danut 16.12.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 czasami ktoś szuka gruzu.Widziałam ogłoszenie na plocie po byłych zakladach mięsnych w rzeszowie o sprzedazy gruzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 16.12.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam nareszceie moge sie pochwalic, dzis ekipa od dachu skonczyła prace, wszystko zrobili super, ekipa godna polecenia, przyszli w umowionym terminie, dach przykryli bardzo fajnie, jestem bardziej niz zadowolony, teraz pozostaje posprzatac na budowie i pozabijac pozostale okna i troche od budowy odpoczac tym bardziej ze choroba mnie dopadla, http://images32.fotosik.pl/419/0fe4365469f25cf3med.jpg http://images45.fotosik.pl/40/2ada01b7c4e9fa2emed.jpg http://images38.fotosik.pl/41/c740b4a35ca94279med.jpg pozdrawiamDAFIT[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 16.12.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 MOże byc ciekawie http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081215/DODATKI02/967550983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 16.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam nareszceie moge sie pochwalic, dzis ekipa od dachu skonczyła prace, wszystko zrobili super, ekipa godna polecenia, przyszli w umowionym terminie, dach przykryli bardzo fajnie, jestem bardziej niz zadowolony, teraz pozostaje posprzatac na budowie i pozabijac pozostale okna i troche od budowy odpoczac tym bardziej ze choroba mnie dopadla, pozdrawiam DAFIT[/url] NO to gratuluję. Bardzo ładny domek Teraz juz z górki (albo pod). Wracaj do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 16.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 nareszceie moge sie pochwalic, dzis ekipa od dachu skonczyła prace Jest czym!!!! Najważniejsze, że w środku już na pewno cieplej niż na zewnątrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 MOże byc ciekawie http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081215/DODATKI02/967550983 noga z gazu a ja stałem sie fanem krosnieńskiego sędziego Artura Lipińskiego prowadzącego w TVN "Sąd rodzinny" "- Historie przedstawiane w serialu oparte są na autentycznych sprawach, znajdujących swój finał na sądowych salach, są wśród nich także zaczerpnięte z wokand podkarpackich sądów - mówi sędzia Lipiński ..." http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080222/WEEKEND/966592478 http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=2488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 17.12.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Kruszon11, nasze cegły jeżdżą "twoim" mostem, znaczy bliżej ciebie bo przed tym bliżej nas znak postawili ograniczenie ciężaru pojazdów. Czy ktoś też tak miał? Czy pozwolenie da się załatwić i czy coś kosztuje? I pytanie z całkiem innego etapu budowy. Kiedy ma się adres? Dostaje znaczy. Mnie się wydawało, że jak się oddaje dom do użytku, więc jak to możliwe, że niektórzy forumowicze się chwalą adresem już w trakcie "wykopków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.12.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Co do pozwolenia nie mam pojęcia... Z czegoś na pewno wynika ten zakaz, jakiś most w "naszych" okolicach mieli remontować, bądź remontowali... Zapytaj w gminie, może będą wiedzieć. Nota bene w naszej gminie można wszystko załatwić, szybko i sprawnie. Aż chce się tam chodzić A z tym adresem sam jestem ciekaw. Wiele rzeczy na etapie budowy ułatwiłoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 17.12.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Lgrzechu napisał: Czy ktoś moze mi polecić dobra ekipę budowlaną. Zaczynam w kwietniu okolice Łańcuta. Zalezy mi na fachowości i dokładności. Czasem się tacy trafią Będę budować dla siebie i nie chcę ciągle "walczyć z wiatrakami". Podpisuje się pod prośbą Lgrzechu, bo mam ten sam problem - tylko że ja zaczynam w sierpniu lub we wrześniu.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 ... I pytanie z całkiem innego etapu budowy. Kiedy ma się adres? Dostaje znaczy .. adres ma sie, kiedy sie chce /choć istnieje pewna grupa urzędników-mataczy, która patrzac na petenta ocenia go na "miękkość"/ np. jesli urzednik widzi, ze petentowi uginaja sie nogi i choć ma krzesło koło biurka - nie siada jesli petent mietosi nerwowo czapke w dłoniach, poci sie, kreci i wierci, prezentuje unizoną postawe lub wręcz służalczość - to takiego petenta najczęsciej odsyła sie z kwitkiem ... natomiast jesli petent wchodzi bez pukania, rozsiada sie swobodnie na krzeslie - choc urzędnik nie okazał gestem, ze można siadac, jesli petent nie pyta "czy mozna dostac adres ?" tylko kładzie pismo i żada od urzędnika "prosze mi tu potwierdzić na kopii !" pokazując urzednikowi palcem gdzie urzędnik ma przybic pieczatke - wtedy taki urzędnik/urzędniczka/ kładzie uszy po sobie, potulnieje i postępuje zgodnie z ustawą - czyli wydaje adres o adres zwróciłem sie jakies 2 lata przed zakończeniem budowy i otrzymałem "od ręki" ... ja zaczynam w sierpniu lub we wrześniu ... trzeba miec nadzieje, ze fachowcy do sierpnia wróca z Irlandii ... w sejmie zas zastanawiaja sie jak obnizyc popęd seksualny pedofilom - bowiem marnują sie embriony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 18.12.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dzięki, brzoza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dzięki, brzoza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam grupę! Nie było mnie na forum z dobre 2 miesiące Ale przyszedł stolarz zakładać schody i sobie przypomniałam o muratorze Ze względu na sytuacje na rynku pracy Podkarpackim, który ma zastój jak nigdy dotąd Postanowiłam wziąć sprawę we własne ręce i otworzyłam sklep internetowy z suplementami diety CaliVita ich zadaniem jest uzupełnienie niedoborów witamin i minerałów oraz ogólne wzmocnienie organizmu. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam!!! http://www.esuplement.pl Kieruj pytania: [email protected] Moje GG 9447212 Sory za prywatę, ale na inną reklamę na razie mnie nie stać a wiem, że wy mnie nie zjecie , choć widzę, że na forum dużo nowych osób- SUPER Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 witaj _Beti_ będą zdjęcia schodów w dzienniku budowy ? co do pracy ... niedługo na Podkarpaciu będzie mozna rezerwat stworzyc ... moze jeszcze jakiś poligon i moze elektrownie atomową pobuduja ale cos mi sie zdaje, ze tu będa "płuca europy" i tereny łowieckie dla bogatych Niemców /zalesia sie teraz ugory, namnaza sie wilki, niedźwiedzie, zubry, szczepi lisy, wpuszcza bobry które niszczą wały przeciwpowodziowe itp aby bogaty turysta miał do czego wygarnąc z dwururki .../ na szczęscie wrócił od dziś tani RIANAIR i z Jesionki mozna odleciec szukac pracy w Anglii czy Irlandii i będzie jak w noweli Henryka Sienkiewicza -"Za chlebem" ... uszy do góry, jeszcze nigdy nie było tak źle aby nie mogło byc gorzej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 18.12.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam, To ja dzis tak trochę z innej beczki. Bo większość pisze o poczatkach budowy - ja zapytam o nowy wymysł - certyfikat energetycznosci dla domu - znacie kogos kto go wystawi w sensownych pieniadzach. Musze sie zabrac za papierki jak chcemy sie wprowadzic w lutym. W poniedzialek wchodza z parkietami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.12.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A jakie to są sensowne? To juz wiadomo, że każdy musi mieć? a nie ci, którzy dopiero starają sie o PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.12.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Tak tragicznie to jeszcze nie było ludzie tracą prace a nowej nie ma Jeśli chodzi o schody to dopiero się robią jak je pomalujemy to wstawię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.12.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A jakie to są sensowne? To juz wiadomo, że każdy musi mieć? a nie ci, którzy dopiero starają sie o PnB? Z tego co mi wiadomo, będzie certyfikat potrzebny przy sprzedaży domu po 2009 roku. Niewykluczone równiez, że bedzie potrzebny przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A jakie to są sensowne? To juz wiadomo, że każdy musi mieć? a nie ci, którzy dopiero starają sie o PnB? Z tego co mi wiadomo, będzie certyfikat potrzebny przy sprzedaży domu po 2009 roku. Niewykluczone równiez, że bedzie potrzebny przy odbiorze. No właściwie sami jeszcze nie wiedzą, dlatego panikę sieją żeby przed nowym rokiem odbiór zrobić. Ale to jest raczej niewykonalne... Zresztą, przekonałam sie już, ze w Rzeszowie nawet jak nie ma czegoś w przepisach budowlanych wymaganego, to i tak każą a to mapke dodatkową, a to opinie jakieś i nikt nie protestuje tylko pieniądze płaci, bo oni muszą sobie i znajomym kasę nabić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A jakie to są sensowne? To juz wiadomo, że każdy musi mieć? a nie ci, którzy dopiero starają sie o PnB? Z tego co mi wiadomo, będzie certyfikat potrzebny przy sprzedaży domu po 2009 roku. Niewykluczone równiez, że bedzie potrzebny przy odbiorze. No właściwie sami jeszcze nie wiedzą, dlatego panikę sieją żeby przed nowym rokiem odbiór zrobić. Ale to jest raczej niewykonalne... Zresztą, przekonałam sie już, ze w Rzeszowie nawet jak nie ma czegoś w przepisach budowlanych wymaganego, to i tak każą a to mapke dodatkową, a to opinie jakieś i nikt nie protestuje tylko pieniądze płaci, bo oni muszą sobie i znajomym kasę nabić.. Tak twierdzi mój kierbud. Ma on równiez takie uprawnienia do wykonywania certyfikatów. Jak by nie patrzeć jest moim kolegą, to mi nie ściemnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts