Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień Dobry

Widzę że Waśmiościowie o polityce nadal gorąco dyskutują. Ochłodziło się to i troszkę więcej czasu będę miał na forum.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i gorąco w ten zimny dzionek.

plis- w Przemyślu to ci z wodociągami i kanalizą nie pomogę.....

Elcia - firma Murias z Tyczyna - tam dostaniesz wszystko to co Ci potrzebne :) oopss trochę daleko - to w takim razie piaskowania w Pustyni lub Kruszgeo - ale cięzko będzie bo DK nr 4 idzie pełną parą - najtaniej to z kierownikiem odcinka na remontowaej wspomnianej 4-ce to ci sprzeda kantem co nie co :)

A tak na marginesie jakby ktoś potrzebował ekipę np do ocieplenia poddasza to mam takowy namiar :)

Sebo8877

Witam również po przerwie.

Witam też wszystkich 'nowych'

bogus - my zainwestowalismy w silikonowy - po wyliczeniach zostalo nam prawie 5 wiader - czyli ok 40 mkw tynku - wiec wyliczeniom nie ufam. Niestety tynk jest kolorowy wiec nie moge go zwrocic. Tak nawiasem mowiac to jakby ktos reflektowal - silikonowy Caparola Savanne 16 - 4 pelne wiadra.

Myslelismy jeszcze nad rozwiazaniem tynk mineralny + farba silikonowa - ale po przeliczeniu wcale niewiele taniej wyszlo (bo doszla robocizna malowania) a jednak tynk gotowy to tynk gotowy.

Jedno o czym jestem juz przekonana i nie załuje decyzji to styropian 15 cm. W domu ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym (kolejna rewelacja :lol: ) jak sie wchodzi to ciepełko. Nie mamy jeszcze gazu wiec jak wykonczeniowcy przychodza to zapalaja i super.

U nas strasznie duzo sie dzieje jeszcce tylko 2 miesiace do wprowadzki a jak sie wchodzi o nadal budowa. :roll:

Jedyne pocieszenie to prawie skonczona kostka i tarasy, zamkniety temat szpachlowania.

Co daliscie na podłogi bo mamy dylemat?

Pozdrawiam

witam Grupo!

no to subiektywnie się ociepla;

hunk1!

jeszcze nie daliśmy ale plan jest taki że cały dół podłogówka i płytki ceramiczne, dalej schody tzn trepy drewniane a góra poza łazienką parkiet, chyba że grosiwa by nie stykło to może jakieś panele jako przejściowe rozwiązanie.

pozdrawiam!

Dzięki za namiary

Witam !

Słuchajcie sprawa może nie pilna z racji że się pogoda mi sypnęła, hehe, Ktoś może nie ma na zbyciu ziemi, piachu takiego do nawiezienia działki? Potrzebuje duże ilości i nie wiem gdzie szukać, Ja buduję się w okolicy dębicy więc najlepiej byłoby coś w pobliżu. Może macie jakieś namiary, na jakąś tanią solidną firmę transportową albo pojedynczych gości mających wywrotki,

Jest ktoś z tych okolic??

Witaj

Podaję namiary na pana z wywrotką z Dębicy- słowny, punktualny, kontaktowy:

602-28-31-09 pan Dykas.

Jedno o czym jestem juz przekonana i nie załuje decyzji to styropian 15 cm. W domu ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym (kolejna rewelacja :lol: ) jak sie wchodzi to ciepełko. Nie mamy jeszcze gazu wiec jak wykonczeniowcy przychodza to zapalaja i super.

Też dałem 15, tyle że ściana 3W, a strop docieplony 20cm styro. Wczoraj skończyłem tynki wewn. Mimo że temperatury minusowe (było nawet -5) na zewnątrz, to w środku temperatura utrzymywała się na poziomie 12st - raz na dobę rozpalałem trotami tzw. "trociaka". Czasem w ciągu dnia dogrzewał jeszcze piecyk elektryczny. Myślę więc że docieplenie swoje zrobiło.

A propo tynków - jeśli ktoś szuka ekipy, to szczerze moge chłopaków polecić - tynki równitkie, w cenie podstawowej gąbkowane :)

Witam

słuchajcie mam wielki problem, ekipa która miała mi w przyszłym tygodniu położyć blache na dach wyrolowała mnie i zostałem bez ekipy, dach w nastepnym tygodniu bedzie juz załacony i przygotowany pod blache, blache takze zamowilem i ma byc na 4 grudnia a ja zostałem bez wykonawcy,

jezeli ktos ma namiar na jakas ekipe ktora robi dachy to bardzo prosze o namiar moze znajde kogos kto mi to wykona, chodzi mi tylko o polozenie blachy i montaz okien dachowych.

bede wdzieczny za kazdy namiar

pozdrawiam

DAFIT

Witam

słuchajcie mam wielki problem, ekipa która miała mi w przyszłym tygodniu położyć blache na dach wyrolowała mnie i zostałem bez ekipy, dach w nastepnym tygodniu bedzie juz załacony i przygotowany pod blache, blache takze zamowilem i ma byc na 4 grudnia a ja zostałem bez wykonawcy,

jezeli ktos ma namiar na jakas ekipe ktora robi dachy to bardzo prosze o namiar moze znajde kogos kto mi to wykona, chodzi mi tylko o polozenie blachy i montaz okien dachowych.

bede wdzieczny za kazdy namiar

pozdrawiam

DAFIT

Namiary na moją ekipę, podobno dobrzy, nie wiem tylko czy mają czas:

Strzałka Jan 698 65 14 34

witam Grupę!

DAFIT! na priwa poszedł tel. mam nadzieję że będzie mógł.

co sadzicie o gresie polerowanym chińskim?

po rekonesansie w 2 marketach w rzeszowie okazało się że i ten w promocji i ten po 80 pln/m2 jest z chin. kurde boję się jakiegoś promieniowania, wyziewów i takich tam...skoro potrafią dzieciom podawać skażone mleko? :o

podpowiedzcie coś.

nie słyszałem o promieniotwórczości gresu chińskiego ale słyszałem,

o ciągu dalszym afery gruzińskiej

tzn. Pan Prezydent zaczyna wyciagac wnioski w stosunku do BOR owców ...

dzis /tzn. wczoraj/ podobno zwrócił sie do szefa BOR - Pana generała Janickiego per "won gnoju"

http://www.tvn24.pl/-1,1574991,0,1,prezydent-do-szefa-bor-_-won-gnoju,wiadomosc.htm

i chce jechac do Japonii bez ochrony - bo sie na rząd obraził ...

witam Grupę!

po rekonesansie w 2 marketach w rzeszowie okazało się że i ten w promocji i ten po 80 pln/m2 jest z chin. kurde boję się jakiegoś promieniowania, wyziewów i takich tam...skoro potrafią dzieciom podawać skażone mleko? :o

podpowiedzcie coś.

Ja słyszałam i nie kupiłam.

Kupiłam za to gres hiszpański po 45 zł/m2 na przedpokój z namioru z BOZu- tam są często nowe dostawy i naprawdę super rzeczy można znaleźć. Poza tym wolałabym chyba kupić w BOZie nawet taki po 120 - gdzie można się nawet potargować trochę i nie żałować. A jest w czym wybierać.

witam Grupę!

podpowiedzcie coś.

bogus - a coś ty sie tak uparł na tyn polerowany :) - własnie za to sie płaci kasę skurczysyńską - a nie oszukujmy sie gładki jak jasny gwint - a co do chińszczyzny chmm - promieniowania to troche tak jak z tym ze cegła promieniuje, mury oddychają, styropian jest rakotwórczy a g-k to wogóle czrnobyl..... Tak to juz że konkurencja konkurencji robi różne dziwne rzeczy.

Z drugiej jednak strony prawda jest taka że 90% wszystkiego jest made in china.... Przerób mają tam nie mały to i cenami moga sie pochwalić troche mniejszymi.

A zamiast tego gresu to ja dałbym polski Gres Końskie czy też Paradyż. Można naprawdę znaleźć cos sensownego i w miarę rozsądnego cenowo

Sebo8877