farida 18.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 .............................. My akurat mamy drenaż, jeszcze nie weszliśmy ale może warto zadzwonić do nich: http://www.bioires.pl chłopaki w porządku, odnosnie naszej mogę powiedzieć za jakieś 2 tygodnie jak ją podłączymy. wiolasz,dzieki .Ja nie moge z drenazem zrobic.Na serwisie tej oczyszczalni -biores-,glownie sanockiej,ludziska na innym forum troche psy wieszaja...No nie wiem,cos w tym moze i jest .Masz jakies doswiadczenia z nimi? Moze na priv? A apropo dachu.Pewnie i nic nowego nie powiem,ale oprucz ceny bierz pod uwage poziom ekipy!Czasem warto dolozyc cos,oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku,jesli ekipa solidna.Ja do dzis z bolem patrza na moj dach...A flaszki po sobieskim i zawiszy znajduje w krzakach jeszcze do teraz(3 lata po!) .Moze i podeslala bym fotki z "pracy" ekipy,ale sie boje... Pozdrawiam serdecznie,milego dzionka Wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 farida, bioires to firma rzeszowska, z Sanoka jest bioeko a to całkiem kto inny robi. Tez słyszałam o bioeko nienajlepsze opinie, dlatego wzieliśmy z bioiresu. Przyznam szczerze, ze nie wiem jak działa jeszcze. Jak zamieszkamy to wtedy powiem co i jak działa. Ale ogólnie współpraca z firmą spoko. Na razie jesteśmy umówieni na rozruch jak sie wprowadzimy. Jeśli masz chwile czasu jeszcze to poczekaj jakieś 2-3 tygodnie i poszukaj innych na spokojnie. Wtedy porównasz sobie choć opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 18.02.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czyli musze przejzec oferty biur podrozy zeby zorientowac sie,czy stac mnie na ten zmiekczacz... Podeslij mi prosze to na priv,moze kiedys sie przyda... Ojjj już nie bądź taka Oferta biur podróży może Cię zabić, więc nie tędy droga. Na Chorwację jechaliśmy w ciemno - na miejscu szukaliśmy mety. Natomiast narty rezerwowałam jeszcze w październiku kopiąc w necie przez dwa tygodnie i szukając czegoś sensownego za jeszcze sensowniejsze pieniądze. A zmiękczacz kosztował rok temu coś koło 3tys. Namiary na gościa - na priva. W temacie oczyszczalni - nie pomogę, mam kanalizację, a dach miałam robiony w 2003, więc nie mam o czym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 18.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Czymam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja też 3-mam A propos dachu - widzisz wojcikowie dach jest troszkę pobzykany stąd cena jest taka a nie inna - trudno bedzie zbijac z tej ceny. Trochę cięć jest i zakamarków. Jak mogę Ci zwrócic uwagę - uczul fachmanów na kosze i obróbki kominów - żeby się dołożyli a nie nadkładali niedoróbek silikonem dekarskim. Dobrze wykonany dach nie ma prawa widziec silikonu nigdzie. Ot taka moja z dośwaidczenia wykonawcy rada Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja też 3-mam A propos dachu - widzisz wojcikowie dach jest troszkę pobzykany stąd cena jest taka a nie inna - trudno bedzie zbijac z tej ceny. Trochę cięć jest i zakamarków. Jak mogę Ci zwrócic uwagę - uczul fachmanów na kosze i obróbki kominów - żeby się dołożyli a nie nadkładali niedoróbek silikonem dekarskim. Dobrze wykonany dach nie ma prawa widziec silikonu nigdzie. Ot taka moja z dośwaidczenia wykonawcy rada Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 18.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja też 3-mam A propos dachu - widzisz wojcikowie dach jest troszkę pobzykany stąd cena jest taka a nie inna - trudno bedzie zbijac z tej ceny. Trochę cięć jest i zakamarków. Jak mogę Ci zwrócic uwagę - uczul fachmanów na kosze i obróbki kominów - żeby się dołożyli a nie nadkładali niedoróbek silikonem dekarskim. Dobrze wykonany dach nie ma prawa widziec silikonu nigdzie. Ot taka moja z dośwaidczenia wykonawcy rada Sebo8877 dzięki Sebo!! za rady - będę miała to na uwadze!! Wykonawca który mi wycenił ten dach nie jest z Rzeszowa, a z Dynowa więc koszty dojazdu pewnie tez są tu wliczone. Dzięki jeszcze raz za ważne sugestie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 18.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam.Trzymam i ja zwłaszcza że za nas tez trzymać trzeba Jesteśmy na etapie załatwiania kredytu i prawdopodobnie (tfu, tfu odpukać w niemalowane) w tym tygodniu, góra w połowie przyszłego zamykamy temat... otwarty na 30lat W sumie już zaczęliśmy i troche zrobione jest, a zima wkurza jak nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 18.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Trzymam i ja zwłaszcza że za nas tez trzymać trzeba Trzymam i ja! Jak lubię zimę, tak tej nie lubię. Czekam jak sprinter na bieżni i nie mogę mogę się doczekać na piękną pogodę. Już mi brak pomysłów na to co teraz czytać - niby co mi się przyda wiedzieć, żeby mnie ekipa nie zaskoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 18.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Elka83 zdecydowaliście budować z kredytu? Dalej mieszkacie w mieszkanku i potem je sprzedacie, czy macie inny pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Drodzy forumowicze dziś finalny dzień. Idziemy podpisać kredyt w banku:) Jeszcze troszkę i zaczynamy niech no tylko te śniegi topnieją Trzymajcie kciuki!Pozdrawiam. Elka83 zdecydowaliście budować z kredytu? Dalej mieszkacie w mieszkanku i potem je sprzedacie, czy macie inny pomysł? Pozdrawiam Elciu83 jestem nowa na tym forum ale również z Przemyśla i mam działkę w Twoich okolicach. Powiedz mi ile płaciłaś architektowi za adaptację jeżeli to nie jest tajemnica oczywiście. Masz namiary na dobrą ekipę do stanu surowego ? Czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mamy kredyt!!!! Strasznie długo to trwało aż 3 godziny. Ciągle coś im tam brakowało i donosili ksera. Ale już za sobą raczej przed nami 30 lat.........................Mieszkanie na razie mamy i mieszkamy ale mamy już kupca ktury odkupi od nas od ręki tak więc w sierpniu przeprowadzimy się do rodziców. Co do projektu to kupiliśmy za 1500zł a adaptacja wyniosła nas 2300zł no i w tym załatwione zostały wszystkie papierki pozwolenia i takie tam... tak więc sami nie biegaliśmy po urzędach. Derbi gdzie masz działeczkę?Może zostaniemy sąsiadkami??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mamy kredyt!!!! Strasznie długo to trwało aż 3 godziny. Ciągle coś im tam brakowało i donosili ksera. Ale już za sobą raczej przed nami 30 lat.........................Mieszkanie na razie mamy i mieszkamy ale mamy już kupca ktury odkupi od nas od ręki tak więc w sierpniu przeprowadzimy się do rodziców. Co do projektu to kupiliśmy za 1500zł a adaptacja wyniosła nas 2300zł no i w tym załatwione zostały wszystkie papierki pozwolenia i takie tam... tak więc sami nie biegaliśmy po urzędach. Derbi gdzie masz działeczkę?Może zostaniemy sąsiadkami??????? Elcia83 Powiedz mi skąd ta liczba 83? Ja wybrałam Derbi bo tak mówią do mojego syna w szkole ha ha. Fajnie że macie kredyt chociaż nie wiem czy gratulować czy współczuć Dacie radę. Najtańszy jak dotąd namierzony przeze mnie architekt to 2500 zł w tym jest wszystko co potrzebne do pozwolenia. Widzę że Ty trafiłaś na jeszcze tańszego, możesz dać namiary? Co do nas mieszkamy na Glazera a działeczkę mamy na samym początku Jaksmanic od strony Krównik. Jadąc na nią mijamy Płyty, Albatrosa i na skrzyżowaniu w Krównikach w lewo. Z Glazera na działeczkę mam 9 km. działeczkę kupiłam w listopadzie i jestem w trakcie papierologi A gdzie Ty mieszkasz i gdzie dokładnie masz działkę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Moja działeczka jest dokładnie za Plytami w stronę na Medykę tzw. Łapajówka. lub jak kto woli Hureczko ale przy głównej drodze:)Nie masz co współczućwzięcia przez nas kredytu niestety będąc młodym małzeństwem nie jesteśmy w stanie zaoszczędzić wielkich pieniędzy. A co do kredytu to też udało nam się na bardzo fajnych warunkach dostać go. Tak więc będzie dobrze mam taką nadzieję a najważniejsze że nasi chłopcy będą mieć swoją piaskownicę a nie osiedlową do której wchodzą wszystkie koty i psy. Załatwianie wszystkich papierów trwało u nas dokładnie 11 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elka83 18.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELA i WICEK 18.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam Grupę Podkarpacką, szczególnie jej nowych członków . Dawno tu nie zaglądałem. Kończę dom, a on mnie kończy . Mam tak jakby mało czasu. Mam pytanie do szanownych furomowiczów. Czy może ktoś kupował granulat styropianowy i (lub) wie gdzie go można zdobyc. Z góry dziękuję i Zyczę postępu w pracach budowlanych (mimo zimy) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Elcia83 To skąd ta liczba 83 bo mnie interesują liczby ha ha Daj namiary na tego archtekta. Pytałam Cię również o ekipę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 18.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Derbi a ty jak będziesz budować za gotówkę? Elcia83 Współczuję wszystkim którzy biorą kredyt, sobie również bo też czeka mnie kredyt do wzięcia Jak patrzę na różne symulacje to serce mi pęka ile kasy przez tych parę lat.......... bank zarobi na mojej skromnej osóbce. Ja też mam pensyjkę państwową więc jak to powiedziałaś nie można szaleć : Pozdrawiam. Elcia83 To skąd ta liczba 83 bo mnie interesują liczby ha ha Daj namiary na tego archtekta. Pytałam Cię również o ekipę budowlaną. Chciałam pochwalić się swoim projektem http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_tamaryszkach/m400baa2f53379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts