Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

mam takie szybkie pytanie do Was, gdzie w rzeszowie mozna kupic tanio okna dachowe z fakro lub veluxa, i czy oprocz tych 2 firm sa jeszcze jacys godni polecenia producenci ?? a i jeszcze jedno co wchodzi w skład kpl okna dachowego ?? zebym kupil odrazu wszystko a nie pozniej cos jeszcze dokupywal.DAFIT

Ja tam gdzie brałem blachodachówkę dostałem dobrą cene, podobnie na membranę. BJS.

Do wyboru masz jeszcze Roto. Do okien musisz dokupić jeszcze kołnierze. Poinformują Cię co Ci jest potrzebne.

Byłem rownież w BOZie, ale ich obsługa i ceny mnie powaliły.

Nie wiem moze mam słaby urok osobisty :lol:

My kupowaliśmy w Leroy, od ceny podanej dostałam jeszcze rabat jakiś tam.. Mamy Veluxa chyba

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Was używa wody ze studni ? Chodzi mi o to, za pomocą czego "ciągnąć" wodę ze studni kopanej ?

Czy stosować albo hydrofor, albo pompę głębinową ? Gościu od instalacji wod-kan, który wyprowadzał mi rury w fundamentach twierdzi, że muszę zastosować w studni pompę i hydrofor w domu..... Chyba coś mu się pomyliło......Na mój rozum to dublowanie urządzeń.....

Mylę się, czy nie ?

pomocy ! potrzebny namiar na jakiegoś dobrego i niedrogiego o ile to możliwe architekta w Rzeszowie.... jest ich wielu ale poszukuje jakiegoś sprawdzonego... z góry dzięki za info
Truteen

poszło na priw

Ale czy jest konieczność posiadania i pompy i hydroforu ?

oczywiście, ze nie

Witam

Widzę, że większość z Was kryje dach blachodachówką, nie przemawia do Was "Długowieczność" dachówki?? :D

Pewno sie wiekszośc ze mna nie zgodzi, ale w moim domu rodzinnym mam ponad 100 letnia czerwona wypalaną dachówkę. Nie ma praktycznie nalotu. Natomiast nie wierzę w to, że te nowe tyle wytrzymają. Poza tym, dlaczego po kilku latach pojawia się na nich zielony nalot ? (widziałem juz kilka dachów, które nie były zacienione drzewami, a były juz zazielenione.) Dawniej dachówka niebyła "angobowane" (czy jakos tak) i nalotu nie było :-?

Wiolasz masz racje na huragan nie ma siły i tu faktycznie nie ma znaczenia czy na dachu jest blachodachówka czy dachówka. Ale trwałość dachówek szacuje się na ponad 100 lat, a producent udziela na nią od 20 do 50 lat gwarancji :o, podczas gdy na blachodachówkę ok 10 do 12 lat.

Listek faktycznie dachówki porastają mchem ale tylko te nie pokryte żadną warstwą wykończeniową :D

Listek wiesz, że kiedyś to wszystko było " nie do zdarcia" :) nie to co teraz ...

powiedz mi, Ty naprawdę wierzysz, że jak będziesz musiał wymienić część swojej dachówki to producent zrobi to w ramach gwarancji? Bo ja wątpię..

I wogle co to za rozpiętość od 20 do 50 lat gwarancji?to jest całe 30 lat..

Nie wiem, sceptyczna jestem jeśli chodzi o takie gadanie..

cześć Wszystkim

Szukam blaszaka na narzędzia i dla murarzy, jak ktoś ma na zbyciu to proszę o kontakt

GG 760008

pozdrawiam

W środę ruszyła budowa. W środę koparka narobiła galimatiasu, jutro wkracza geodeta a ekipa w poniedziałek. Oj zacznie się zacznie. Mam nadzieję jeszcze przykryć w tym roku...

oby się udało!!!

Jeśli nie znajdziesz używanego, to poszukaj na allegro użytkownika FPUH-Bomstal.

Mają tanie blaszaki, ja za 3x4 dałem 1350 plnów, z transportem. Bezpłatny transport mają do woj. małopolskiego, śląskiego, podkarpackiego. W pozostałych regionach do każdego garażu doliczają 100zł.

Choć oczywiście jak przyjechali monterzy, to wołali 1400 :D....... Dając fakturę z kwotą 1350........