listek 24.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Dzisiaj jadąc do pracy zero ruchu/korków. Byłem w szoku Żeby tak było zawsze, tego tez i Wam Życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_78 25.12.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Odnośnie tynków, to mają by zrobione w okolicach Sędziszowa Młp. ,czyli jakies 25 km od Rzeszowa. Możecie mi powiedzieć ile Wy płaciliście za tynki wewnętrzne?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.12.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 blisko Rzeszowa - nie powinno byc problemów z ekipami Andrzej, forumowicze budujacy w Twoich okolicach polecali /jak dobrze pamietam/ kilka ekip z Niedźwiady amerykanie przygotowali naszym politykom zagadke na świeta - mianowicie chca nam podrzucić kolejne kukułcze jajo uznali pewno, ze jesli u nas Niemcy zrobili obozy zagłady w Majdanku czy Oświęcimiu - to Polacy chętnie się zgodza sie na /w celu dalszego torturowania/ tych Arabów na których jeszcze nie zdołano torturami wymusic zeznań czy przyznania sie do rzekomej winy Guantanamo - symbol amerykańskich zbrodni wojennych - w Polsce ?a dlaczego nie w Gruzji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.12.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam, Poszukuje ekipy do zrobienia tynków, najlepiej metoda maszynową, tynki cementowo-wapienne, czy ktoś może mi taką polecić? Ile kosztuje zrobienie m/kw tynku bez materiału? Proszę o podzielenie sie doświadczeniami w tej kwestii i z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Andrzej Poszukaj na wątku o wykonawcach podkarpackich. tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 28.12.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 witam Grupę! no to co słychać po świętach? ja wczoraj odbyłem pracowity dzień na budowie- efektem czego są osadzone parapeciki wewnętrzne! ładnie wyglądają! jeszcze przygotowanie podłoża i niech hydraulik czyni swoją powinność- c.o! cały czas dumam nad tym jaki piec c.o, jakieś typy mam jednak decyzję jeszcze z instalatorem chcę skonsultować. jeszcze jedno, czy grzejniki płytowe de longini /de longi są oki? być może będę miał na nie dobrą ofertę ale nie wiem czy warto. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 witam Grupę! no to co słychać po świętach? ... po swiętach ? Pani Cipora zrobiła "prezent" świateczny Arabom http://www.polityka.pl/cipi-czysta-raczka/Lead30,1141,268594,18/ ta bezwzględna kobieta aby utrzymać sie przy władzy i zdobyc poparcie grupki Kacapów - nasladuje hitlerowców opinia światowa sie przygląda rzezi /trzesie dupe przed amerykanami którzy jak wiadomo uzaleznieni są od żydowskich bankerów/ i tak "wśród serdecznych przyjacioł psy zająca zjadły" a mi sie marzy kurna chata i piwko - tylko ze teraz nie wolno chuchac do lodówki ... http://i.wp.pl/a/f/jpeg/21406/chrz_nek_sklep_w_Lodzi.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 30.12.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam. Jestem na etapie projektowania domu. Czy ktoś moze mi polecić jakiegoś solidnego producenta przyzwoitych okien pcv/alu i drzwi tarasowych z województwa podkarpackiego. Tak sobie myślę, że dobrze byłoby wcześniej sprawdzić jakie wymiary okien i drzwi uznaje za standardowe a za jakie czeka mnie dopłata. Sami kupowaliście u "miejscowych" producentów czy u sprzedawców ( dystrybutorów producentów z poza regionu ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 30.12.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 witam Grupę! Lgrzechu!okna mamy od lokalnego producenta- pamo-plast; dobra cena i stosunek tejże do jakości. brama i drzwi spoza regionu.jak będziesz przeglądał projekt o zwróć uwagę na wysokość otworów na drzwi- u nas są 230cm a typowo to 210 chyba. przedzwoń do pierwszej lepszej drzwiowni tam ci powiedzą jaki dokładnie rozmiar to typówka. pozdrawiam i sukcesów papierologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 30.12.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Lgrzechu my okna kupowaliśmy u lokalnego podaję ci linka http://www.korporacjavip.ipr.pl/ jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 30.12.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Dzięki wielkie za odzew... Kiedy budowałem się pierwszy raz ( jakieś 5 lat temu ) u większości producentów rozmary "standardowe" nieznacznie się różniły. Chciałbym zatem teraz zdecydować się na konkretną firmę najlepiej z naszego regionu. Wtedy wybierajac model okien mógłbym od razu wpisać w projekt mojego domu ( kuzynka architekt mękoli mi projekt indywidualny ) tzw. rozmiary typowe albo przynajmniej w miarę "przystępne dla kieszeni". Nie oznacza to, że szukam okien tanich, wolałbym jednak dodatkową kasę wsadzić w lepszy profil lub okucia nie frycowe związane z rozmiarem " tzw. niestandardowym"... Powiedzcie jeszcze gdzie kupowaliście bramy garażowe ( potrzebuję szerokiej do garażu dwustanowiskowego ) i 2 sztuki drzwi tarasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 30.12.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 hejka Grupo! brama z firmy easy door jednak moja to wąska do jednostanowiskowego i bez automatyki jeszcze. wydaje się solidna- ona zdaje się że jest holenderska. a co do okien... my mieliśmy inny problem; mamy niedzielone i nie każda firma zrobi ci duże nie dzielone. np. najmniej elastyczna wydała nam się firma vidok. wyjście na taras i na dwa balkony mamy każdy dwuskrzydłowe ale każde innej szerokości jednak każdy jest typowy, tzn. żaden nie wymagał dopłaty.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 30.12.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 witaj grupo niezbyt często tu zaglądam ale zawsze z wielką przjemnoscia gdyż otrzymałam tu już wiele rad i wiem że zawsze można na was liczyć mój obecny dylemat to pokrycie dachu ,na dzien dzisiejszy mamy pełne deskowanie i papę i tu moja prośba -doradżcie gdzie najlepiej zrobić wycenę pokryć dachowych?by móc porównać i na coś się zdecydować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 30.12.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 hejka Grupo! brama z firmy easy door jednak moja to wąska do jednostanowiskowego i bez automatyki jeszcze. wydaje się solidna- ona zdaje się że jest holenderska. a co do okien... my mieliśmy inny problem; mamy niedzielone i nie każda firma zrobi ci duże nie dzielone. np. najmniej elastyczna wydała nam się firma vidok. wyjście na taras i na dwa balkony mamy każdy dwuskrzydłowe ale każde innej szerokości jednak każdy jest typowy, tzn. żaden nie wymagał dopłaty. pozdro Dzieki bogus. Zadzwonię do "twojego" pamo-plastu i popytam... Od południowej strony tez mam zaplanowane duże narozne okna od samego dołu i szerokie wstępnie na 150-180 cm. Bedzie rekuperator więc większość okien bedzie stałych , tylko niektóre uchylne i otwierane. Co do tarasowych to nie jestem do końca przekonany do pcv... to cięzki materiał i po pewnym okresie moga chyba opaść... lepsze byłyby pewnie alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moskit1 30.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Grupę Chciał bym najpierw pozdrowić i złożyć noworoczne życzenia Wszystkiego naj najlepszego i żeby nowy roczek wam przyniszcz samych plusików i radości z swoich domków heheh Mam nadzieje ze Państwo mi pomożecie w niektórych sprawach. Wiadomo będą od mojej strony banalne sprawy i pytania ale mam nadziej ze się nie obrazicie Jak to od początkującego a tak troszkę o mnie Jestem trakcie realizacji planów i wszelkich pozwoleni i tu obrazu pytani ile kosztuje takie pozwolenia (a ile firma zajmująca się takim czymś Bierze pi razy oko cena może być podana) za wszelką pomoc dziękuje !!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 30.12.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Grupę A Witamy Witamy Jestem trakcie realizacji planów i wszelkich pozwoleni i tu obrazu pytani ile kosztuje takie pozwolenia (a ile firma zajmująca się takim czymś Bierze pi razy oko cena może być podana) za wszelką pomoc dziękuje !!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie To zależy od miejscowości, że sie tak wyrażę. Przedział ceny powiedzmy tak od 5kPLN (sam sobie wszystko załatwiasz, chodzisz, prosisz, kłaniasz się, itp.) w wzwyż. Mam na mysli oczywiście papierkową robotę (mapki, uzgodnienia, projekt, az do PnB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moskit1 30.12.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jestem pod Łańcuta no boje się przyznać ale zleciłem to firmie i zgarnęła mi 4100zł hmm dużo ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.12.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jak już zgarnęła to nie pytaj ile jest gdzieś indziej, bo Ci żal będzie Nas wyniosło to jakieś 1200-1500 zł i nic sami nie nosiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 30.12.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jak już zgarnęła to nie pytaj ile jest gdzieś indziej, bo Ci żal będzie Nas wyniosło to jakieś 1200-1500 zł i nic sami nie nosiliśmy. No nie mów, że za przyłacza, mapki, adaptację, tylko tyle ? Mnie chodzi o koszt od "0" do uzyspania "PnB" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moskit1 30.12.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ale jednak bym Prosił może mnie o cyganił, jak tak to jeszcze do niego tam wtargnę i porozmawiam sensem hehehe A tak poważnie jeszcze mi zostało wytyczenie(fudamentów) i na niesienie planu domku !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 30.12.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jestem pod Łańcuta no boje się przyznać ale zleciłem to firmie i zgarnęła mi 4100zł hmm dużo ????? Co za te kwotę zostało zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts