Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A gdzie w Rz-wie lub okolicy moża zbaczyć i ew. kupić tralki do schodów drewniano - metalowe?

Czesc

Kamyk1, zalezy czy masz trochę zacięcia do domowych prac budowlanych. My jesteśmy właśnie w trakcie montażu. Części drewniane mamy od stolarza, ale części metalowe kupowaliśmy w drewpolu na siemieńskiego. Chyba to się drewpol nazywa. Mają rurki, uchwyty i inne części metalowe. Na pewno teraz Castorama znacznie rozszerzyła asortyment, bo pojawiły się też metalowe części do balustrad.

Gdybyś chciał zeby zamontowali, ale dysponujesz kasą, to jata ma fajną ofertę. Nie aż tak drogo, ale trochę trzeba mieć.

Kasiu

oglądałem końcówke - było troche nerwowo, bo bydgoszczanie wcale nie mieli zamiaru odpuścić

podobał mi sie Fin Oivanen i Białorusin Alek Akhrem no i strzyżowianin Łukasz Perłowski który kapitalnie serwuje :)

oczywiście gratulacje dla ASSECO RESOVII !!! budowlano - komputerowego klubu :D

dziś finał z Jastrzębskim i trzymam kciuki /kiedys moi koledzy klasowi byli siatkarzami Resovi - wiec tym bardziej :wink: /

Co za pech. Przegrali, niestety. Troche zbyt duzo przestojów. Ale super ze zaszli tak daleko. Martwi mnie to ze strasznie im siada psychika jak robia błedy. Oby w lidze i tej swiatowej poszło lepiej.

Mróz okropny. My jedziemy cały czas na kominku z płaszczem. Troche wwiew to zimno kominem, ale ogólnie jest dobrze. ok. 21 stopni w domu. Ale drewno sie konczy i trzeba bedzie dokupic. Poszło nam od pazdziernika ok 7 kubikow + tak z kubik pocietych desek jeszcze z budowy. Z tym ze w mniejsze mrozy w domu mamy ok 23.

Pozdrawiam

niestety :( puchar Polski wędruje do Jastrzębia

minimalna porazka /13:15 w piatym secie/

Jastrzębski miał dziś będącego w zyciowej formie Rosjanina Pawła Abramowa

którego atomowe zagrywki i ścięcia były nie do powstrzymania

mimo to - chwała zwycięzonym

p.s.

opał wszystkim schodzi przy tym mrozie w tempie eksresowym

podejrzewam, ze jak tylko mróz troche odpuści, zacznie sie gorączkowe ogólnopolskie szukanie suchego drewna ... :-?

No prawie, jak wróciliśmy w niedzielę do domciu, to trochu zimno było - jakieś 16 st. brrrr, ale jak zaczęliśmy palić w kominku to trochę puściło.

Szkoda, że chłopaki przegrali, ale tanio skóry nie sprzedali. Poza tym jak zwykle, można było przyczepić się do niektórych sędziowskich decyzji :roll:

Mnie jednak najbardziej drażniły komentarze dziennikarzy sportowych Polsatu sport :evil: - w ich gadaniu wyszło na to, że Jastrzębie to mistrzowie nad mistrzami, wszystko super im szło, żadnych przestojów nie mieli, a to Rzeszów tylko taki kiepski - tylko skąd wynik 3:2 ????????????????

Nie wiem ale jakoś jestem przeczulona na traktowanie podkarpacia jako "ukrainy" i zakątka, który należy wpiąć w Naturę 2000 i i nim zapomnieć - czyli totalnego za...a. :roll:

Ale może to faktycznie tylko moje przeczulenie :wink:

Pozdrawiam zamrożonych i odmarzających :lol:

... Nie wiem ale jakoś jestem przeczulona na traktowanie podkarpacia jako "ukrainy" i zakątka, który należy wpiąć w Naturę 2000 i i nim zapomnieć - czyli totalnego za...a. :roll:

Ale może to faktycznie tylko moje przeczulenie :wink:

Pozdrawiam zamrożonych i odmarzających :lol:

obawiam sie, ze ci, którzy lekceważąco wyrazaja sie o podkarpaciu, wogóle tu nie byli ...

a zmiany jakie tu nastapiły, szokują /oceniaja to przyjezdni którzy nie byli tu 20 - 30 lat .../

Resovia Assseco ma druzyne bardzo ciekawą /gra urozmajcona, pełna polotu/ lecz

zawodnicy mieli byc juz prawo byc zmęczeni seria meczów /kilka ponad dwugodzinnych, pieciosetowych /

a mi mięsko przymarzło do siekiery, które rąbałem dla kota ...

kotu chyba język przymarzł do tego miesa ... koniec swiata :-?

a mi mięsko przymarzło do siekiery, które rąbałem dla kota ...

kotu chyba język przymarzł do tego miesa ... koniec swiata :-?

Brzoza, daj spokój :lol:

nie jest tak źle. I tak jest to jeden z cieplejszych rejonów kraju. Ponad 20 lat mieszkałam na podlasiu, gdzie -20 nie było tragedią, samochody odpalaja nadal przy -30 i jakos ludzie żyją. Do pracy też chodzą a zwierzaki na czas posiłku wpuszcza się do domu.

Przy takiej temperaturze nawet dzieciaki wiedziały, ze nie ma tragedii i do szkoły te 3 km piechotą dojść trzeba :lol: :lol: :lol: