mika73 23.08.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam się przywitać!!!Buduję również w podkarpackim, a raczej w jego zakątku (Lesko). I od razu mam pytanie. Jaką grubość wełny należy dać do ocieplenia poddasza, żeby było dobrze ocieplone a żeby niepotrzebnie nie przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 23.08.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wpadłam się przywitać!!! Buduję również w podkarpackim, a raczej w jego zakątku (Lesko). I od razu mam pytanie. Jaką grubość wełny należy dać do ocieplenia poddasza, żeby było dobrze ocieplone a żeby niepotrzebnie nie przesadzić? Witamy Witamy standardem jest 20-25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.08.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 witam Grupę! no to pogoda nam sie załamała ale mam nadzieje że to tylko chwilowe załamanie. co do skosów betonowych i ocieplenia: ja i chyba większość ma następująco: (od dołu) beton, styropian , siatka , klej ewentualnie wylewka, więźba, pokrycie dachowe. witam nowych. materiał na nasz płot nabiera koloru: sztachety są już gotowe, zostało tylko pomalować (oczywiście na kolor podbitki i balustrad balkonowych) no i przyjechały płytki na schody zewnętrzne. niestety na pana od ich układania trzeba będzie kilka dni poczekać. no i parkiet mamy już zamówiony a i jeszcze żona wybrała klamki wewnętrzne- wyjątkowo szybko poszło, teraz tylko poczekać... no to życzę miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 do kolegi mika73 napisał:Lesko fajne miejsce tylko pozazdrościćco do ocieplenia poddasza proponuje ci dać wełnę 12 i do tego specjalną folie nie pamiętam jej nazwy. zastępuje ona watę o grubości 20 cm. praca z tym jest dużo wygodniejsza. wychodzi w kosztach prawie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a teraz pytanie do wszystkich forumowiczów zaczynam poszukiwać blachy na dach interesuje mnie blacho dachówka ale nie połysk macie jakieś namiary poproszę o podesłanie na priwat lub na forum coś napisać a i jeszcze czym mam się kierować kupując blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 do kolegi mika73 napisał: Lesko fajne miejsce tylko pozazdrościć co do ocieplenia poddasza proponuje ci dać wełnę 12 i do tego specjalną folie nie pamiętam jej nazwy. zastępuje ona watę o grubości 20 cm. praca z tym jest dużo wygodniejsza. wychodzi w kosztach prawie tak samo. dzięki, dopytam się co to za folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.08.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 witam! co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv. a co do jakości tej blachy...sądzę że jak z każdą inna powiedzieć cokolwiek będę mógł tak za 15 lat... wszelkie opinie " mam od roku/dwu i wszystko jest oki/ nic nie cieknie" są co najmniej na wyrost. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 23.08.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a teraz pytanie do wszystkich forumowiczów zaczynam poszukiwać blachy na dach interesuje mnie blacho dachówka ale nie połysk macie jakieś namiary poproszę o podesłanie na priwat lub na forum coś napisać a i jeszcze czym mam się kierować kupując blachę Jeśli chodzi o blachę - to tyle opinii ile producentów. Zanim wybrałam, myślałam, że zwariuję. W końcu jednak zdecydowałam się na Regamet. Trafiłam oczywiście również na mało pochlebne zdania, ale dotyczyły polskiej blachy, a oni mają w swojej ofercie również niemiecką - ThyssenKrupp Z POWŁOKĄ PLADUR - RELIEF, troszkę droższą, ale na jej temat przeczytałam dużo dobrego. mój dach - kolor czarny mat http://lh6.ggpht.com/_KGb17iAt8iA/SoMiHUblvWI/AAAAAAAABNQ/-OiYrwoPlsg/s640/SDC10667.JPG to link do ich strony http://www.regamet.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marg2002 23.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam , Poszukuję ekipy (solidnej i sprawdzonej) do" zrobienia łazienki "- może projekt, położenie płytek, meble. Dom w Mielcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam wszystkich Jeśli robi się skosy z płyt KG to w następującej kolejności: paraizolacja, pierwsza warstwa wełny, druga warstwa wełny pomiędzy krokwiami, membrana wysokoparoprzepuszczalna. A jak jest w przypadku skosów wylewanych. Jak jest w przypadku ocieplenia styropianem a jak wełną? na część skośną połozyłem wełne a na nią pape izolacyjną na część płaską stropu ocieplenie /z głównyym udziałem granulatu styropianowego/ i cienka szlichta miłego rozpoczynajacego sie tygodnia wszystkim zyczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 24.08.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam! co do blachodachówki to my mamy balexmetal. dlaczego? bo taką nam polecił dekarz, bo ma z tą blachą bardzo duże i dobre doświadczenie. poza tym wskazał nam dostawcę tańszego niż przedstawicielstwo w rudnej. wskazany sprzedawca przyjechał na budowę zmierzył dach, przyjął zamówienie na pokrycie, blachę na obróbki, okna dachowe i system rynnowy i po ponad tygodniu przywiózł wszystko na plac budowy wraz z fv. co najlepsze, to co zostało (el. syt. rynnowego, całe arkusze blachy gładkiej, wkręty) zabrał i przysłał korektę fv.jeśli można poproszę na priv namiary na tego świetnego dostawcę blachy. Pozdrawiam Zuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slesiczka 24.08.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam, mam już projekt i chciałbym go zaadoptowac. Czy zna ktoś dobrego architekta z Rzeszowa, który przygotowałby wszystkie dokumenty, które sa zwiazane z budowa, jeżeli ktoś tak robił jaki byłby koszt tego z wszystkimi mapami i uzgodnieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 25.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy ktoś z Was mógłby mi podac namia n kogoś, kto wylałby mi taras? Potrzebuję również na gwałt kogoś do zrobenia barierki na balkon (chcałabym drewnianą) Z góry dziękuję! Wiem, ze mogę na Was liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 25.08.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Jakiej firmy/producenta kupić cegłę klinkierową na komin aby w przyszłości nie wyblakną i nie miał chmurek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 ... Potrzebuję również na gwałt kogoś do zrobenia barierki na balkon (chcałabym drewnianą) ... a suchy materiał masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 25.08.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 w ogóle nie mam materiału... Jest jakoś trudnodostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 w ogóle nie mam materiału... Jest jakoś trudnodostępny? czy ja wiem ... /mysle ze z surowym nie ma kłopotu ... / a z wysuszonym ... moze być /tzn. można kupic mokre deski jako "niby suche" albo osike w cenie brzozy, brzoze z cenie debu itd. / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzień dobry Czy ktoś może mnie poratować namiarem na kominiarza z okolic Tyczyna-Rzeszowa? Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 26.08.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Niestety nie znam zadnego kominiarza,natomiast ja potrzebuje namiarow na kogos kto solidnie wykona instalacje grzewcza,wodna ,rowniez z tych samych okolic tj.Tyczyn,Rzeszow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 26.08.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Szanownych Państwa! Mam pozwolenie na budowę Na piewszy rzut idzie kanalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts