczna za"sygnałek" Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 11.05.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 witaj wanyaNapisałaś w odpowiednim miejscu. Ja już przestałam polecać murarzy, którzy u mnie budowali, po tym jak zawalili u AgiMoże ktoś inny poleci swoich. Życzę wszystkim miłego weekend-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanya 11.05.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 mimo wszystko Anetko dziękiza odpowiedż narazie jydynąhmmmmmmmmmczy sugerujecie że powinnam zmienić system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 11.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 hej wanya nie od razu system, ale ... do stawiania masz jeszcze kawałek, ............. ja kupiłem działkę w 2005, a buduję dopiero teraz, a miało być tak "kolorowo" ja sobie - urzędnicy sobie i to ci którzy tak naprawdę nie mają nic wspólnego z budowaniem, Planowałem........., planowałem...... klepałem fachowców.... a to wszystko spaliło na panewce. Najważniejsze w tym czasie to zgromadzić materiały i jeszcze w dobrej jakości i cenie - to teraz jest sztuka - to sobie załatwiaj, fachowców znajdziesz napewno, szybciej niż pustaczki powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanya 11.05.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzięki za wsparcie fakt biurokracja u nas straszna, a i co chwila coś mnie blokuje ...ostatnio linia energetyczna czyli co? najpierw materiału i pomaluśku pomaluśku dzięki Tomku będę sie stosować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts