retrofood 27.02.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Albo jak kierownik budowy potrzebny... Toć niejaka Renata.W poszukuje kierownika: http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420-1320.htm i to w moich okolicach Słonko Ty moje, z północy podkarpacia, a nie małopolski Zresztą, może być i tam, tylko kto za dojazdy zapłaci? To nie jest kierownik - widmo, tylko kierownik realny. Na budowie bywać lubi i nie podpisze żadnej ważnej roboty, jak nie sprawdzi. A do Krakowa się nie przeniesie, bo tu trochę budów ma i z kolei tu by musiał dojeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 27.02.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 My wzielismy sobie projekt z katalogu i na jego bazie, juz z naszymi zmianami architekt zrobil nam projekt od podstaw - koszt 3,5 pln. Nie kupowalismy zatem gotowca do przeróbek. Polecilismy goscia znajomym i wszyscy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 My wzielismy sobie projekt z katalogu i na jego bazie, juz z naszymi zmianami architekt zrobil nam projekt od podstaw znaczy głośno o tym nie pisz, bo ktoś może pomyśleć cuś o prawach autorskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.02.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Słonko Ty moje, z północy podkarpacia, a nie małopolski Ładny mi niebyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ale horror ZŁOTO KOWALCZYK !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 JEST SZÓSTY MEDAL !!! BRĄZ POLEK- ŁYZWIAREK DOKOPALISMY AMERYKANKOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 28.02.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 JEST SZÓSTY MEDAL !!! BRĄZ POLEK- ŁYZWIAREK DOKOPALISMY AMERYKANKOM A w składzie łyzwiarek nasza krajanka - sanoczanka Katarzyna Wójcicka-Bachleda-Curuś Bravo dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 28.02.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam wszystkich. Kiedyś musi być początek. Mamy kilka propozycji projektów do wybrania ale licząc na Wasze dowiadczenie, myślimy że wspólnie pomożecie Nam podjąć decyzje, któy wybrać Zamierzamy budować w Mrowli gm.Świlcza. NAsze typy poniżej. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-indygowcach/m4b5d99c62e15a,2209 http://pprojekt.pl/projekt533-omega_m,opis.html http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-kardamonie/m485b844d799c5,2399 http://www.domyzwizja.pl/ praktyczny2 http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_parterowe/neptun_4/#usytuowanie Proszę o Waszą pomoc w wyborze projektu patrząc pod kątem kosztów budowy i komfortu mieszkania. Działka 30x35m wjazd z boku dłuższego od strony wschodniej. pozdrawiamy wszystkich z podkarpacia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 28.02.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 PiotrGawlik - jak dla mnie troszke za mało informacji Ile osób jest w twojej rodzinie? Rozwojowa czy już nie? Wklej jakiś plan działki - np zdjęcie z zumi czy google tak aby cos więcaj było wiadomo Poza tym - ciężko komuś coś doradzać nie znając upodobań ani trybu życia - ja np kocham parterówki - i znając problemy męża z kolanami, które będą się z wiekiem pogłębiać nie wybrałabym projektu domu piętrowego. Ale spróbować zwrócić uwagę na wady i zalety projektu zawsze można Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 28.02.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Rodzina obecnie 2+1 ale myślimy o 2+2.Zdjęć nie umiem wklejać więć opiszę. Działka o wymiarach 35x30, prostokąt, boki dłuższe 35m na stronach wsch i zachód. Wjazd na działkę z boku dłuższego od wschodu.Zależy mi bardziej na opiniach krytycznych i nieprzemyślanych rozwiązaniach w projektach.Moim nr 1 jest - omeganr 2 - praktyczny 2nr 3 - w kardamonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.02.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Pomogę OMEGA http://pprojekt.pl/foto/rzuty/816_mini.gif PARTER 1. wiatrołap - 3,95 m² 2. gabinet - 9,46 m² 3. hall - 8,23 m² 4. kuchnia - 8,9 m² 5. jadalnia - 13,6 m² 6. wc, pralnia, kotłownia - 4,3 m² 7. salon/pokój kominkowy - 48,2 m² 8. garaż - 17,1 m² 9. pom. gosp - 4,9 m² Wg mnie głupotą jest pkt. 6 umieszczony. Jesli miałoby to być wc, pomyśl jak skrępowany czułby się ktos będąc z wizytą u Was. Jeśli kotłownia? albo pralnia? w centrum, prawie przy kominku? http://pprojekt.pl/foto/rzuty/817_mini.gif Na 2+2 trochę mało miejsca, wg mnie oczywiscie. Na górze są 3 sypialnie z czego 2 małe, bo co to jest 10 m2 pod skosem? Na dodatek łazienka na poddaszu graniczy z saloonem na dole, bo salon jest niezabudowany od góry. Moze to pieknie wyglądać ale być mało praktyczne. Bo łazienka jest na srodku domu. Dla mnie dziwny to wymysł projektanta. PRAKTYCZNY 2 - wg mnie nr 1 z tych trzech podanych przez Ciebie może być ciekawy, trochę mało miejsca na parterze na wc ale to tylko wc a na poddaszu są 2 łazienki więc spoko. Pokoje są zdecydowanie większe, wiecej przestrzeni no i dobrze pomyślana kotłownia i pomieszczenia gospodarcze. Dom w kardamonie - bardzo przypomina mój rozkład, wiec nie jestem obiektywna, ale też mi sie podoba. Jest fajny, moze być funkcjonalny. życzę powodzenia w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 28.02.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Zamówiony projekt praktyczny 1 lustro z biura http://www.domyzwizja.pl/Czekamy z niecierpliwością.Proszę o konstruktywną krytykę!!Wkrótce Mrowla wzbogaci się piękny obiekt budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 28.02.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Zamówiony projekt praktyczny 1 lustro z biura http://www.domyzwizja.pl/ Czekamy z niecierpliwością. Proszę o konstruktywną krytykę!! Wkrótce Mrowla wzbogaci się piękny obiekt budowlany. Tak na szybko, zrobiłbym jedna duża łazienkę na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 28.02.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Łazniena na górze na 100% jednaZastanawiam się czy nie przenieść drzwi łączących garaż z kotłownią przed główne wejście do budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 28.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Retrofoodpisze o tym prawie otwarcie ponieważ zadzwoniłam do biura projektów i powiedzieli ze nie maja czasu przerabiac swojego projektu. Chciałam byc fair - tak nie chcieli zarbic ich problem. Tak na serio to nasz projekt juz prawie w niczym nie przypomina orginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 28.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 To ja tez sie wypowiem w sprawie projektów - rzeczywiscie - Praktyczny najfajniejszy - moze troche kuchnia za mała. Ja nie łączyłabym łazienek. Fajnie jest miec swoja, a dla dzieciaków druga. My własnie tak mamy., tzn na razie nasze dziecko jest male i mieszka z nami na dole ale jak sie wyprowadzi na poddasze to bedzie miało swoja lazienke. Jak pomysle ze kiedys bedzie nastolatkiem, ktory bedzie spedzal troche czasu w lazience to cieszy mnie takie rozwiazanie. Wejscie do łazienki przez garderobe tez super. Nie przesuwałabym tez wejscia do kotłowni przed drzwi główne - nie wiem czym chcesz ogrzewac dom, ale do kotłowni czasem trzeba zagladnac i co mróz -20 a Ty musisz isc przez pole. Domek z zewnatrz - super - wyglada nowocześnie, jeśli zachowasz ta kolorystyke to wyjdzie fajny domek. Życze powodzenia w budowaniu. To fajna przygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Retrofood pisze o tym prawie otwarcie ponieważ zadzwoniłam do biura projektów i powiedzieli ze nie maja czasu przerabiac swojego projektu. Chciałam byc fair - tak nie chcieli zarbic ich problem. Tak na serio to nasz projekt juz prawie w niczym nie przypomina orginału. żartowałem przecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wdrozdowski 01.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam wszystkich podkarpackich, tudzież galicyjskich forumowiczów muratora Na wstępie przyznam, że sporo tych stron tutaj już zapisanych i wręcz 'podkarpacie' jest z wpisami w czubie ścisłej czołówki 'grupy budujące' forum Odrazu wtrące ze swojej strony, przyznając też racje hunk1, co do sprawy łazienek w domach jednorodzinnych - jeśli to tylko będzie możliwe - warto postarać się o nie łączenie łazienek - tzn, rodzice swoje - dzieciaki swoje - w przyszłości to naprawdę da się odczuć i warto na stare lata mieć ten komfort, bo kto wie kiedy dzieciaki 'pójdą w świat'. hunk1 - pozwoliłem sobie zajrzeć do Waszego dziennika budowy i na szybko stwierdzić muszę, że macie bardzo taka 'desinerska' w dobrym tego słowa znaczeniu kuchnie. widać że odwagi nie brakowało, jak i oświetlenie zewnętrzne domu jest bardzo fajne - nieskomplikowane, wręcz najprościej proste ale patrząc na zdjęcia, mi osobiście wpadło w oko to jak jest rozmieszczone punktowo - niby nic a jednak. Gratuluje. pozdrawiam i życzę sobie jak i Wam mimo urokliwej zimy - w końcu szybkiej wiosny, no może nie nazbyt szybkiej bo kogoś jeszcze podtopi ale jednak wiosny, zdecydowanie tak. ps. Na koniec, krótko się zaanonsuję czyniąc ten wpis - jeśli ktoś będzie szukał wykonawcy do prac wykończeniowych bądź remontowych w Rzeszowie i okolicy to serdecznie zapraszam do kontaktu i współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 01.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 wdrozdowskiDzieki za opinie odnosnie kuchni - to projekt znajomej architekt wnetrz i nam tez bardzo sie podoba. Na oswietlenie zewnetrzna ja sie uparłam - tzn ze ma byc podbitka w poziomie i w niej swiatla. Teraz bardzo sie przydaja. Cala zime trzymalismy sobie drewno na tarasie, a swiatła mamy podzielone na strefy, i własnie tam zamontowalismy sobie czujnik - teraz wystarczy tylko otworzyc drzwi balkonowe i swiatło (3 punkty) pstryk samo sie zaświeca - rewelacja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajoner 01.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam wszystkich,jaki max hadykówka czy markowicze,z góry dziekuje za rady,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts