Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy mamy pytanie, czy ktos z was mial stycznosc z czeska dachowka tondach? jesli tak to napiszcie co o niej sadzicie? jesli ktos ma ja na dachu to chetnie zobaczymy jesli to nie problem:) a jesli nie to jaka inna dachowke polecacie bo tyle ich ze juz mamy metnik w glowie :bash:

http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy mamy pytanie, czy ktos z was mial stycznosc z czeska dachowka tondach? jesli tak to napiszcie co o niej sadzicie? jesli ktos ma ja na dachu to chetnie zobaczymy jesli to nie problem:) a jesli nie to jaka inna dachowke polecacie bo tyle ich ze juz mamy metnik w glowie :bash:

http://galeria.interia.pl/galeria,g_id,102586

Witam :)

My mamy dachówkę Rupp Ceramika i z czystym sumieniem mogę Wam ją polecić. Nie wiem o jakim wzorze i kolorze myślicie, my mamy Sirius 13 miedzianą wygląda naprawdę super, jest wytrzymała, kupiliśmy ją za stosunkowo dobrą cenę, a na poddaszu nawet w te największe upały było przyjemnie chłodno. Mogę powiedzieć, że to był w 100% trafiony wybór :).

Serdecznie pozdrawiam

Vickey

mam wielką prośbę. jestem zainteresowna instalacją rolet zewnętrznych. spotkałam już różne metody ich zakładania w różnych firmach. bardzo prosiłabym o radę w kwestii wyboru osoby które takie rolety już użytkują. będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i ewentualne namiary na firmy.

z góry dziękuję.

mam wielką prośbę. jestem zainteresowna instalacją rolet zewnętrznych. spotkałam już różne metody ich zakładania w różnych firmach. bardzo prosiłabym o radę w kwestii wyboru osoby które takie rolety już użytkują. będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i ewentualne namiary na firmy.

z góry dziękuję.

Ja z czystym sumieniem polecam rolety zewnętrzne. Szczególnie teraz w upały, zasłania się okna i super chłodno w domu. Żałuję, ze podczas budowy szkoda nam było kasy i zrobiliśmy tylko na parterze. Warto zainwestować. Mała uwaga, duże okna powinny mieć koniecznie napęd elektryczny. W zwykłych standardowych oknach mi wystarczają zwykłe ręczne napędy.

Ale co do mechaniki i metod montażu niewiele mogę podpowiedzieć.

U mnie robił Traciak Adrian (imie nie pamietam dokladnie) tel. 724 36 83 67

Ja jestem zadowolony, placilem 9/m2 z ulozeniem styro (5cm) w piwnicy, pozostałe wylewki styro ukladalem sam.

Powodzenia

konrad

Traciak Damian, u nas tez robił wylewki i tez bardzo polecam. 10zł/m2 chlopaki siedzieli od 7 do 22 .... az zrobili....

Witam wszystkich forumowiczów,

Pilnie potrzebuje ekipy do wyrównania działki. Chodzi mi o ekipe z koparką i samochodem do wywiezienia ziemi- sporo tego jest. Do tego chciałbym utwardzić wjazd na działke, a w niedługim czasie wykopać z tą ekipą fundamenty. Miejsce budowy- bliskie okolice Brzozowa. Jeżeli ktoś ma namiary na sprawdzoną i solidną ekipę do takich prac proszę o kontakt. Pozdrawiam Karol

Witam Grupę :-)

Szukam pana z różdżką coby wskazał mi na działce gdzie jest woda a gdzie jej nie ma :-) Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tego rodzaju działalności i namiary na kogoś takiego? Najlepiej z okolic Łańcuta, Leżajska (z ceną usługi będzie miło :-)

U mnie na dzialce było 3 różdżkarzy. Każdy z nich wskazywał na inne miejsca gdzie może być woda. Jeden z nich wskazał miejsce, wykopał studnie na 6 kręgów - głębiej nie kopal bo się zaczął usypywać grunt (3 dni kopali bo grunt byl kamienisty) i po tygodniu oczekiwania raptem uzbieral sie aż jeden krąg wody - oczywiście nic nie płaciłem (umowa była taka jest woda to i jest wypłata), potem wskazal inne miejsca gdzie można spodziewac sie wody, dawał kolejne gwarancje ale do dnia dzisiejszego sie nie odezwał.

Kolejny magik wskazał inne lokalizacje zródeł wody - ale nie gwarantowal ich zasobniości.

Ostatecznie studnię wykopano w całkiem innym miejscu, które wskazal kolejny róźdżkarz - tym razem z Bliznego. Koszt wskazania - 200 zl, koszt kopania studni - ok. 120 - 150 zl od kręgu, woda jest dobra, zródlana, bardzo zimna i jest jej 3 - 4 kręgi betonowe, ale dopływ wody jest bardzo dobry (po pełnym wypompowaniu studni - do tego poziomu 3-4 kręgu napełnia sie ona w ciągu 3 godz). Z tego co mówili to kopią studnie na terenie całego Podkarpacia, tel. do nich: 697 123488.

Pzdr. wszystkich budujących i już mieszkających na swoich włościach

Hej u mnie studnia został wykopana rok temu (ok. wrzesień 2009). Facet przyjechał raz, wskazał miejsce, w którym ma być woda, wykopał studnię na 7 kręgów (8 jest nad ziemią). Woda jest na 6 kręgów, po ulewach na pełnych 7. Po wypompowaniu woda napłynęła bardzo szybko (sikało z m.in. z boków).

Witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy w Rzeszowie / okolicy do ocieplenia poddaszy. Głównie chodzi mi o jakość ocieplenia, ale cena nie jest też bez znaczenia.

Nie wiem jak poddasza, ale ocieplenia elewacji mocno potaniało, nawet za 65 zł z materiałem można znaleźć.

Też zaczynam przerabiać temat ocieplanie poddasza i rozglądam się za jakąś ekipą,czyżby nikt ostatnio nie ocieplał poddasza?Jakie są w tej chwili ceny robocizny na podkarpaciu?