Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...Myślałam, ze będzie płacz i tęsknota za mamą a tu nic...

:D

Farida

mysle, ze 150 l bedzie optymalna /najbardziej powszechna/..........

Czy te 150 to pojemnosc calkowita tej beczki czy tz. robocza?? ...

to objetość robocza - po lej

całkowita jest większa

kiedys stawki za wypożyczenie betoniarki były takie ze tyle ile zarabiał na dniówkę murarz - kosztował dzień pracy betoniarki

ale z chwila kiedy kupno betoniarki nie stanowi problemu - stawki prawdopodobnie sie zdewaluowały

niemniej wypożyczanie jest ryzykowne z powodu częstego grzebania w wyłacznikach czy wtykach przez przypadkowych "elektryków" / na budowach zdarzają sie rózne wtyki /16 A, 32 A, płaskie okrągłe, 4 palcowe, pieciopalcowe/ i czesto robi sie tam zamiany

do betonowania dużych gabarytów /stropy fyndamenty/ polecałbym 250l

do zaprawy wystarcza 150 l

witaj greyw zaczynasz przygode z budowaniem ?

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słoneczko!

Dzięki za przepis, ale chyba nie przeczyatłaś ze zrozumieniem: :wink: :p nie chce mi się tego zbierać!! Nie mam czasu! No chyba, że se jakoś wytresuję choleryny i będą opadały prosto do wiaderka - to wtedy mogę raz dziennie się przejść, podstawić pojemnik... :D

Ale jak Ty jesteś chętna i czasowa - to zapraszam.

Brzoza!!

Stoły fantastyczne!! Jak też taki chcę!! Do kuchni mi jest stół potrzebny!! Przyjmujesz zamówienia?? Pliisss... dla rodziny patologicznej :p nie zrobisz?? I jakieś siedzonka do tego od razu... 8)

Wiola!

Wylzuj! I ciesz się, że nie płacze. Moja najstarsza ryczała w przedszkolu póltora roku, średnia poszła bez mrugnięcia okiem - mimo, że nie miała jeszcze wtedy 3 latek, a bliźniaczki to w ogóle fajnie miały: nie dość, że przedszkole i panie znały w zasadzie od urodzenia, to jeszcze we dwie w grupie - wiadomo - raźniej.

U nas wczoraj tylko lekki stresik był, bo najstarsza zakończyła nauczanie początkowe i poszła do 4 klasy, a jedna z mam narobiła paniki, że ta pani to ostra strasznie jest i dzieci się jej boją... Młoda wyszła zadowolona i mam nadzieję, że za jakiś czas nie przyznam racji panikującej mamie.

Pozdrawiam wszystkich z rana - zimno i mokro, brrrrr... czyżby to już jesień?? Czas kominek odpalać :o Macie jakieś wieści pogodowe?

W sobote - I miejsce na zawodach wędkarskich - Amur 6.38 kg - 79 cm :)

No żesz w twarz! Sebastian! Moje gratulacje!!

A tak btw - rybka z powrotem do wody czy ją ktoś spożył??

Kruszeje w mojej zamrażarce - równo 4 kg czyściutkiego i delikatnego mięska :) A co do połowu - 15 min nerwówki - bo był na delikatnym zestawie - a co do roboty - to zeszło 4 godziny z oprawieniem gada :-?

Sebo8877

Te Baru Ja to sie ciesze ze pada- woda bedzie :)

Do końca tygodnia ma tak byc - uff-

Ja też cieszę się z tego deszczyku :) Pada sobie na mój świeżutki strop. :)

W sobote - I miejsce na zawodach wędkarskich - Amur 6.38 kg - 79 cm :)

POGRATULOWAĆ!!!

A zdradzisz nam co to za zawody? Kiedyś miałem przyjemność obsługiwać Memoriał Brydaka na Wisłoku.

Witam w ten cudny ranek!! :D

Gratuluje Wedkarzą!(podobno obrazaja sie kiedy nazywa sie ich rybakami-co mnie sie czesto zdaza).

A mozecie i mi pogratulowac?? (plis,plis.plis)Maz kupil mi sliczne ,czerwone cacko-zeby mi nie bylo smutno-cichutko pracuje,niewiele "pali".podobno kobietki sa szczesliwe kiedy dostaja prezenty!

brzoza,podobno w naszych okolicach za wypozyczenie betoniarki placi sie okolo 50 zl za dniowke.Slyszalam o kwotach i 100 zlotych :o .

Farida!

No ja oczywiście też!!

I też chcę!! Ale nie małe, bo się do małego nie zmieścimy!! A kolor to już obojętny (ale lepszy byłby jasny bo ciemny to masakra :wink: brudny wiecznie i nagrzewa się w lecie okrutnie). :p :lol:

Ehhh... dać babie palec, a ona od razu rękę...

Pędzel - a były to zawody - elimnacje do oglnopolskich

Puchar Prezesa Skanska :)

Nasze firmowe :)

5-7 Pażdziernika jade na kanał Szymoński - ciulate łowisko jak trza.... (wąskie, betonowe i owocujące w samą drobnice) nie omieszkam Was poinformowąc że zająłem... ostatnie miejsce :)

Sebo8877

Farida!

No ja oczywiście też!!

I też chcę!! Ale nie małe, bo się do małego nie zmieścimy!!.........

Baru,ale my nie wchodzimy do betoniarki,zwlaszcza w wiecej osob :o :o :o :o ,tylko mieszamy beton .Czy ktos jeszcze wchodzi??(moze o czyms nie wiem :roll: ).A dla zainteresowanych-bo juz zaczyna sie dyskusja o kolorac-to byly jeszcze niebieskie.

Farida!

No ja oczywiście też!!

I też chcę!! Ale nie małe, bo się do małego nie zmieścimy!!.........

Baru,ale my nie wchodzimy do betoniarki,zwlaszcza w wiecej osob :o :o :o :o ,tylko mieszamy beton .Czy ktos jeszcze wchodzi??(moze o czyms nie wiem :roll: ).A dla zainteresowanych-bo juz zaczyna sie dyskusja o kolorac-to byly jeszcze niebieskie.

:D :D :D :D

Baru chyba o samochodzie myślała - i nie ona jedna (ja zresztą też)

A TUTAJ PRZECIEŻ SPEŁNIŁO SIĘ MARZENIE O WŁASNEJ BETONIARCE !!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Brzoza!!

Stoły fantastyczne!! Jak też taki chcę!! Do kuchni mi jest stół potrzebny!! Przyjmujesz zamówienia?? Pliisss... dla rodziny patologicznej :p nie zrobisz?? I jakieś siedzonka do tego od razu... 8) ...

Baru - dziękuje :D

właśnie kończymy II partie wyróbów - ale pleców juz nie czuje :)

(robimy równiez siedzonka)

a serio stolarz robi wyłacznie z powierzonego materiału a jesli wpadają mu "szybkie tematy" typu na wczoraj podbitka dachowa ...to czasem czeka sie w kolejce dość dlugo ...

Sebo gratuluje połowu - niezłej sztuce dałeś rade

...brzoza,podobno w naszych okolicach za wypozyczenie betoniarki placi sie okolo 50 zl za dniowke.Slyszalam o kwotach i 100 zlotych :o .

Farida nie sądziłem, ze te "bajońskie" kwoty funkcjonuja do dziś ...

dletego ze sporo prac przejęły agregaty tynkarskie i do jastrychu - które nie tylko mieszaja lecz i podaja zaprawe

a wpogodzie szykuje nam sie ulewny tydzień ... byle nie wylewny ... :-?

... a wpogodzie szykuje nam sie ulewny tydzień ... byle nie wylewny ... :-?

Nie mówcie o pogodzie. Przywieźli mi dzisiaj drzewo na więźbę. Mokre wszystko jak cholera. Trochę się boję bo na razie zrzuciłem je z samochodu na palety ale nie zdążyłem powsadzać przekładek (i tak spędziłem dwie godziny w deszczu). Doradźcie czy przekładać je szybko czy poczekać aż trochę przestanie padać - ponoć do piątku nie ma co na to liczyć? Straszą, że będzie gnić :roll: Tyle kasy :o