sebo8877 30.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 A jaszybko zminie temat. Jakie rynny kupowaliście i gdzie? PILNE Blachotrapez Świlacza; system - SIBA łącznie z dachem sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 30.07.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 A jaszybko zminie temat. Jakie rynny kupowaliście i gdzie? PILNE My kupowaliśmy Wavina w dachsystemie. Witam po urlopie.. my byliśmy w Okunince nad jeziorem Białym.. super było.. woda cieplutka ... polecam. A jak już wróciłam to malowanie mnie dopadło. Pomalowałam na biało 2 razy podkładem ale za kolor sie już nie biore. Ręce odpadają. Po co mi byl taki duży dom? (120m2) Powiedzcie ile biorą ludzie za malowanie i czy możecie mi kogoś polecić? Fachowcy nam kończa elewacje.. już prawie jak dom wygląda ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam po urlopie.. my byliśmy w Okunince nad jeziorem Białym.. super było.. woda cieplutka ... polecam. Fachowcy nam kończa elewacje.. już prawie jak dom wygląda ;D O to moje okolice rodzinne Daleko byliście...Dawno tam nie zagladałam i ciekawe jak tam wszystko teraz wygląda... ech nostalgia mnie dopadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 30.07.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 cbartek U nas rynny Braas kupowane w BOZ (tam gdzie dachówka) sebo, B@ha jak ja Wam zazdroszczę. My w tym roku co najwyżej możemy cieszy się zimnym piwkiem w nagrzanym mieszkaniu. B@ha Za dwukrotne malowanie to 3,50 zł/m2 (można znaleźc i taniej) chociaż nam sąsiad polecał fachowca który krzyknął 10 zł/m2 My też malujemy sami - załamka. Niestety nasz fachowiec nie dysponuje teraz czasem - jeżeli nie zależy Ci na czasie to go polecam. Z elewacjami się zgrałyśmy nasza skończona przed tygodniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 30.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Za dwukrotne malowanie to 3,50 zł/m2 (można znaleźc i taniej) Z elewacjami się zgrałyśmy nasza skończona przed tygodniem oo dzięki to już mam orientacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... Wiecie jak fajnie odpocząlem Nad morzem 8 dni i cały czas patelnia - chlodne piwko, smaczna rybka, zimny bałtyk Sebo8877 witaj Sebo po urlopie zadroszcze pływania w słonej wodzie w morzu pływa sie lżej A jaszybko zminie temat. Jakie rynny kupowaliście i gdzie? PILNE ja Gamrata w lokalnym sklepie nie wiem, czy Ci pomogliśmy w wyborze ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 30.07.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dzięki za informacje. Po przewertowaniu forum i zapoznaniu się z cenami i opiniami wstępnie jestem zdecydowany na Kaczmarka. Czekam jeszcze teraz na wycene marleya i bede zamawiał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mam pytanie godne blondynki: skąd mam wiedzieć jakie rury kupić aby podłączyć kanalizę i wodę, czyli ogólnie to co robi hydraulik? Jest to gdzieś w projekcie napisane? Acha i ile tego sie kupuje i od czego to zależy.. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mam pytanie godne blondynki: skąd mam wiedzieć jakie rury kupić aby podłączyć kanalizę i wodę, czyli ogólnie to co robi hydraulik? Jest to gdzieś w projekcie napisane? Acha i ile tego sie kupuje i od czego to zależy.. dzięki warto wg mnie stawiac na jakość. Jak woda to polecam zgrzewanego wawina (zimna nie sieciowana) ciepła sieciowana (czyli z wkładka Al) Do kanalizacji zalecam Kaczmarka lub Pipelife - piony 110 poejacioa w zależności od ilości urządzęń to ma wiedziec hydraulik - umywalka min 50 - wanna/brodzik min 75 - zlewozmywak min 75 - wc- 110 Jeżli masz kan;laizację pozioma w posadzkach piwnic zrób ją z fi 160 - unikniesz problemow za 20 lat Jeżli rura kanalizacyjna na zewnątrz będzie prowadzona pod ruchem samochodowyym zalecam zastosowanie ryry duściennej Pragma (kaczmarek) chyba że jest na tyle głęboko że nic jej nie zaszkodzi. Jeżlei rury kanalizacyjne ida płytko pod poziomem tereny - nalezy załozyc większy spadek i ocieplenie (w miejscach newra;gicznych stosuje sie nawet kable grzejne (ale takie sytuacje wystepują bardzo rzadko) Przez ściany zewnętrzne lub fundamentowe rurę kanalizaycjna nalezy przeprowadzic w rurze osłonowej. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Normalnie wisze Ci sebo.. http://www.emoty.nc.pl/smileys/emot140.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.07.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Normalnie wisze Ci sebo.. http://www.emoty.nc.pl/smileys/emot140.gif Wiola Ty już dobrze wiesz co chodzi mi po głowie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.07.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Udam, że nie wiem bo to publiczne forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 31.07.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 .. my byliśmy w Okunince nad jeziorem Białym.. super było.. woda cieplutka ... polecam. Nooo kuurde! My tez bylismy...Wrocilismy tydzoen tyemu - ominal nas grad wielkosci jablka. Czy wy wtedy tam byliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 31.07.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 B@ha Podziwiałam Twoją elewacje. Takie kolorki lubię (nasza podobna tylko trochę jaśniejsza) Mam pytanie z czego są te opaski wokół okien (jakkolwiek fachowo się to nazywa), gdzie kupowane i w jakiej cenie? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 31.07.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 B@ha Podziwiałam Twoją elewacje. Takie kolorki lubię (nasza podobna tylko trochę jaśniejsza) Mam pytanie z czego są te opaski wokół okien (jakkolwiek fachowo się to nazywa), gdzie kupowane i w jakiej cenie? Pozdrawiam Aga Obstawiam ze to styropian 2 cm - nałożony dodatkowo sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 31.07.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Maił albo ma ktoś z was styczność z oknami KOBI? http://www.kobi.rzeszow.pl/Macie jakieś uwagi spstrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 31.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Sebo Ja też obstawiam, że to styropian. Z wszystkich tego typu "opasek" które znalazłam tylko Pietrucha robi z czegoś innego a reszta styropian. Bardziej mnie interesuje cena i miejsce zakupu - bo tu różnice bywają duże. Podobno niektóre można przyklejac na gotową elewację a inne nie (mnie interesują już tylko te pierwsze). Na razie zbieram informacje, bo w tym sezonie na takie "luksusy" kasy niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 coś chlodno z rana ... założyłem koszulke z krótkim rękawem i gęsiej skórki dostałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam i ja z rana brzoza, mi też chłodno, i też gęsią skórkę mam ....siedząc przed kompem. no ale w bloku jeszcze nie palą wczoraj wieczorem na działce było zimno jak jesienią..sąsiadka mówi, że już koniec lata...to jakoś krótko w tym roku I ślimaki choler.ne z mojej działki nie chcą sie wynieść. Sąsiedzi chodzili i solą posypywali. Podobo "znikają, rozpływają się" mam pytanie, potrzebuję namiary na elektryka, żeby nie zostac z ręką w nocniku potem, bo wszyscy bedą mieli napięte terminy... przyznam, że liczę na pomoc.. sebo, czy Ty czasem nie zajmujesz się tym też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 01.08.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 .sąsiadka mówi, że już koniec lata...to jakoś krótko w tym roku Rzeczywiście dziwne to lato. Od kilku tygodni zauważamy zmiany kolorystyki liści. Początkowo myślelismy, że to jakieś choróbsko. Teraz widać, że to już jesienne. W radio słyszałem o gęsiach przygotowujących sie do odlotu (Nie mylić z ... ) Ech ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts