Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

Jestem nowa na tym forum. staram sie sledzic go w miarę na bierząco. Projekt ,który zakupiłam z mężem , po 3 m-cach poszukiwań to Julka mg projekt. Strasznie nam sie spodobał.Jest on dosyć nowy i chyba jeszcze go nikt nie wybudował.

Obecnie bedziemy starać sie o pozwolenie na budowe wiec długa droga przed nami.

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/julka/index.php

pozdrawiam wszystkich

witam Grupę!

gdzieście zaginęli? wszyscy wyjechali na długi weekend?

Aguś1238!

ładny domek , powodzenia.

a wiecie że trawka już schodzi u nas, już ma kilka cm... no pora za kosiarką się rozglądać, no i pompą bo wiecznie Niebiosa podlewać nam nie będą :D

pozdrawiam

(no żeby tak na 2 stronę spaść)

Danbeat a dlaczego styro ? mnie uczono że ponoć wełna ma lepsze właściwości termoizolacyjne.Fakt baba niby sie nie zna ale moja brzydka połowa zatopiła styropian w stropie a na górę poukładała wełnę 150 na 2 warstwy ale bez foli ( z drugiej strony czarna budowlana to żaden wydatek bo to grosze za m2. Fakt za 5 lat planujemy zaadoptowanie poddasza, w koncu rozwojowa rodzina jesteśmy:)

i zapewne przyda sie nam kolejne kilka metrów.

pozdrawiam Grupę :)

witam Grupę!

co słychać?

organizujemy casting na glazurnika , dotychczasowego właśnie pożegnaliśmy.

chyba przejdzie opcja odbojówki ze żwirku i podjazdu z klinca...w sumie nieźle to wygląda, wcoraj pojeździliśmy po nowych osiedlach/skupiskach domków i podpatrywaliśmy, znaczy szukaliśmy inspiracji :D

pozdrawiam

witam wszystkich nowych w grupie :)

witam Grupę!

co słychać? ...

widzieliście Kajah w Opolu i jej twarz ?

robiona najprawdopodobniej kwasem polimlekowym i modelowana kwasem hialuronowym o dużej gęstości, oczy nierówne - nie wyszedł botoks ... usta chyba zrobione wypełniaczem

ładna to ona nigdy nie była ale teraz ... ? :-?

a laureata Maleńczuka po koncercie policja zgarneła i porzesiedział nocke "na dołku" za awanturnictwo ... :-?

Maleńczuk tłumaczył w TVN24 całe zajście i to całkiem rozsądnie.

Przyznał, że był po bankiecie i po drodze zobaczył leżącego twarzą do ziemi mężczyznę (podkreślił "twarzą do ziemi, nie na boku") a nad nim grupę, stojących w rozkroku policjantów.

Poprosił ich o obrócenie twarzy temu mężczyźnie (podobno czekano na lekarza), a gdy nie zareagowali powiedział że zrobi to sam i wtedy zaczęli Maleńczuka szarpać. Odpowiedział im "po dorożkarsku", no to go skuli i zawieźli na komisariat.

Nie wiem jak Wy, ale ja gościowi wierzę.

Witam wszystkich i pozdrawiam.

Budowa naszej paprotki "idzie" pomału ale teraz zastanawiamy się nad dachem i i pragnąc się wyindywidualizować z rozentuzjazmowanego tłumu myślimy o blasze w rąbek.

Już się zorientowałam, że nie jest to tanio- szczególnie robocizna i zaginanie tego na miejscu na budowie, więc znalazłam panele.

retro panel

Profil KLIKFELC

plannja EMKA

Czy ktoś miał doświadczenia?

Z góry przepraszam jeśli już o tym pisaliście. W taki wypadku proszę o linka do strony. Pozdrawiam

[/img]

Witam

Ponownie proszę o pomoc i oświecenie damskiego umysłu.

Strop nad parterem od 3 tygodni jest zalany 3 cm warstwą wody. Powodem tego są wieńce wyższe niż reszta. Zbliża się czas rozszalowania stropu i jeden z fachowców radzi usuwać wodę, żeby beton wysychał, a inny twierdzi, że to bez znaczenia.

Będę wdzięczna za podzielenie się wiedzą na ten temat.

Pozdrawiam

owszem beton w wodzie wiąze wolniej ale zarówno czas /trzy tygodnie/ jak i temperatura /mocno plusowa/ spowodowały, ze beton nadaje sie do rozszalowania

wieksze pomieszczenia /salon?/ można by podeprzeć na srodku rzędem stempli spowrotem

wody mozna nie usuwac /choc przwiercenie stropu czy spuszczenie wody rurką czy nawet zebranie łopatą - to nie problem/ bo sa murarze, którzy świetnie sie czuja w wodzie / zwłaszcza ci spod znaku Raka i Ryb/

składowanie materiałow/pustaki, cegła/ w wodzie na stropie jest mniej komfortowe ale mozna podłozyc jakies palety ...

ja przed murowaniem wode bym jednak usunał

patrioci kupuja polski /w lokalnych składach/

droższy i zasiarczony

p.s.

dobry występuje na Sląsku /Sebo kiedys wymieniał konkretne kopalnie kopiące dobry węgiel czyt. bardziej kaloryczny/ ale jakoś nikt sie nie załapał na ten dobry ...