Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak wybudujesz domek - to sie zacznie ... jakies grzadki, rabaty, krzewy

a to koszenie trawy wyskoczy a to zaspa sniegu :D

życie stanie sie urozmaicone baaardzo :D

sorry za niedyskrecje - jaki znak zodiaku Jestes ?

(upsss ... cofam pytanie - jesli zbyt smiałe )

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

znalazłem i kupiłem cement...po 16 zł...znowu dzisiaj cały Rzeszów zjeździłem i znalazłem w małym składzie na Strażackiej...szok, normalnie szok...poradzcie proszę gdzie kupić najtaniej profile na K-G

że jak?? :o :o

Matko jedyna...

pojadę chyba na podlasie, tam po 490 /tonę i mówią że to dużo...

ja znów mam pytanie ile trzeba zapłacić kierownikowi budowy?i jeszcze jedno studnia ?ile to kosztuje czy warto ja robić dla podlewania trawki jarzyn i mycia samochodu?moze ktos mogłby mi doradzic :(

myślę, że warto, lecz najtańszym sposobem na pozyskanie wody do podlewania i mycia samochodu jest jej pozyskiwanie z deszczówki do.. pojemników 1100l zakopanych na głębości ok 0,7m poniżej poziomu terenu

pedzelito

poczytałem troszkę i jak ze wszystkim ceny są przeróżne.Ale wniosek z tego taki ze jak sie nie bardzo znasz na budowie to przydał by się dobry kierownik budowy :roll:

PODKARPACIE

Ludziska a może by tak dla następnych wpisać kilka nazwisk czy telefonów dobrych ,solidnych I NIE DROGICH fachowców z rożnych branż .my na przykład szukamy ekipy do stanu surowego z polecenia oczywiscie :)

PODKARPACIE

Ludziska a może by tak dla następnych wpisać kilka nazwisk czy telefonów dobrych ,solidnych I NIE DROGICH fachowców z rożnych branż .my na przykład szukamy ekipy do stanu surowego z polecenia oczywiscie :)

Nie polecę swoich bo jeszcze nie zaczęłam, ale powiem jak my zrobiliśmy: Pojechaliśmy na działkę cos tam zobaczyć i niedaleko zobaczyliśmy sąsiada grzebiącego coś przy swoim nowopostawionym domu. Kazałam mężowi iść i popytać o studnię. Poszłam i ja a żem gaduła, to zeszło i na inne tematy. I polecił nam miejsowego pana, który buduje domki hurtowo. Pojechaliśmy i pogadaliśmy, oczywiście powołałam się na wspólnego (no już wspólny) znajomego i jakoś tak poszło...Potem okazało się, ze znamy też innych ludzi, którzy znają kogoś....itp..

Tak więc w pewien słoneczny dzień wybierz się na okoliczne budowy, jeśli ktoś jest zadowolony ze swoich fachowców to na pewno da namiary. Inaczej nie sprawdzisz...

ja raczej nie polecam fachowców, ponieważ

jak pewnie co po niektórzy wiecie mnóstwo rzeczy robiliśmy sami

a np moich murarzy z czystym sercem nie mogę jednak polecić, bo lubieli wypić, bo mam drzwi wewnętrzne za wąskie :o , bo wiem jak stoją z terminami ( okropnie grają na czas i przekładają robotę - są w miarę niedrodzy i mają dużo budów)

mój blacharz nie był szczególnie dokładny, choć robił dość wolno, trzeba go było pilnować i prosić o poprawki

firma w której kupowałam okna, przywiozła okna 1,5miesiaca po terminie :evil:

a tynkarz ma sporo roboty w okolicznych wsiach więc się nie wybiera dalej, z tego co wiem

dobre miałam namiary na styropian i przedstawiciela OD OKIEN DAKO

te informacje podałam już na grupie parę stron wcześniej

Wiecie myślę ze trudno podawać teraz namiary na fachowców, bo jak coś skrzanią to mamy ogromne wyrzuty sumienia, a wiecie jak teraz trudno o dobrego fachowca :-?