Gość 17.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ale upał ... Witam Jeszcze niby widzę te hasła sprzed tygodnia. Tak wszystkim było źle jak było ciepło to mamy teraz to co chcieliśmy mieć. ... no własnie, chciałem troche chłodu /bo na tynki była za wysoka temperatura/ ale bez jaj ... ... namiary na ekipy ze Strzyzowa mam od hunk1. Ale jak popatrzylem na mape ile mieliby do mnie dojezdzac to Strzyzow odpada. znów zapytam - przeciez Strzyzów masz o wiele bliżej od Brzozowa /szczególnie skrót przez Zawadke/ a rozważasz ekipy z Brzozowa ... a dwa to płacisz przecież za dzieło a nie za dojazd ekip ... chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigou 17.09.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 znów zapytam - przeciez Strzyzów masz o wiele bliżej od Brzozowa /szczególnie skrót przez Zawadke/ a rozważasz ekipy z Brzozowa ... a dwa to płacisz przecież za dzieło a nie za dojazd ekip ...chyba ... poprawka, mialo byc Brzozow. Ogolnie szukam dobrej ekipy w miare bilsko Sedziszowa. Tych dalszych musze sobie odpuscic, bo mi jeden majster juz zaczal wyjezdzac z egzotycznymi żądaniami (dniowka od godz 8, doplata za dojazd, noclegi itp), a mialby 40km dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sorry, ze Cie męcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 17.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 witam Grupę! w tę wredną pogodę! zbigou! do mnie ekipa miała 65km w jedną stronę i jakoś jeździli, od której do której pracowali to mnie nie obchodziło - ich brocha ile im dniówka wyjdzie- ja płaciłem za zadanie...dekarze mieli znacznie bliżej bo tylko 59km... ale jak widać rynek rzeszowski "coś" w sobie ma... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam podzielę się tym co przeczytałam z samego rańca Co robisz w urzędzie kierowniku bez pracowników Małgorzata Bujara2008-09-17, ostatnia aktualizacja 2008-09-17 19:06 Wśród pracowników urzędu marszałkowskiego są kierownicy oddziałów, w których poza nimi nie pracuje nikt. Kim więc kierują? - Kieruję myślami - tłumaczy nam jeden z nich. Podkarpacki Urząd Marszałkowski puchnie jak na drożdżach. Pracuje tu już blisko 600 osób. Marszałek Zygmunt Cholewiński (PiS) wielokrotnie tłumaczył, że trzeba ciągle zatrudniać nowych ludzi do rozdziału środków unijnych. - Przy okazji zatrudniania nowych pracowników urząd rozrasta się także o nowe komórki. Doszło do tego, że są nawet takie oddziały, w których jest kierownik, ale nie ma podległych ludzi - zasygnalizował nam Czytelnik. Poszliśmy tym tropem. Udało nam się znaleźć trzy takie komórki, w których są kierownicy, ale oprócz nich nikt tam nie pracuje. Jacek Kiczek jest kierownikiem oddziału rozwoju linii kolejowych. Oprócz niego w oddziale nie ma nikogo. Według Kiczka, który jest także radnym Rzeszowa z PiS-u, więcej osób nie trzeba do tego oddziału. On zajmuje się pilnowaniem opracowywania dokumentacji na modernizację linii kolejowej Rzeszów - Warszawa. Za tę dokumentację samorząd wojewódzki płaci 2,5 mln zł i ktoś musi to nadzorować. Poza tym według niego fachowców, których można by zatrudnić, nie ma w województwie. Wszyscy pracują na kolei. Kiczek zaś ma wykształcenie politechniczne o kierunku budowa i utrzymanie linii kolejowych. - Kim Pan właściwie kieruje jako kierownik? - pytam Kiczka. - Kieruję myślami, żeby dokumentacja dotycząca linii kolejowej była jak najlepsza - odpowiada krótko. Jest też w urzędzie biuro koordynacji współpracy z samorządami i organizacjami. Kierownik to Wojciech Jurasz. - Czy w biurze jest ktoś oprócz Pana? - pytam. - Niech pani porozmawia z naszym rzecznikiem prasowym. Tak będzie najlepiej - powtarza w kółko kierownik Jurasz, gdy namawiam go na rozmowę. Tymczasem w urzędzie funkcjonuje też pełnomocnik zarządu ds. współpracy z organizacjami pozarządowymi. To Anna Pakuła-Sacharczuk, która w poprzedniej kadencji była posłanką PiS-u. W ostatnich wyborach nie poszczęściło się jej. Szybko jednak znalazła posadę u marszałka. - Dbam głównie o interesy organizacji pozarządowych, przedstawiam ich potrzeby zarządowi. Tych organizacji w regionie jest ok. 10 tysięcy - tłumaczy Pakuła-Sacharczuk. Czy przypadkiem nie zajmuje się tym samym, co kierownik biura współpracy z samorządami i organizacjami? Pakuła-Sacharczuk zapewnia: - Na pewno nie robimy tego samego, ale o szczegóły proszę pytać w tamtym biurze - podpowiada. - Kierownik biura ma bardzo dużo pracy. Zajmuje się m.in. całą współpracą z samorządami lokalnymi, umawianiem spotkań, wizyt. To naprawdę ogromna praca - tłumaczy rzeczniczka urzędu marszałkowskiego Aleksandra Gorzelak-Nieduży. Po południu precyzuje: - Do tego biura jest przypisana pani Pakuła-Sacharczuk, tylko pracuje w innym budynku - słyszymy. Ten budynek mieści się przy ul. Rejtana, a biuro jest przy ul. Towarnickiego. Sam jeden w swojej komórce jest też Zbigniew Piróg, kierownik kancelarii tajnej urzędu. - Bo tak musi być. Tak nakazuje ustawa o ochronie informacji niejawnych. A co pani chce ode mnie... wyciągnąć? - pyta podejrzliwie kierownik Piróg. Jak podaje rzeczniczka marszałka, ustawa precyzuje, że w urzędzie musi być kancelaria tajna, którą kieruje kierownik. Ale w kancelarii mogą być oczywiście także inni pracownicy. - Jeśli będzie taka potrzeba, to zostaną zatrudnieni pracownicy do kancelarii, ale na razie pan kierownik dobrze sobie radzi sam - tłumaczy nam rzeczniczka. Wyjaśnia, że struktura urzędu jest cały czas tworzona i ulepszana i to, co się dzieje, jest odpowiedzią na nowe potrzeby i obowiązki. I że jeśli pojawia się potrzeba stworzenia nowej komórki, najpierw jest powoływany kierownik, który z czasem dobiera sobie zespół. Były marszałek podkarpacki, dziś poseł PSL-u Leszek Deptuła, wieszczy, że jeśli do urzędu będą nadal przyjmowani ludzie w takim tempie, to nowa siedziba, która miała rozwiązać problemy lokalowe, będzie za ciasna. - Ja go przygotowałem na 600 osób. Radzę marszałkowi: idźmy w jakość, a nie w ilość. Nowi ludzie są potrzebni do pracy przy środkach unijnych, ale w innych departamentach można zracjonalizować zatrudnienie. Tymczasem w urzędzie stosowane jest przechowalnictwo. Upychani są ludzie, którym np. nie powiodło się w wyborach - komentuje poseł Deptuła. Źródło: Gazeta Wyborcza Rzeszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 18.09.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Krew człowieka zalewa Baryłka ropy potaniała a na stacja paliwo podrozało o ok 10gr, co to k...a ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 wiolasz niestety daliśmy sie omamic Korwin Mikke juz dawno przepowiedział ze urzednicy to plaga ... te szarańcze nalezy wtępic jak wsciekłe psy ... Polacy wybrali PO i PiS a olali Unie Polityki Realnej mamy więc urzędasów ze swoimi rzecznikami prasowymi, z biurami, komputerami, dostępem do internetu i spora pensja którzy udają ze coś robia a tak naprawde pierdzą w stołki ! kwitnie nepotyzm, przyjmuje sie do pracy, zięciów, synowe, albo sie umawiają ja ci przyjme szwagra do biura a ty mi przyjmij działacza- kolege lub ciotuchne i romnazają sie jak te slimaki bezskorupowe ... Deptuła roni krokodyle łzy bo najchętniej zatrudniłby PSL owców /ale on juz miał swoje 5 min u w tym urzędzie/ teraz do koryta drwali PiSowcy - i teraz jest ich 5 minut więc chapią stanowiska jak te swinie - bez krępacji a jak sie ich będzie stawiac pod scianą - zaraz zakrzyczą "łapaj złodzieja" i pokazą jak to PO zatrudnia swoich w innym urzędzie takie polskie piekło gdzie do władzy dorwały dwie duże partie które wiedza lepiej co obywatelom jest potrzebne ... po kij im referendum czy wysłac wojska do Iraku, po kij im wiedziec czy zgadzamy sie na tarcze, po kij czy chcemy euro, albo czy chcemy zasad wzajemności czyli wiz dla amerykanów ... oni wiedza za nas ... p.s. cztery "wielkie " reformy Buzka - to smiech na sali wciskano nam kit, ze jak powstaną powiaty to urzędników w województwie ubędzie /przejdą do gmin i powiatów/ okazuje sie, że ubezpieczenia /ZUS, KRUS/ służba zdrowia, szkolnictwo i administracja sa bardziej "chore" po WIELKICH REFORMACH niz przed Buzek z ekipą zaszastał naszymi pieniędzmi, zrobilł "reformy" a my płacimy za trutni "reformatorów" i na trutni "urzędników" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 18.09.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam! Rozpoczynam budowę na wiosnę 2009r, poszukuję ekipy do stanu surowego w okolicach Rzeszowa (dokładnie Niechobrz). Proszę o odpowiedż i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 18.09.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dogs pół Racławówki i pewnie tez Niechobrza wybudował Czesław Gora z Rożanki. Budował tez u mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Brzoza, ja to wszystko wiem, ale zastanawia mnie jak ci ludzie mogą codziennie patrzeć sobie w oczy wiedząc co robią? tak jak ta baba która przez telefon poinformowała mnie że szambo jest a zgłoszenie a nie na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 18.09.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 zbigou i dogs - wysłałem Wam na PW swoje zdanie o Czesławie Górze i opis jak to było u mnie z jego pracą. Nie chciałem upubliczniać swojej na jego temat opinii, nie jestem z kilku rzeczy zadowolony. Po pierwsze nie ma go tutaj, więc nie ma szans się bronić. Po drugie każda sprawa ma dwie strony. gdybym miał drugi raz zaczynać budowanie, mocno bym się w każdym razie zastanowił nad kilkoma rzeczami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ... zastanawia mnie jak ci ludzie mogą codziennie patrzeć sobie w oczy wiedząc co robią? ... Wiola straciłem wiele lat czekając na pozwolenie na budowe urzędniczka "zgubiła" /zapodziała/ moje podanie kiedy zatwierdzano MPZT a kiedy przedstawiłem własna potwierdzona kopie podania było juz po ptokach poźniej próbowano mnie skołowac twierdzeniem ze moja działka znajduje sie w strefie ochronnej /i znów kilka lat w plecy / zanim wtłumaczyłem zakutym urzędniczym łbom, ze tylko częsć mojej działki lezy w tej strefie ... a reszta jest poza i na tej częsci mozna budowac ta urzedniczka mimo kolejnych "wyczynów" w stosunku do innych petentów pracuje do dzis i czuje sie jak swieta krowa - wie ze jej włos z głowy nie spadnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 18.09.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ludziska, nikt nie ma jakiegoś stolarza, którego można polecic? Nikt nie budował wiat, nie robił ogrodzenia z wykorzystaniem drzewa? Dajcie jakieś namiary i na drzewo do kominka też chętnie z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.09.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 hej, my zamawialiśmy drewno do kominka niepocięte w Wysokiej Głogowskiej nr tel. 609 222 392. Pociete też mają ale ciut drożej, zapytaj. Na Podkarpackiej też mają skład drewna opałowego. Tam gdzie wjeżdża się do WSK od Matuszczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Czy u was też tak wstrętnie jest?? Brrr... nic mi się nie chce... Szalunek pod tarsem siedzi jak siedział bo aura niesprzyjająca, krzaczorki czekają jeszcze na posadzenie. Niech w końcu przestanie lać!!! Może napiszemy petycję?? Pozdrawiam wszystkich podkarpackich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.09.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Czy u was też tak wstrętnie jest?? Brrr... nic mi się nie chce... Nie no u mnie świeci słońce i jest co najmniej 25 stopni ale chyba na pocztówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 19.09.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 no u mnie nie pada juz tydzien... tylko jest taka różnica ze ja teraz jestem w pracy w Norwegii ale slyszalem ze w Polsce pada i pada, a u mnie na dzialce blotko pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 a tu leje równo ...dzień i noc, i kolejny i kolejny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 nie przestaje lac ... to przestaje byc zabawne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dogs 20.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 hunk1 i kruszon11 dzięki! kruszon11 i podzięka za P.W. , czasami to wszystko jest jedną wielką loterią.... Natomiast dzisiaj dostałem namiar na murarza Pana Mądro (nie znam imienia), może ktoś coś wie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts