sebo8877 16.10.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 brzoza,tam mysla chyba,ze zniknoles z forum ... no cóż ... widac trzeba pisac 10 - 20 postów dziennie, zeby byc zauwazonym ... a jak ktoś pisze 1- 2 dziennie - to tak jakby nie pisał ... Sebo - ja nie jestem zwolennikiem kołkowania ja zrobiłbym próbkę - przyklej jakiś odpad na scianie i spróbuj go oderwac po paru dniach jesli klej mocny ... bez kołkowania jesli słaby ... Własnie ze chodzi o to iż klej trzyma się jak fix sciany - styro odrywa sie kawałkami (nie da sie oderwac cąłej płyty w jednym kawałku) - cały klej zostaje na ścianie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.10.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 wojtek l nie łam się......jest nas więcej I jeszcze więcej. U mnie dach kończy "się" robić i kończę sezon budowlany na ten rok. Pozdrawiam wszystkich grupowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ... U mnie dach kończy "się" robić i kończę sezon budowlany na ten rok. Pozdrawiam wszystkich grupowiczów! zdaje się, ze sezon budowlany wykorzystałes optymalnie - pogoda w najbliższych ma sie zmienic ... na gorsza ... jesienno zimowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 17.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ... U mnie dach kończy "się" robić i kończę sezon budowlany na ten rok. Pozdrawiam wszystkich grupowiczów! zdaje się, ze sezon budowlany wykorzystałes optymalnie - pogoda w najbliższych ma sie zmienic ... na gorsza ... jesienno zimowa Też mi się tak wydaje. Mam znajomego który za tydzień chce zacząć fundamenty ale wg mnie to nie jest dobry pomysł. Z tego co słychać dookoła to zima ma być szybko i temperatury zdecydowanie niższe niż w ubiegłorocznej. Oby się to nie sprawdziło bo jak nie będzie BARDZO dużego mrozu to zawsze można przy chałupie coś "gmernąć:. Ale dzisiaj jest pięknie, aż lepiej sie pracuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 17.10.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ... baha - to Ty pistolet jestes- gratuluje zamieszkania, zazdroszcze Ci ze wprowadizłas się na gotowe... Sebo8877 Dzieki wszystkim .. oby oby sie dobrze mieszkało... niby szybko a mnie sie wydaje ze nic inego przez ten rok nie robiliśmy tylko to budowanie budowanie.... Narazie jeszcze dużo rzeczy do załatwienia: umowa na śmieci, jakieś rolety, ogrodzenie i takie tam... pozdrówka B@ha http://bd.lilypie.com/U0C7p2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 17.10.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich razem i każdego z osobna jak ja zazdroszczę (niektórym ), że już mieszkacie... Wszystkiego NAJ w nowym domku A ja poszukuje teraz ekipy, która robi schody drewniane. Macie jakies namiary na stolarzy? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ... A ja poszukuje teraz ekipy, która robi schody drewniane. Macie jakies namiary na stolarzy? Z góry dziękuję tak sie dziwnie składa, ze aktualnie "stolarzuję" czyli cos jak terminator / ale nie Arnold Schwarzeneger/ u mistrza stolarskiego zaczelismy juz IV partie mebli / a myśłałem, ze na III sie skończy - o naiwny ... / Butterfly - stolarz własnie zaczął - równolege - robote schodów dla kogos innego dla uściślenia jednak zapytam - czy będą to schody samonośne i trzeba je "zaprojektowac ? czy jest juz konstrukcja i trzeba je tylko obudować drewnem i drugie pytanie - czy masz materiał i ewentualnie jaki gatunek drewna Cie interesuje ? zaznaczam, ze odległość tez ma znaczenie - a nie jest to zbyt blisko Ciebie ... a mnie jest szkoda lata ... http://bi.gazeta.pl/im/6/4398/z4398556X.jpg nie ma jak posłom tu np. poseł Sandra Lewandowska smaruje plecki posłowi Januszowi Maksymiukowi, słońce, plaża, bara - bara ... poseł notabene zapałał dziwna miłościa do Podkarpacia i startuje z Krosna do wyborów ... tak jak i inne dziwne postacie które nagle zapałały "matczyną" miłościa do Podkarpacia - jak Pani Grażyna Gęsicka - która obiecuje "złote góry" byle tylko Ją wybrać ... Zygmunt Wrzodak to kolejny "spadochroniarz" który uważa, ze tylko tutejsi mogą Go wybrac ... jesli babcie napuszczone z ambony pójdą do wyborów - to ma szanse ... dlatego akcja schowaj dowód babci - moze spowodowac ze Podkarpaciem zaczną zarządzac Podkarpadczycy - a nie różnej maści "spadochroniarze" którzy o Podkarpaciu przypominaja sobie jak zbliżają się wybory ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 17.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 brzoza, jak mi miło, że ktoś mi tak błyskawicznie odpisał. W projekcie mamy schody zabiegowe o konstrukcji policzkowej, drewniane. i chyba nic w tym nie da sie zmienic bo mamy bardzo małą klatke schodową. http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m3f017b7aebbac Tak to mniej więcej wygląda. Klatka ma wymiary 2m szerokośc na 227długość, wysokośc 256.jest tu jeszcze okno na wysokości 100cmDla zobrazowania wklejam zdjęcie:http://images33.fotosik.pl/2/1dc00b61eadd7f1cm.jpgCzy trzeba je zaprojektować?Raczej chciałabym zobaczyć jak mogą wygladać moje przeszłe schody.materiału własnego nie mamy. A najlepiej jakby to był dąb ale nie mówimy nie na inne drewno. Dziękuję ci jeszcze raz za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 niestety - "mój" stolarz nie posiada zapasów drewna - dlatego temat odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 19.10.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 W każdym bądź razie dzięki.To w takim razie szukam dalej. I dołączam do tych poszukiwań kominkarza. Może ktoś polecić swojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.10.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Kominek robiła nam firma, której siedziba znajduje się za tesco, w okolicach kręgielni - w szeregówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekg11 20.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Szukam dobrego pieca na drewno, węgiel - zastanawiam się nad SAS-em UWT ze sterownikiem i wentylatorem.JAKICH UŻYWACIE KOTŁÓW na PALIWA STAŁE?? jakie macie doświadczenie z takimi piecami - piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 20.10.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 witam i pozdrawiam potrzebuje dobra ekipe do tynkow i wylewek na wiosne (najlepiej z mixokretem)Jak ktos ma jakies namiary - wielkie dzieki PS rzeszow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 21.10.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witaj!Sprawdzoną ekipę od posadzek miksokretem ma p. Marek Szafrański - Jarosław tel.503-065-286, 503-016-582. Na Forum Muratora pisał jako "Eimund" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 21.10.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 wielkie dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 no i Nelli nieźle załatwiła męza ... Jan Maria szykował sie na premiera a tu ... d.upa - przez babe ale jest szansa - podobno CBA ma sprawdzić jeszcze raz listy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.10.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Szukam dobrego pieca na drewno, węgiel - zastanawiam się nad SAS-em UWT ze sterownikiem i wentylatorem. JAKICH UŻYWACIE KOTŁÓW na PALIWA STAŁE?? jakie macie doświadczenie z takimi piecami - piszcie. Polecam Ferrum - model Fex Plus (moze byc nadmuchowy lub wyciągowy) A co do wyborów- jest nieźle - zobaczymy co sie będzie działo teraz..... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 ... zobaczymy co sie będzie działo teraz..... sebo8877 ano, pożywiom - uwidim ... co do kotłow i SASa znam rodzeństwo które na sąsiednich działkach wybudowało domy wg tego samego projektu każde z nich kupiło inny kocioł (jedno SAS, drugie Ogniwo) kupują te same ilości drewna u tego samego dostawcy zużycie opału jest podobne z lekka preferencją dla Ogniwa lecz nie mam danych jaką temperaure preferują w swoich domach /byc moze jedo z nich jest bardziej ciepłolubne od drugiego i stąd ta róznica / kotłownia osoby która kupiła SASa jest przesiaknieta dymem ... znac slady eksploatacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 22.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Czy naprawde nikt nie jest zadowolony ze swoich schodów i kominka i nie może mi polecić wykonawcy? Wolę mieć kilka namiarów i przebierać w ofertach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wolę mieć kilka namiarów i przebierać w ofertach... chyba każdy tak by chciał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts