pedzelito 29.11.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dlaczego Komin Z klinkieru - znów będzie płacz!!!!!! Sebo8877 Sebo, mam nadzieje że nie jest to regułą, myślę że zdarzają sie wyjątki. Przewertowałem "milion" postów na ten temat, zbudowałem i ... dalej żyję w niepewności. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.11.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam po kilku dniach. Nie mogę sie oprzeć... Jesli znacie jakichs dobrych dekarzy obecnie bez zlecenia to bardzo prosze o wiadomosc na priv. to są gdzieś tacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dlaczego Komin Z klinkieru - znów będzie płacz!!!!!! Sebo8877 Sebo, mam nadzieje że nie jest to regułą, myślę że zdarzają sie wyjątki. Przewertowałem "milion" postów na ten temat, zbudowałem i ... dalej żyję w niepewności. Pozdrawiam, Pedzelito Jeżeli twoim głownym paliwem będize drewno sory - prędzej czy później będzie płacz...... Nie życze Ci tego z całego mojego serca - ale wiem co sie stanie po czasie..... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 29.11.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dlaczego Komin Z klinkieru - znów będzie płacz!!!!!! Sebo8877 Sebo, mam nadzieje że nie jest to regułą, myślę że zdarzają sie wyjątki. Przewertowałem "milion" postów na ten temat, zbudowałem i ... dalej żyję w niepewności. Pozdrawiam, Pedzelito Jeżeli twoim głownym paliwem będize drewno sory - prędzej czy później będzie płacz...... Nie życze Ci tego z całego mojego serca - ale wiem co sie stanie po czasie..... Sebo8877 Na szczęście będzie gaz, drewno (kominek) tylko okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Dlaczego Komin Z klinkieru - znów będzie płacz!!!!!! Sebo8877 Sebo, mam nadzieje że nie jest to regułą, myślę że zdarzają sie wyjątki. Przewertowałem "milion" postów na ten temat, zbudowałem i ... dalej żyję w niepewności. Pozdrawiam, Pedzelito Jeżeli twoim głownym paliwem będize drewno sory - prędzej czy później będzie płacz...... Nie życze Ci tego z całego mojego serca - ale wiem co sie stanie po czasie..... Sebo8877 Na szczęście będzie gaz, drewno (kominek) tylko okazjonalnie. A gaz masz kondensat (włożyłes rurę???) - do gazu bez rury raczej nie pociągniesz tak więc zastanawiam sie po co były koszty( trzebabyło postawić ze zwykłej a nad dachem poprowadziz z klinkieru (POWTARZAM TAka sytuacja może moeć miejsce w sytuacji kiedy mamy GAZ i włożoną RURĘ !!!) Sebo8877 - jeżlei okazyjnie to zasada no. 1 - suche drewno zasadan no2 - jeżeli mokre ostro w gary (czyli spalać z nadmiarem tlenu) bez redukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 29.11.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 A skoro o kominach to zagadka do rozwiazania.(na szczescie nie u mnie) .Jest w piwnicy kotlownia z piecem "zebiec"(nawiase mowiac,zaczelo cos w nim cieknac choc ma dopiero 5 lat),nad kotlownia jest lazienka.Miedzy lazienka a kuchnia przez sciane sa ciagi kominowe i wentylacyjnwe.Kratka wentylacyjna w lazience jest zatkana a i piec gazowy tam zainstalowany nie dziala.podlaczony jest jednak do ktorejs wentylacji.I teraz: czasem w lazience jest wyraznie wyczowalny dym.Nic nie widac,nie slychac a czuc.W kuchni nie czuc nic.Macie Znawcy Tematu jakies teorie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 29.11.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 A gaz masz kondensat (włożyłes rurę???) - do gazu bez rury raczej nie pociągniesz tak więc zastanawiam sie po co były koszty( trzebabyło postawić ze zwykłej a nad dachem poprowadziz z klinkieru (POWTARZAM TAka sytuacja może moeć miejsce w sytuacji kiedy mamy GAZ i włożoną RURĘ !!!) Sebo8877 - jeżlei okazyjnie to zasada no. 1 - suche drewno zasadan no2 - jeżeli mokre ostro w gary (czyli spalać z nadmiarem tlenu) bez redukcji Zrobione są tak: http://images6.fotosik.pl/58/df72f7cd70aab244m.jpg http://images6.fotosik.pl/58/d850893d112575f0m.jpg Pierwszy (do gazu i went. grawitacyjnej) z wkładem z kwasówki, drugi (do kominka i went. mechanicznej) bez wkładu - wyfugowany zaprawą od środka. Klinkier oczywiście wszędzie pełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Pędzel - dla gazu OK - dla czasowego przepalnia w kominku tez ok - tylko tak jak powiedzialem po garach - dlaczego - kondensat (natrafi na nieocieplony fragment komina z klinkieru(tam będzie bardzo zimno i bardzo ślisko!!!) wykropli sie w tym miejscu i.... nie zostanie podciągnięty przez cegły klinkierowe - tylko spłynie po nich i natrafi na cegłę pełną - tam zacznie się wchłaniać (jak będzi emocno po garach to po czasie zacznei odparowywać) do czasu kiedy będzie go za dużo - w tym iejscu powstaną piekne wykwity!! Sytuacja taka będzie miala miejsce wtedy kiedy będziesz smolił kominek!!! Farida - podejrzewam że allbo pękł komin na styku z wentylacją łazienki!!! albo dziegieć przesączył się do wentylacji łazienkowej i przy niżyu masz smak dymu w łazience Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 29.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Pędzel - dla gazu OK - dla czasowego przepalnia w kominku tez ok - tylko tak jak powiedzialem po garach - dlaczego - kondensat (natrafi na nieocieplony fragment komina z klinkieru(tam będzie bardzo zimno i bardzo ślisko!!!) wykropli sie w tym miejscu i.... nie zostanie podciągnięty przez cegły klinkierowe - tylko spłynie po nich i natrafi na cegłę pełną - tam zacznie się wchłaniać (jak będzi emocno po garach to po czasie zacznei odparowywać) do czasu kiedy będzie go za dużo - w tym iejscu powstaną piekne wykwity!! Sytuacja taka będzie miala miejsce wtedy kiedy będziesz smolił kominek!!!Sebo8877 Nareszcie ktoś obrazowo opisał to cholerne zjawisko. Super Sebo, fachura jesteś!!! Czyli suche drewienko i powinno być dobrze. Jeszcze raz dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 a mi sie nic nie chce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 29.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 a mi sie nic nie chce ... o! nie jestem odosobniona..... mam dziś lenia giganta byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 właśnie ! byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 29.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 właśnie ! byle do wiosny To będzie jeszcze zima ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 30.11.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Zaczynam pracę - ciemno, kończę pracę - ciemno. Nie wpływa to pozytywnie na moje samopoczucie. A jak jeszcze pomyślę sobie że jutro znowu do pracy to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.11.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Zaczynam pracę - ciemno, kończę pracę - ciemno. Nie wpływa to pozytywnie na moje samopoczucie. A jak jeszcze pomyślę sobie że jutro znowu do pracy to... A pomyśl sobie że jeszcze i w sobote i w niedzielę - musze iść Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Zaczynam pracę - ciemno, kończę pracę - ciemno. niektórzy wola po ciemku ... liska dzis nad ranem obserwowałem /jeszcze ciemno było jak wszedł w zasięg lampy uruchamianej na czujke ruchu/ tłusciutki był, pieron ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 30.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 liska dzis nad ranem obserwowałem ...tłusciutki był, pieron ...Liska spotkaliśmy dzisiaj na spacerze. Czaił się na stado dzikich kaczek nad rzeką.Tez był tłuściutki Dobrze, ze szczeniaka (szczeniaczkę ) mieliśmy na smyczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 czyli Brzechwa miał racje ... Znano różne w świecie lisy: Był więc lis Ancymon Łysy; Pospolity lisek rudy, Pełen sprytu i obłudy; Lis niebieski - wielka sknera; Zezowaty lis - przechera; Czarny lisek ogoniasty; Lis Patrycy Jedenasty; Srebrny lis niezwykle szczwany; Lis Mikita spod Oszmiany; Lis Telesfor farbowany, Niebezpieczny i zawzięty; Lis Wincenty, lis Walenty, Lecz nie było w świecie lisa Ponad lisa Witalisa ... ja tez mam teraz młodego psa wyobraźcie sobie - on wogóle nie je słodyczy ... a moze to i lepiej bo poprzednik obżerał sie nimi nieprzyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.11.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 ja tez mam teraz młodego psa wyobraźcie sobie - on wogóle nie je słodyczy ... a moze to i lepiej bo poprzednik obżerał sie nimi nieprzyzwoicie Mój kuszajet wsio - co mu pan zapoda - nawet cytryny plasterek - pieklił sie wczoraj nieludzko zeby mu dac - to mu dałem... Podchodzł na 3 razy za 3-cim podjąłe decyzje raz kozie śmierć - capnął kłapnął i łyk Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 30.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 moja psinka bardzo lubi cytryny, oblizuje się i czeka na jeszcze. a ponoć to miało ją oduczyć żebrania przy stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts