goga81 25.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A dziękuję za miłe przywitanie, widzę, że na forum tematyka nie tylko budowlana, ale fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 25.11.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam, Poszukuję dobrej, solidnej (i taniej, jak się da ) ekipy do wody/kanalizacji. Jak się uda, to i do centralnego ogrzewania. Buduję w okolicy Przemyśla. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Dzień Dobry Widzę że Waśmiościowie o polityce nadal gorąco dyskutują. Ochłodziło się to i troszkę więcej czasu będę miał na forum. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i gorąco w ten zimny dzionek. plis- w Przemyślu to ci z wodociągami i kanalizą nie pomogę..... Elcia - firma Murias z Tyczyna - tam dostaniesz wszystko to co Ci potrzebne oopss trochę daleko - to w takim razie piaskowania w Pustyni lub Kruszgeo - ale cięzko będzie bo DK nr 4 idzie pełną parą - najtaniej to z kierownikiem odcinka na remontowaej wspomnianej 4-ce to ci sprzeda kantem co nie co A tak na marginesie jakby ktoś potrzebował ekipę np do ocieplenia poddasza to mam takowy namiar Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 witaj Sebo po przerwie ! firma Murias, a dokładniej Zbyszek Murias Sebo masz moze jakiś namiar na kamieniołom z łupkiem ? najlepiej w kierunku lubelskim gość mnie pyta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 26.11.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam również po przerwie. Witam też wszystkich 'nowych' bogus - my zainwestowalismy w silikonowy - po wyliczeniach zostalo nam prawie 5 wiader - czyli ok 40 mkw tynku - wiec wyliczeniom nie ufam. Niestety tynk jest kolorowy wiec nie moge go zwrocic. Tak nawiasem mowiac to jakby ktos reflektowal - silikonowy Caparola Savanne 16 - 4 pelne wiadra. Myslelismy jeszcze nad rozwiazaniem tynk mineralny + farba silikonowa - ale po przeliczeniu wcale niewiele taniej wyszlo (bo doszla robocizna malowania) a jednak tynk gotowy to tynk gotowy. Jedno o czym jestem juz przekonana i nie załuje decyzji to styropian 15 cm. W domu ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym (kolejna rewelacja ) jak sie wchodzi to ciepełko. Nie mamy jeszcze gazu wiec jak wykonczeniowcy przychodza to zapalaja i super. U nas strasznie duzo sie dzieje jeszcce tylko 2 miesiace do wprowadzki a jak sie wchodzi o nadal budowa. Jedyne pocieszenie to prawie skonczona kostka i tarasy, zamkniety temat szpachlowania. Co daliscie na podłogi bo mamy dylemat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.11.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Brzoza toś dał mi zagwozdke - na bank łupek jest dostępny w ZGK Błażowa - ale ma dużą zawartośc frakcji ilastych i musi zosta nakryty czymś .... lepszym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 26.11.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Hunk jaki masz model kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 26.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 witam Grupo! no to subiektywnie się ociepla; hunk1!jeszcze nie daliśmy ale plan jest taki że cały dół podłogówka i płytki ceramiczne, dalej schody tzn trepy drewniane a góra poza łazienką parkiet, chyba że grosiwa by nie stykło to może jakieś panele jako przejściowe rozwiązanie. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.11.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dzięki Sebo, przekażę pzdr ... Co daliscie na podłogi bo mamy dylemat? Pozdrawiam płytki a dziś odwilż - łeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 27.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dzięki za namiary Witam ! Słuchajcie sprawa może nie pilna z racji że się pogoda mi sypnęła, hehe, Ktoś może nie ma na zbyciu ziemi, piachu takiego do nawiezienia działki? Potrzebuje duże ilości i nie wiem gdzie szukać, Ja buduję się w okolicy dębicy więc najlepiej byłoby coś w pobliżu. Może macie jakieś namiary, na jakąś tanią solidną firmę transportową albo pojedynczych gości mających wywrotki, Jest ktoś z tych okolic?? Witaj Podaję namiary na pana z wywrotką z Dębicy- słowny, punktualny, kontaktowy: 602-28-31-09 pan Dykas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 27.11.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jedno o czym jestem juz przekonana i nie załuje decyzji to styropian 15 cm. W domu ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym (kolejna rewelacja ) jak sie wchodzi to ciepełko. Nie mamy jeszcze gazu wiec jak wykonczeniowcy przychodza to zapalaja i super. Też dałem 15, tyle że ściana 3W, a strop docieplony 20cm styro. Wczoraj skończyłem tynki wewn. Mimo że temperatury minusowe (było nawet -5) na zewnątrz, to w środku temperatura utrzymywała się na poziomie 12st - raz na dobę rozpalałem trotami tzw. "trociaka". Czasem w ciągu dnia dogrzewał jeszcze piecyk elektryczny. Myślę więc że docieplenie swoje zrobiło. A propo tynków - jeśli ktoś szuka ekipy, to szczerze moge chłopaków polecić - tynki równitkie, w cenie podstawowej gąbkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 27.11.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam słuchajcie mam wielki problem, ekipa która miała mi w przyszłym tygodniu położyć blache na dach wyrolowała mnie i zostałem bez ekipy, dach w nastepnym tygodniu bedzie juz załacony i przygotowany pod blache, blache takze zamowilem i ma byc na 4 grudnia a ja zostałem bez wykonawcy, jezeli ktos ma namiar na jakas ekipe ktora robi dachy to bardzo prosze o namiar moze znajde kogos kto mi to wykona, chodzi mi tylko o polozenie blachy i montaz okien dachowych. bede wdzieczny za kazdy namiar pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 27.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam słuchajcie mam wielki problem, ekipa która miała mi w przyszłym tygodniu położyć blache na dach wyrolowała mnie i zostałem bez ekipy, dach w nastepnym tygodniu bedzie juz załacony i przygotowany pod blache, blache takze zamowilem i ma byc na 4 grudnia a ja zostałem bez wykonawcy, jezeli ktos ma namiar na jakas ekipe ktora robi dachy to bardzo prosze o namiar moze znajde kogos kto mi to wykona, chodzi mi tylko o polozenie blachy i montaz okien dachowych. bede wdzieczny za kazdy namiar pozdrawiam DAFIT Namiary na moją ekipę, podobno dobrzy, nie wiem tylko czy mają czas: Strzałka Jan 698 65 14 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 27.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Grzesiek LA to ja poproszę namiar na tych tynkarzy .U nas zrobiliśmy już wodę i kanalizacje a po świętach zaczniemy prąd .Z tynkami jednak poczekamy do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 27.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Grzesiek LA to ja poproszę namiar na tych tynkarzy .U nas zrobiliśmy już wodę i kanalizacje a po świętach zaczniemy prąd .Z tynkami jednak poczekamy do wiosny Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 27.11.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 witam Grupę! DAFIT! na priwa poszedł tel. mam nadzieję że będzie mógł. co sadzicie o gresie polerowanym chińskim? po rekonesansie w 2 marketach w rzeszowie okazało się że i ten w promocji i ten po 80 pln/m2 jest z chin. kurde boję się jakiegoś promieniowania, wyziewów i takich tam...skoro potrafią dzieciom podawać skażone mleko? podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2008 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 nie słyszałem o promieniotwórczości gresu chińskiego ale słyszałem,o ciągu dalszym afery gruzińskiej tzn. Pan Prezydent zaczyna wyciagac wnioski w stosunku do BOR owców ...dzis /tzn. wczoraj/ podobno zwrócił sie do szefa BOR - Pana generała Janickiego per "won gnoju" http://www.tvn24.pl/-1,1574991,0,1,prezydent-do-szefa-bor-_-won-gnoju,wiadomosc.htm i chce jechac do Japonii bez ochrony - bo sie na rząd obraził ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.11.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 witam Grupę! DAFIT! na priwa poszedł tel. mam nadzieję że będzie mógł. co sadzicie o gresie polerowanym chińskim? po rekonesansie w 2 marketach w rzeszowie okazało się że i ten w promocji i ten po 80 pln/m2 jest z chin. kurde boję się jakiegoś promieniowania, wyziewów i takich tam...skoro potrafią dzieciom podawać skażone mleko? podpowiedzcie coś. Ja słyszałam i nie kupiłam. Kupiłam za to gres hiszpański po 45 zł/m2 na przedpokój z namioru z BOZu- tam są często nowe dostawy i naprawdę super rzeczy można znaleźć. Poza tym wolałabym chyba kupić w BOZie nawet taki po 120 - gdzie można się nawet potargować trochę i nie żałować. A jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 28.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Co daliscie na podłogi bo mamy dylemat? Pozdrawiam Na dole mamy panele - położone na tymczasem - już 4 lata leżą i dobrze sie mają. Na górze wykładziny połozone bezpośrednio na wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 witam Grupę! DAFIT! na priwa poszedł tel. mam nadzieję że będzie mógł. co sadzicie o gresie polerowanym chińskim? po rekonesansie w 2 marketach w rzeszowie okazało się że i ten w promocji i ten po 80 pln/m2 jest z chin. kurde boję się jakiegoś promieniowania, wyziewów i takich tam...skoro potrafią dzieciom podawać skażone mleko? podpowiedzcie coś. bogus - a coś ty sie tak uparł na tyn polerowany - własnie za to sie płaci kasę skurczysyńską - a nie oszukujmy sie gładki jak jasny gwint - a co do chińszczyzny chmm - promieniowania to troche tak jak z tym ze cegła promieniuje, mury oddychają, styropian jest rakotwórczy a g-k to wogóle czrnobyl..... Tak to juz że konkurencja konkurencji robi różne dziwne rzeczy. Z drugiej jednak strony prawda jest taka że 90% wszystkiego jest made in china.... Przerób mają tam nie mały to i cenami moga sie pochwalić troche mniejszymi. A zamiast tego gresu to ja dałbym polski Gres Końskie czy też Paradyż. Można naprawdę znaleźć cos sensownego i w miarę rozsądnego cenowo Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts