Gość 19.06.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 otwory do 1m2 nie odlicza sie otwory do 3 m2 - o ile maja tynkowane oscieza - traktuje sie jako tynk sciany otwory powyzej 3 m2 odlicza sie powierzchnie nietynkowana - w to miejsce dolicza sie tynki szpalet takie przynajmniej obowiązują zasady w KNR -ach typowe burki z ekip tworza własne zasady - tzn co powiedzą uwaząja za obowiązujące - bo inwestor i tak sie nie zna wiec można mu wszystko wciskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 19.06.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 witam Grupę! kristal2! jak mi tynkowali to okna, drzwi traktuje się jak ścianę, ale brama garażowa to do odliczenia. oczywiście jak nie odlicza się otworu to i nie dolicza szpaletu wkoło niego. brzoza masz zupełną rację, niestety pełno jest burków, którzy umawiają się a potem doliczają za to za tamto; miałem do czynienia z gościem u którego 1m = 125cm- tak wychodziło jak jego "metry" porównałem z moimi. a ostatnio płytkarz wyleciał bo co skończył pomieszczenie to drożej chciał- a jak brał robotę to płytki widział jakie są bo już były kupione, widział co , gdzie i jak ma być zrobione ale wziął i myślał pewnie że jak się potem podniesie to my zabulimy - wyleciał- wkońcu fachowców nie brakuje....frajer, zostało mu to co najprostsze: duże powierzchnie i duże płytki nie dawajmy się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Bogus tak trzymac ! cholerka ...powietrze stało sie tak wilgotne ze nie ma czym oddychac ... a straszą ze ta pogoda utrzyma sie dłużej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 20.06.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam. Mamy już dach nad głową i zadaszony taras. Wczoraj obserwowaliśmy deszcz siedząc na tarasie, a jak przestało padać, znowu zabraliśmy się do sprzątania po ekipie.Z prawdziwą radością obserwowaliśmy jak spływająca woda z rynien tworzy potoki. Potem razem z dzieciakami robiliśmy ujścia dla tych rozlewisk wodnych, formowaliśmy tamy ... przypomniało mi się dzieciństwo i zabawa w błocie na spływie kajakowym. Ekipę mieliśmy dobrą, aż żal się było rozstawać. Mogę ich spokojnie polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 20.06.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witajcie,Szczególnie witam wszystkich 'nowych' budowniczych. Maja - jak juz wybudujesz i bedziesz miala koniki to daj znac - chetnie pojeżdze w pieknym terenie. Ja wybudowalam w Rzeszowie ale mam rodzinke w miejscowosci Wyżne. U nas trawka juz po pierwszym koszeniu i zdążyła urosnc i czeka na koszenie. Dzis ofoliowalismy czesc tui i na folie poszla kora sosnowa.Pijawily sie rowniez pierwsze roslinki - róze pienne oraz 2 wierzby. Pozdrawiam i zycze udanego budowania - pogoda ma sie ponoc poprawic od poniedziałku. A co do tynków - u mnie tez odliczali jedynie brame garazowa oraz potrójne okno balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 burki z lubościa nie odliczają otworów na drzwi /tzn. tej strony, po której szpalet nie tynkują ... / p.s. a wogóle to leje jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 20.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 witam tak leje ze u mnie na dzialke ciezko juz dojechac, kominy przez brzydka pogode dalej nie obrobione i juz w jednym pomieszczeniu kolo komina stoi woda gdzie to slonko i ladna pogoda ?? pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 20.06.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 witam Grupę! no to się pochwalę: mamy już drzwi wewn. . dziś już większa połowa zamontowana, reszta w najbliższym czasie. miały być w poniedziałek, ale dobrze że w ogóle są. taka mała dygresja: obsługa przemiła ale jak się pofatyguję tel. lub osobiście. termin minął i nikt nie wpadł na pomysł, żeby zadzwonić że się spóźnią. w umówiony dzień też nie zadzwonili że " dziś nici z tego", ile razy człowiek dzwoni, to slyszy odpowiedź: właśnie wybierałem/łam pana numer... nasi handlowcy chcą żeby traktować ich jak profesjonalistów a uprawiają taką dziecinadę i partyzantkę że ręce opadają. (partyzantów przepraszam) pozdrawiam wszystkich i czekam z wami na koniec deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.06.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 (partyzantów przepraszam) no, masz szczęście, bom juz z żyta miał wyłazić i iść do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 "Idźcie przez zboże, we wsi Moskal stoi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 21.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 witam wszystkich po dłuższej przerwie,,))) po przejściach dostaliśmy pozwolenie na budowę, teraz czekamy na uprawomocnienie. moje pytanie ile się czeka na to ???ktoś pamięta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.06.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Cześćrafalr82, na uprawomocnienie czeka sie chyba 30 dni, o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 21.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Uprawomocnienie chyba po 14 dniach I dalej leje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.06.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 I bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.06.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Sprawdziłem na swoim PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.06.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 u mnie 14 dni.... co przypadek to inny termin Ktoś ostatnio robił świadectwo energetyczne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.06.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Kuszon, ja robiłam, czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.06.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Bo muszę, jak chyba każdy z nas, je mieć do zakończenia budowy... Przede mną jeszcze inwentaryzacja powykonawcza i kompletuję dokumenty do odbioru Ile płaciłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 600 zł, czekałam jakieś 3-4 dni od wizyty pana w domu. Powinieneś mieć projekt i dobrze mieć wypełniony już dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts