Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja chciałam pogratulować Koledze Kruszonowi zostania Tatusiem :lol: :lol: :lol:

to jeszcze nie był tatusiem ... ?

no, szok ...

no to ja też :) gratulacje Kruszon!!!! :p

a tu głosujemy na urokliwe miejsca ...

wg mnie - polski obowiązek - czyli zagłosuj na Mazury i Puszcze Białowieską

http://www.mazurycudnatury.pl/

http://wwww.mazurycudnatury.pl/wakacje/content/view/73/41/

http://www.jeziora.warmia.mazury.pl/o-konkursie/

pamiętaj - każdy głos sie liczy ...

dziwna pogoda - na przemian deszcz i słońce, ziąb, grad ...

ale jest ciekaWIE

Poszukuje solidnej i sprawdzonej ekipy od ukladania plytek, parkietu z Rzeszowa lub okolic...

witaj Eda84 - miłego poszukiwania życzę !

od dawna budujesz ?

KRUSZON !! Gratuluję córeczki- śliczny maluszek, czy już bujasz w tej zakopiańskiej kołysce?

Cieszę się ,że niektórym podoba się mój domek, dziękuję - ale to prosta chatka, jak patrzę projekt domu DANBEAT- jest niesamowity jesli chodzi o plan - bardzo ciekawy ; czy jest na indywidualne zamówienie, czy " gotowiec" z jakiejś firmy ? Pozdrawiam grupę

witam Grupę!

szczególnie nowoupieczonego tatusie- Kruszon11 GRATULACJE!

a u nas zakończyliśmy docieplenie, elewacja gotowa- wyszła tak jak w założeniach przed rozpoczęciem budowy i lekko poniżej kosztorysu. płytki się układają, zabudowa klatki schodowej gotowa do szpachlowania, czekamy na drzwi wewn., balustrady na balkony i normalnie ledwo łapiemy zakręty. no i jeszcze nie pamiętam czy pisałem: żona wybrała płytki do dolnej łazienki- nawet ładne się jej spodobały :D

pozdrawiam

Kruszon ja tez sie przyłączę do gratulacji.

Danbeat - domek rzeczywiscie ma fajny plan - daj wielkosci pomieszczen. Cos nie moge uwierzyc ze to tylko 140 mkw.

A my zasialismy trawe i powoli wschodzi - choc plackami. Robilismy wycene przeseł i bramy i miedzy 4 firmami jest rozbieznosc 4 tys. a czas oczekiwania minimum 2 miesiace. Porażka.

A i zamowilismy u stolarza domek dla dziecka do zabawy. Wkleje zdjecie jak juz bedzie stał.

POzdrawiam

witam Grupę!

no to kolejne postępy... kuchnia ściany kafelkowanie skończone, dziś trawa posiana, mam nadzieję że wzejdzie... :D

pedzelito! prawie wszystko jest lekko poniżej kosztorysu u nas; czasem się zastanawiam czy aby nie przeszacowałem kosztorysu. staramy się używać lepszch materiałów i solidnych wykonawców, tak jakoś wychodzi.

pozdrawiam i życzę pracowitej soboty

Danbeat - Super projekt.

Jak zaczęłam ogladac to maz zapytał 'czy chce juz budowac nowy dom?" :lol:

A w naszym mieszkamy 3 miesiace. :lol:

Ale popieram - dach to cenowo chyba bedzie wieksza połowa stanu surowego.

A u mnie trawka sie zieleni - fajny widok z rana w ten słoneczny dzień.

Miłego dnia

Ale do dachu weź dobrych fachowców i przygotuj się na głęboki drenaż kieszeni :D

taaa...50,00zl-m2 od calosci z orynnowaniem i wykonaniem podbitki...czy duzo - ocencie sami :D (ja - place i placze)...

btw..-ekipa jest solidna,nie najwspanialsza ale fuszerek nie robia...narzekaja na wszystko jednak bo nie kupilem blachy przez nich i biedactwa nie dostali odsypu z hurtowni wiec teraz padaja codziennie teksty:"gospodarzu..patrz jakie krzywe laty,jaka ta blacha jakas taka slaba,a ta wiezba to taka popekana,a to orynnowanie to sie gnie"...hihi

-blacha - "szwed" oryginalna a nie przemetkowana...rynny Lindab...a tu Panie "slabizna"...istna niespodzianka :D

coz...tu sie przeplaci ,tam sie zaoszczedzi...czas pokaze

acha ...zaczynam lubic kryzys...jakos wszyscy dostawco-producento-wykonawcy sa "elastyczniejsi"

hunk1 - dziekuje

...-blacha - "szwed" oryginalna a nie przemetkowana...

to faktycznie sukces !

sporo ludzi ma na dachach przemetkowaną chińszczyzne, myśląc ze ma blachy szwedzkie czy japońskie ...

w firmach handlujących blachą podmiana metek to "normalny" preceder :wink:

cieszą mnie wyniki wyborów, egzotyka poza burtą - spadochroniarze typu piekny Maryan czy przechrzta Janowski out /mimo, ze to "jedynki" na listach/

wygrali wreszcie normalni - Elżbieta Łukaciejewska /Jasło/ i Tomasz Poręba/Grybów/

gratulacje !

witam w ten słoneczny poranek Grupę!

właśnie piję kawkę i wybieram sie na budowę...u nas trawa się jeszcze nie zieleni- końcem zeszłego tygodnia siana. ciekawe czy wzejdzie, wszak junior pomagał :D

danbeat!

projekt zacny, konstrukcyjnie skomplikowany jakby moi betoniarze mieli go realizować to byłyby szanse na pałac kultury, albo i kino... :o lub cokolwiek innego. dach skomplikowany ale z kolei moi cieśle to byli fachowcy z krwi i kości.

a kryzys...w sumie to i ja zauważam lekkie odchylenie w kierunku: "frontem do klienta"- coś drgnęło na lepsze.

brzoza!

widzisz? nie ma co tracić wiary w społeczeństwo: podkarpacie pokazało, że nie można nas wiecznie traktować jak bandę matołów co zagłosuje na każdego kolesia z teczki- mamy swoje zdanie i swoich ludzi.

no to miłego dnia wszystkim